Érzelmek befolyása – érzelmeink irányítanak?

érzelmek befolyása alatt állsz vagy uralod azt? Veled is előfordul néha, hogy bár azt hiszed ura vagy a gondolataidnak és a tetteidnek, mégis hirtelen felindulásból reagálsz valamire? Tettél olyat, amit később nem is értettél miért? Érzelmeink befolyásolják a tetteinket és a gondolatainkat.

Hamarabb érzünk, mint ahogy a tetteinket irányító gondolataink megszületnének, azaz a lelkünk vezeti a gondolatainkat. Kutatók most be is bizonyították érzelmeink elsődlegességét, sőt azt is honnan származnak.  Az érzelmek befolyása a szívünkből ered – támasztja alá az amerikai kutatók kísérlete Az intuíció elektrofiziológiája címmel, melynek során választ akartak találni a szívvel, a gondolkodással és érzelmek hatásával kapcsolatos kérdésekre. Ennek során mérték a résztvevők agyhullámait, szív munkáját és a két szerv egymásra hatását. A résztvevőknek gombot kellett nyomniuk, amikor megjelentek előttük a pozitív vagy a negatív érzelmet generáló fotók. Az érzelmek első jele a szív által kibocsátott elektromos hullámokban jelent meg. Csupán másodikként reagált az agy és némi reakcióidő után valósult meg a gombnyomás, azaz az érzelmek tudatosulása után alakult ki a gondolat.

Az sem volt mindegy, hogy pozitív vagy negatív érzelmet vált-e ki a kísérleti alanyból az adott fotó. A kibocsátott elektromos hullámok mintázata szoros összefüggést mutatott az érzelem típusa szerint. Negatív érzelmek hatására a szív rendezetlen, míg pozitív érzelmek hatására a sinus görbékhez hasonló, szabályos hullámokat bocsátott ki. A kutatók úgy vélik, hogy az egészséges működésünkhöz erre a szabályos ritmusú szívverésre van szükségünk, ez az, ami összehangolja a szívet az aggyal, minden más szervvel és miriggyel.

A kísérletről a The living matrix c. film számol be, amit a Youtube-on megtalálsz.

Kutatók azt is igazolták, hogy az érzelmek befolyása a testünkre is érvényes

A biológiai összeköttetés az érzelmeink és a testünk sejtjei között adott. Neurotranszmitterek idegpályákon továbbítják az érző idegsejtek információit sejttől sejtig. Azt viszont csak most bizonyították be a tudósok, hogy érzelmeink olyan mély hatást gyakorolnak a testünkre, hogy még a DNS-ünk is megváltozik miatta.

DNS és az érzelmek befolyása
DNS és az érzelmek befolyása

A Heartmath kutatóintézet kutatása során 28 tudós 28 DNS tartalmú fiolának erőteljes érzelmeket fejezett ki előre betanult módon egyformán. És bár logikus agyunk erre azt mondja, hogy nyilván nem történt semmi, a kutatás során az derült ki, hogy a DNS nagyon is reagál az érzelmekre. “Lazít”,  amikor pozitív érzelmeket kap, mint pl. a hála, a szeretet és a megbecsülés. Ilyenkor a DNS szálak letekerednek és a DNS meghosszabbodik.

Negatív érzelmek esetén, mint pl. a tesztelt frusztráció, düh, félelem, stressz esetén, a DNS “összehúzza magát”, a szálai megrövidülnek, sőt DNS kódok kapcsolódnak ki. Vagyis nemcsak te kapcsolsz ki, amikor eleged van a világból, hanem a DNS-eid is.

 Azt is tudjuk már, hogy a hosszabb DNS szálak összefüggésben vannak a fiatalságunk megőrzésével, az öregedés ellen hatnak (lsd. telomer elmélet). Eszerint az érzelmek befolyása még a fiatalságunk megőrzésében is megmutatkozhat.

Mindezt akár fel is használhatjuk, nincs mit vesztenünk: ha fókuszálunk arra, hogy örömteli érzelmeket kiváltó dolgokat tegyünk, minél több dolgot becsüljünk meg, legyünk minél többet hálásak és szeressünk minél többet. Ha valóban igazuk van a kutatóknak, akkor nemcsak a közérzetünk fog javulni, de az egészségünk is és hátha még a fiatalságunknak is jót tesz.

Fekete Kata

Felhasznált források: Az élő mátrix – youtube.com,  Local and Non local Effects of Coherent Heart Frequencies on Conformational Changes of DNA: Hearth Math, Cancer & Nat. Teraphy Foundation of Australia: Heart Approach to Healing

 

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!