Erő és gyenge vagyok érzés – Keveredés az elmében és lelki következmények videón

Az erő és gyenge egymás ellentétes pólusai, ezért könnyen előfordul, hogy az elme tudatalatti szintjén keveredés történik.

Mikor nem akarunk gyengék lenni, akkor megpróbálunk erősnek mutatkozni. Az erő azonban gyakran összefonódik a történelem okán az erőszakkal. Ezért – mivel ugyanakkor jó emberek is szeretnénk maradni – inkább a gyenge vagyokságot választjuk, még mindig nem tudatosan. Nőknél gyakori, hogy egyszerre akarnak erősek lenni, ugyanakkor mivel nők is szeretnének lenni, ezáltal gyengék is szeretnének lenni . Legalábbis bizonyos helyzetek esetében.

Ezek az ellentmondások különféle problémákban mutatkoznak meg, mint pl. hajhullás (az erő látszólagos hiánya), napfonat csakra körüli szervek problémái, vagy pl. párkapcsolati, munkahelyi konfliktusokban. Minél kevésbé ismerjük a tudat működését, beleértve az elméét, a személyiségünk szerepeit, annál könnyebben becsapódunk a felbukkanó problémát látva. Nem vesszük észre, hogy a probléma mögött más van….

Ráadásul az eredendőnk, az Önvaló, maga az erő. Olyan különös erő, aminek nincs ellenpólusa, inkább végtelenül lágy, gyengéd, finom erő ez.

Amikor az összezavart elme programok (az egymásnak ellentmondó igényeink) okán arra jutunk, hogy inkább lemondunk az erőnkről, akkor egy Önmagunkkal szembeni ellenállást hozunk létre. Ilyenkor a saját erőnktől félve, nem merjük megtapasztalni azt.

Erő és gyenge vagyok érzés – videó

Íme egy a felismeréseket segítő videó, ami részlet a ZYO Belső erő c. esemény felvételéből:

Fekete Kata, természetgyógyász, ThetaHealing, ZYO

 

 

Nézd meg ezt is

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem - Önvaló és beteljesülés

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem – Önvaló és beteljesülés

Hogyan lehetséges, hogy már meg van, amire vágytál, pedig fizikailag még nem látszik. A vágyak irányítanak, ha a vágyak mentén cselekszel vagy nem cselekszel. Így sok nehézséggel, bajjal, szenvedéssel találkozol és kevés örömmel, beteljesedéssel. Folyton úton vagy a jó felé, ahelyett, hogy "megérkezve" lennél, Önvalóként. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.