Egóból az Egy-ségbe – Különös spirituális élmények jelzései

Az Egó olyasmi, mint a Mindenség “kabátja”. Felölti ezt a létezési formát és megnézi benne Önmagát. Gyönyörködik ebben a formájában, ahogy Te gyönyörködsz az új kabátodban. Leszületések millióin át viseli ezt a kabátot, egészen addig, míg teljesen el nem nyűvi. Mikor már a rongyok lyukain át átsüt a fénye, akkor ráébred arra, hogy ez is csak ő, akármilyen kabátot hord is. Ekkor leveti magáról az Egó kabátot, hogy teljes fényében ragyoghasson Önmaga valóságaként. Így lép az Egóból az Egy-ségbe.

Mikor Te “itt tartasz” különleges, elmével magyarázhatatlan dolgok történhetnek veled.

Spirituális élmények, transzcendentális élmények, a Mindenséggel való egy-ség élménye, a lebegés (drog nélkül 🙂 ) érzése. De ilyen az is, mikor úgy érzed, mintha időnként nem lennél önmagad, miközben fantasztikusan érzed magad és mintha utána mindig vissza kéne jönni a “valóságba”, ahol nem olyan jó lenni.

Mi történik ilyenkor?

Ilyenkor válik láthatóvá, hogy már rongyos az Egó kabát, már kilátszik alóla a természetes Önmagad, a valódi, az isteni Éned.

Mivel még az Egóddal, azaz a pszichikai elméddel azonosulsz, ezért olyan mintha nem Önmagad lennél, amikor spirituális “élményeid” vannak, ill. olyan mintha ezek élmények lennének, s nem te magadat látnád. Pedig ezek nem mindig “élmények” (bár azok is lehetnek), hanem gyakran a természetes Önmagad láthatóvá válásai. Lassanként ráébredsz Önmagadra és rájössz, hogy az Egó-elme csupán a kabátod volt.

Aki leteszi ezt a kabátot annak véget ér a Lélek úttalan útja és megéli, hogy egy a Mindenséggel és ez a valódi valósága.

Ha Vianna Stibal (Theta Healing) létezés 7 síkjában akarod ezt elhelyezni, akkor a ráébredés maga a 7. síkról élés kezdete. Az ahonnan nem kell többé “felmenni” a 7. síkra, hanem – átvitt értelemben – ott vagy. Innen olvad egybe a létezés összes többi síkja benned.

Ha a Védák nyelvén akarnám megfogalmazni, akkor ez a “pont”, ahol véget ér Samsara kereke, ahol “megszűnnek” a karmák és megszünik az újraszületés “kötelezettsége”. Ez a Buddha “állapot”.

Kiváltság-e, hogy valaki “levetheti” az Egóját?

Ez mindenkivel megtörténik előbb vagy utóbb. Ez minden Lélek végső célja, a tökéletesség, a bölcsesség, a szeretet, a létezés öröme, boldogsága, a korlátok nélküli szabadság (de nem az elme felelőtlen korlátlansága!), az otthon, a harmónia, stb egyben, egyszerre. Egyszerűen csak Mindig Minden Jó. Ehhez nem kell gazdagnak lenni, sem szegénynek, sem okosnak, sem butának, sem ügyesnek, sem ügyetlennek, sőt, semmit nem kell teljesíteni, hogy megtörténhessen, sőt nincs kijelölt és végigjárandó útja sem.

Egóból az Egy-ségbe - Különleges spirituális élmények

Miért?

Mert az, amire/akire ráébredsz már most is Te vagy és csak oda térsz vissza, aki valójában mindig is voltál. Csak nem veszed észre az Egó-elme “durva”, “nehéz”, “erőteljes” felszíne alatt/mögött. A kabát eltakarja. Mindenki EZ, ezt nem lehet elrontani, nem lehet valakihez képest rosszabb helyzetben lenni vagy keveset tudni. Már most is VAGY.

Az Egóból az Egy-ségbe bármikor eljuthatsz

Ha Egó-elméd szabad akaratából így döntesz és hagyod, hogy történjen. Az Egóból az Egy-ségbe való ráébredést megvilágosodásnak is nevezik. Ez maga a mennyország, amit oly sokan keresnek és nem jönnek rá, csak kevesen, hogy itt is megtalálható a Földön, benned, a szíveden át. Nem kell messzire menned, nem kell Tibetben egyedül imádkoznod hozzá és nem kell hideg barlangokban erőpróbákat teljesíteni :).

Nézd meg, mit látsz a képen? Jelentősége van annak, hogy minek látod 🙂

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

ZYO A belső életenergia felfedezése - Önvaló Tudatosság, mini elvonulás

ZYO A belső életenergia felfedezése – Önvaló Tudatosság, mini elvonulás dec. 1-3.

A belső életenergiát nemcsak érzékelni, figyelni, tudatosítani fogjuk, hanem ki is fejezzük, és megnézzük, hogy válik fizikaivá. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!