Édesség éhség – Mi van mögötte?

Mire vágysz valójában, amikor hatalmába kerít az édesség éhség? Az édesség csupán a felszínen látható megtestesítője valamilyen érzelmi, lelki vágynak. Ugyanezt az érzelmet tagadod meg önmagadtól, amikor úgy döntesz, hogy ellenállsz az édességnek. Ilyenkor az ellenállásoddal távol tartod magad egy számodra fontos és hiányzó lelki igénytől.

Valójában hiába eszed vagy nem eszed az édességet ugyanabban a mókuskerékben vagy, csak más formában.

A hiányzó érzés beteljesedésre “vár”

Ha édesség éhség tör ki rajtad és eszel, akkor egy rövid időre megéled a hiányzó érzés beteljesedését. Ez azonban nem vezet téged máshoz, mint valamilyen utólagos rossz ízhez a lelkedben. A hiány érzet pedig megmarad valahol mélyen, tudat alatt. A hiány érzet újra és újra beteljesedésért “kiált”, ezért újra és újra édesség éhség lesz úrrá rajtad. Belső küzdelem, harc, bűntudat, önvád, csalódás magadban, kudarc…

Mikor ellen tudsz állni az édességnek még különösebb dolog történik.

Az önfegyelem az édesség éhség ellenében

Az önfegyelem hőst csinál belőled, aki büszke tud lenni magára, sikeres és ez jó érzéssel jár. Ennek azonban a tudat alatti szintjén van egy kényszer érzet mellékhatása. Hiszen vágysz valaminek a beteljesedésére, de nem engeded meg. Ennek a helyzetnek a fenntartása mentális erőfeszítéssel jár, amitől viszont úgy érezheted, hogy gyakran vagy fáradt és nehezen mennek a dolgok. Ezt bizony fenn kell tartani, ellen kell állni a kísértésnek és ez nagy meló. Időnként pedig nem is sikerül és jönnek a fenti rossz érzések itt is… Maga az alap hiány érzet pedig más életterületen keres magának felbukkanási lehetőséget.

Nem az édesség a lényeg, nem azt kell megoldani

Végső soron mindkét esetben az édesség éhség mögött lappangó hiány érzet a lényeg. Ha ez megszűnik, akkor az édesség élvezete is a helyére kerül.

Mit engedj el?

Figyeld meg jó alaposan mi jót érzel, amikor eszed az édességet. Erről az érzésről hiszi azt a tudatalattid, hogy hiányzik. Engedd el erről az érzésről azt a társítást, hogy ezt az édesség evés megadja neked. Engedd el azt is, hogy ez csak akkor érezhető érzés, amikor édességet eszel.

Az édesség mögötti érzések általában az alaptermészetedhez tartozóak. Pl. szeretet, öröm, nyugalom, felszabadultság, teljesség, stb. Az elme tudatalatti hitrendszerei ezekhez hozzátársítják a “hiány” címkét, ezért hiányként tapasztalódik meg, az, ami alapból van. Ezért célszerű az édesség evéskor megjelenő jó érzésről elengedni a hiány hitét is.

Mit engedj meg?

Engedd meg magadnak, hogy érezd – édesség evés nélkül is – azt érzést, amit eddig akkor éreztél. Vedd észre, hogy ezt bármikor megteheted. Eleinte talán fel kell idézned az érzést ehhez, de ha megszokod, akkor egy idő után automatikusan érezni fogod, a hiánya helyett. Hisz végső soron nem valós, hogy az érzés hiánya van. Ugyanis, ha valóban így lenne és tényleg nem élhetnéd meg ezt az érzést, akkor az édesség evés közben sem tudna felbukkanni :). Az érzés hiánya maga csupán egy téves hitrendszer, viszont mint ilyen bevonzza neked ennek megtapasztalását.

Így hát tudd, hogy ez hamis, nem kell így lennie és rajtad múlik. Engedd meg magadnak ezt a jó érzést. Gyógyítsd meg vele megtört lelked és akkor az édességeket is könnyedén tudod mértékkel, erőfeszítés, ellenállás nélkül, bűntudat nélkül, szabadon élvezni.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, konzulens, ZYO

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Egy komment

  1. Kovács Zoltánné

    Szia Kata!

    Most, hogy újra lesz félelemoldás tanfolyam, leírom a tapasztalatomat az előző kurzusról.
    Szóval hihetetlen, de azóta nincsenek félelmeim, vagy ha elő is bukkannak, azonnal felismerem és már el is tudom engedni azokat. Egészen más így létezni, sokkal békésebb, nyugalmasabb és kiegyensúlyozottabb az életem. Hálás vagyok ezért a segítségért, amit kaptam. Szívből ajánlom mindenkinek, hogy tegyenek próbát, és csodák történnek az életükben.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!