Elmúlás – ezek fölösleges félelemkeltő gondolatok: Tényleg kellenek neked?

Ahogy megjelennek az első ráncok, az első komolyabb betegségek, az első maradandó tünetek, ahogy véget ér az ifjúság lelkesítő időszaka, megjelenik a felismerés: minden elmúlik. Ezzel együtt megjelenik az elmúlás félelme, először rejtetten – “Hogy fogok kinézni ráncosan?”, aztán a korral együtt egyre nyilvánvalóbban – “Mi lesz, ha meghalok mielőtt ez meg ez teljesülne? Vagy, ha a szerettem hal meg?”. 

Az elmúlás, főleg a halál tabu témának számít, de ennek csupán az az eredménye, hogy az emberek magukba fojtják kétségeiket, félelmeiket, aggodalmukat. Íme, hát mire érdemes figyelni:

Az elmúlás fölösleges félelme

Az elmúlás tény, nem tudod a homokba dugni a fejedet, nem tudsz elmenekülni előle és hiába döntesz úgy, hogy ezzel nem foglalkozol. Ugyanis a gondolatok akkor is ott motoszkálnak a fejedben :). Hatnak rád. Talán észre sem veszed, amikor a cselekedeteidbe bekúsznak és olyasmire késztetnek, amit ilyen gondolatok nélkül nem tennél. Ha valóban elfogadod az elmúlás tényét, akkor nem félsz tőle. Ha félsz tőle, akkor nem fogadtad el. Pedig egy jottányit sem leszel előrébb attól, hogy félsz vagy hátrébb attól, hogy nem fogadod el.

Lelki békéd és a szeretteiddel való kapcsolatod érdekében engedd el ezeket a félelem keltő és félelemről árulkodó gondolatokat (is) 

 • Mi lesz velem, ha ő már nem lesz?
 • Mi lesz velük, ha én nem leszek?
 • Mi lesz, ha meghalok?
 • Mi lesz, ha beteg leszek?
 • Mi lesz, ha öreg leszek?
 • Mi lesz, ha magatehetetlen leszek?
 • Hogy fogok kinézni később?
 • Mi lesz, ha elcsúnyulok?
 • Mi lesz, ha meghízok? Ha nem tudok lefogyni?
 • Mi lesz, ha ez és ez elmúlik?
 • Meddig bírom ezt? Mi lesz, ha már nem tudom tovább csinálni?
 • Mi lesz, ha ez a betegség még rosszabb lesz, nem gyógyul meg?
 • Mi lesz, ha elbutulok?
 • Mi lesz, ha baj történik velem, a szeretteimmel?
 • Mi lesz, ha nem lesz pénzem, ha elfogy?
 • Mi lesz, ha ez már nem fog többet sikerülni?
 • stb.

Látod miről szól mindez?

A JÖVŐRŐL.  A félelem a jövőre vonatkozik, az aggodalom a jövőre vonatkozik. Mikor okoz stresszt mégis? MOST. Minek? Miért? Belegondoltál már? Ez teljesen értelmetlen, fölösleges. Olyasmin tipródni, ami még itt sincs és pláne olyasmin, ami így is úgy is bekövetkezik.

Az elmúlás így nem okoz belső feszültséget

Fogadd el azt, ami van MOST és nem a jövőben várható, esetleges és nézd meg tudsz-e tenni bármit. Nem? Akkor fogadd el, hogy nem kell tenni semmit. Majd ha kell, akkor megjelenik az adott pillanatban az is, amit tenni kell. Addig hiába keresed a fenti kérdésekre a megoldást, amíg nem vagy az adott helyzetben. Miért? Mert annyira sok verzióban alakulhat az élet, hogy mégha véletlenül látsz is előre megoldást, a végén mindig valahogy máshogy alakul…

Lehet, hogy már megtörtént és nem a jövőben van, hogy pl. megöregedtél, már nem vagy ránctalan, vagy épp elfogyott a pénzed. Vagy épp beteg a szeretted. Igen, van, hogy ez van. Mégis ugyanaz érvényes erre is, amit fentebb látsz. Ha így teszel, fokozatosan rá fogsz ébredni, mennyire nem ad hozzá mindehez az aggódás, a félelem attól, hogy mi lesz.

Nem ezektől lesz más, viszont békéd attól lesz, ha ezek kimaradnak a pillanataidból. Bármi múlik is, bármekkora baj keletkezik is, békéből kiindulva az elmúlásba is a béke áramlik és segíti, hogy minden a helyzethez képest a lehető legjobban történjen. Ehhez nélkülözhetetlen, hogy fogadd el az elmúlás tényét is.

 

A halál

A halál a test elmúlása. Lehet-e elfogadni? Nehéz…, de nem tudod nem elfogadni. Mi segíthet ebben? Sok-sok lehetőséged van rá, hogy könnyebb legyen. Például, hogy ráébredsz arra, hogy minden Egy. Ha erre ráébredsz, akkor megérted, hogy az, ami eltűnni látszik a halállal, valójában nem tűnik el. Magasabb tudatossági szintről nézve a halál sem az, aminek tűnik :).

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!