Extázis – velünk született képesség?

Extázis: amit keresünk az nem kívül van, hanem belül. Hogy is van ez? Miért vagyunk csalódottak? Hogy lesz ebből fizikai betegség? 

„Mi emberek gyakran vagyunk csalódottak szeretkezés után. Miért? Mert legtöbben olyanok vagyunk mintha egy értékes Stradivári hegedű lenne a tulajdonunkban, amin soha nem tanultunk meg játszani!” – Jolan Chang

Valami még hiányzik

Ki ne gondolt volna szeretkezés alatt vagy után arra, hogy valami hiányzik még, hogy valahogy többnek kellene történnie?  Kivel nem történt már meg az, hogy csalódottan aludt el vagy legalábbis egy fura hiányérzettel a lelkében,  amit nem is tudott mivel magyarázni?   Ki nem tapasztalta már meg azt,  hogy egy kapcsolatban egy idő után a szexualitás megkopott és eltűnt a szenvedély a vágy? Hányan vagyunk akik  azt kívántuk, hogy mélyebben érintsenek meg bennünket és mégis féltünk a kitárulkozástól és a sebezhetőségtől?

Mi az ami hiányzik? Talán magunk sem tudjuk, csak vágyódunk valami után, érezzük, tudjuk, hogy sokkal több lehetne ez mint ami van!  Az is  lehet, hogy már párszor megéltünk olyan élményt ami csodálatos  volt de sehogy sem sikerül visszatalálni ahhoz!  Talán partnerhez is kötjük, és a  párunktól várjuk az extázist.

Pedig az amit keresünk az nem kívül van.

A képesség az extázisra mindenkiben ott van, kivétel nélkül. Ezzel születünk! Ez egy természetes állapot, éppen olyan mint az alvás vagy a lélegzet!

Extázis, nem orgazmus, sokkal mélyebb állapot – Hogyan lehet odatalálni?

Extázis - velünk született képesség

 

Hogyan lehet átélni újra és újra ezt a fantasztikus egység élményt? Én itt most nem az orgazmusról beszélek. Van a hagyományos orgazmusnál egy sokkal de sokkal mélyebb állapot, amikor az öröm nem csak a nemi szervekre korlátozódik hanem kiterjed az egész testre és a lélekre.  Ez egy mély egység élmény egy szent, szakrális egyesülés.

Évek óta dolgozom nőkkel-férfiakkal egyéni és csoportos folyamatok százait vezettem végig. A saját életem tapasztalatai és a klienseimmel történt munka alapján azt kell, hogy mondjam: érdemes belevágni és fontos oldani azokat a blokkokat amelyek elválasztanak bennünket ettől a gyógyító örömtől.

Extázis – és mik ezek a blokkok?

Amikor blokkokról beszélek a testben jelen lévő energia blokkokra, megrekedt energiára,  valamint a tudat alattiban megbúvó  hiedelmeinkre, hitrendszereinkre gondolok. Persze ez a kettő erőteljesen összefügg, hisz a hiedelmeink, félelmeink hatására, védekezésképpen, öntudatlanul  építjük ezeket a blokkokat a testünkben.  Mivel a szex az energia kérdése elsősorban,  ezért ha sok ilyen energia blokkunk van akkor gátolva vagyunk az örömben és el vagyunk választva a teljességtől, az egységtől. A testünk „felfegyverkezik” és egy merev, energiahiányos, blokkolt testtel gyakran még a „hagyományos” orgazmust sem tudjuk elérni.

Egy 29 éves kliensem esete:

3 éve visszatérő, sőt állandóan jelen lévő nőgyógyászati problémák, húgyúti fertőzések, amelyek csak tüneti kezelést kaptak, igazán nem találták az orvosok sem az okát. Évek óta emiatt nincs szexuális kapcsolata sőt párkapcsolata sem. Ez a betegség távol tartja a férfiakat az életéből, aminek természetesen tudatosan nem örül sőt nagyon vágyakozik már egy párkapcsolatra.

De mi  van tudat alatt? Amit hiszünk az legtöbbször nem azonos azzal amit gondolunk. Nála is így van.

Évekkel ezelőtt megismert egy fekete fiút aki nagyon szenvedélyes, tüzes, energikus. Nagy szerelem volt és csodálatos szexuális élményeket éltek meg együtt. Fél év után jelentkeztek a tünetek ami miatt eltávolodtak, majd kicsit később vége is lett a kapcsolatuknak.

Hitrendszereket kerestünk ennél a kliensemnél is.  Ide jutottunk: A lány nagymamája  akinél a nyári szüneteket töltötte,  nagyon bigott vallásos neveltetésben részesítette. Mivel a lány nagyon szerette a nagymamát ez erősen hatott rá.  A nagymama olyannyira szégyen érzettel volt a saját teste iránt, hogy a lány elmondása alapján még fürödni is sötétben fürdött, mert saját maga előtt is takargatta a testét.

Ennek a lánynak a hite az volt: szégyen a szexualitás és a testiség. Ez olyan erős hit volt a számára, hogy amikor életében először önfeledten megélte azt, a hite meggátolta, hogy ez újra és újra megtörténhessen.

Innen a betegsége.  A félelem és a szégyen hatására energia blokkok alakultak ki a testében,  ami aztán egy idő után mintegy védekezésképp  fizikai betegség formájában megjelent.

Tehát a szexualitás elsősorban energia kérdése.

Minél jobban áramlik ez az energia, minél kevesebb a blokk, feszültség annál boldogabbak tudunk lenni és ezzel egy időben jobbá és jobbá válik a szex is.

Hogyan lehet oldani ezeket a blokkokat? A blokk oldás többféle módon történhet. A mozgás, a masszázs (yoni masszázs), hang, légzés testi szinten segítség, de fontos és szükséges a tudattalan rejtett hitrendszereivel dolgozni és lelki szinten is oldani.

Amikor egy masszázs hatására ellazult, relaxált állapotban kerül a test, néha magától megtörténik az oldás, ilyenkor feljöhet sírás, nevetés, ásítás. Talán azt is megtapasztaltátok már amikor szexuális csúcs élményetek volt és váratlanul feltört belőletek sírás. Nem is igazán tudtátok mi történik. Ez is blokkoldás, elengedés és gyógyulás.

A blokkolt energiák oldásán kívül még mi az ami segítségével eljuthatunk oda, hogy megéljük a szexualitásunk szakralitását?

Szexológusok Amerikában végeztek egy érdekes kísérletet

Vizsgálták azokat a nőket akik képesek megélni a többszörös orgazmust és akár órákig fent tartani az extázis állapotát.  Mérték ezeknek a nőknél – extázis közben-  a vérnyomást, a pulzus számot és az agyi frekvenciát.  Minden mérés eredménye az lett, hogy miközben a pulzus és a vérnyomás számot tevően emelkedik, tehát a test felhevültség állapotában van,  az agyi frekvencia théta állapotot mutat.

A théta agyhullám (4-7 H tartomány) egy mély relaxációs, meditációs állapot! Az elme ilyenkor szinte mozdulatlan.

Figyeljük csak meg:

két ellentétes állapot jelent meg az extázis közben.

A felhevültség (magas vérnyomás, pulzus) és a mély meditáció (theta agy tartomány).

De hogyan lehet ez? Egyszerre felhevültnek és teljesen meditatívnak lenni?

Ez a kísérlet bizonyítja a Tantra  azon állítását, miszerint a boldogság, teljesség,  extázis  az ellentét párjaink harmonizálásával érhető el.

Minden ami bennünk ellentétben van az feszültséget, harcot, szenvedést okoz. Ez az egymásnak feszülés szintén energiahiányos állapotot okoz. Energiahiányos testtel pedig  nem lehet szeretkezni és főleg nem lehet extázist megélni. Ezért fontos, hogy törekedjünk arra, hogy az ellentét párjaink harmonizálódjanak, azaz a bennünk élő férfi és a bennünk élő nő egyensúlyba kerüljön.

Szilasi Andrea Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!