Ébredő tudatosság – Vajon mire tanít a koronavírus?

Az ébredő tudatosság most már nem csupán egy-egy embert érint. Az Egyetemes Tudat ébredezik az egyes emberben, immár globálisan. A vírus maga csupán eszköz ebben a globális folyamatban.

Mindig nézhetünk elménk régi kondicionáltságából, s akkor negatívan látjuk a helyzetet. S mindig nézhetünk egy magasabb szintű tudatosságból, s akkor megláthatjuk, hogyan szolgál minket az adott helyzet? Vajon mi lehet az ajándéka? Ez a cikk most az utóbbiról, a pozitív oldalról szól.

Sokan tapasztalják már

ahogy egyre több dologra nyílnak meg, egyre tudatosabbá válnak. Sokan már azt is látják, hogy ilyenkor nem csupán a személyes tudatuk fejlődik, hanem ez valami sokkal nagyobbról szól.

Eddig “egyénileg” dolgoztunk magunkon, hogy fejlődhessünk, hogy tudatában lehessünk a mozgató rugóinknak, a problémáink gyökereinek, megoldást remélve a boldogságra, szeretetre, örömre, egészségre, vágyainkra, stb. Kisebb-nagyobb csoportokban, tanulva a többiektől, mesterektől, stb. fejlődtünk, nyitottabbá váltunk az egyetemes intelligenciánkra, az Önvalónkra, a saját tudatosságunk erejére, stb. Érezhettük, hogy mennyivel jobban érezhetjük így magunkat, és küzdhettünk a bennünk oldódó negatív energiákkal, vagy ezek láttán. Talán néha magunkra hagyva, egyedül “küzdőnek” érezhettünk magunkat, akár még csoportokban is.

Az ébredő tudatosság globális ereje

Ez most mintha elért volna egy “határvonalat”, amely lehetővé tette, hogy globális erők kapcsolódjanak az eddigi egyéni fejlődés támogatásába. Az Egyetemes Tudat már nem csupán egy-egy emberben, csoportban ébredezik, hanem globálisan, az egész emberiséget átfogóan…

A koronavírus kapcsán most valami új dologgal találkozunk. Látszólag egy nagy erejű vírus ellen küzdünk. Látszólag….

Mi is történik igazából?

Most emberiség szinten oldódnak régi, fáradt, elavult energiák, amelyek eddigi reakciónkat, s ezáltal életünket határozták meg. Helyette a régi globális energiák új energiákká alakulnak, tömegesen, mégis, szép fokozatosan. Ugyanaz történik nagyban, mint eddig kicsiben egy-egy emberen, csoporton keresztül. Egységesedünk, tágul a tudatosságunk, csökken az eddigi egós, elkülönülésre, különállásra, egyéni érdekekre építő erő.

Ébredő tudatosság emberiség szinten

Az emberiség ismert történelmében először szembesül az egész bolygóra együttesen ható dologgal. Mindenkit érint, nemcsak néhány embert, vagy néhány területet. Nincs kibúvó, nincs olyan, hogy ez a te problémád, nem az enyém. Együtt tapasztaljuk, együtt osztozunk benne, együtt keressük a megoldási lehetőségeket. Együtt…

Furcsa ez még nekünk, mert nem szoktunk hozzá. Persze próbáljuk a régi szokásaink szerint magunk megoldani a dolgokat, ámde valahogy ez az elhatárolódós energia oszladozik, hiszen egymást figyeljük, egymástól tanulunk… Előbb-utóbb egyre jobban együtt is fogunk működni. 🙂

Kifutóban lévő energiák

Ami kifutóban van, ott azt tapasztaljuk, hogy már nem működnek a megszokott, bevált elképzeléseink, stratégiáink. Ezzel lehetőséget kaptunk ezek elengedésére, abbahagyására, a továbblépésre.

Az új energiák

A régi energiák helyett új ötletek születnek bennünk, új meglátások bukkannak fel. Új irányokba fordul a figyelmünk. Az élet igazi értékei nem egyéniek, nem az enyémek, vagy a tieid, hanem egyetemesek, globálisak. Mégcsak nem is emberiek. Nincs olyan, hogy ez az ember érdeke, és ezért ez fontosabb, mint a Föld egészének érdeke. Az élet, az igazi értékekben rejlik igazán. Sok új dolog tudatosulhat most bennünk.

Ajándékot kaptunk az élettől

Látszólag elszigetelődünk, bezárkózunk a koronavírus miatt. Igazából nem vagyunk elszigetelődve, mivel mindez az internet világában zajlik :). Fizikai bezárkózásunk nem igazi, hisz közben igencsak nyitottak vagyunk, neten :). Ez a különleges kettősség intenzíven oldja az “Én egy kicsi, különálló, elkülönült, elszigetelt ember vagyok, aki nem tud hatni a világ egészére” c. energiamintázatot. A bezárkózás felszínre hozza az elavult, bennünk lappangó kapcsolódó érzéseket, és ha nem nyomjuk vissza őket tudat alá, akkor feloldódhatnak.

Igen, ez járhat különféle negatív érzetekkel, egyéni élethelyzetekkel, érzésekkel. Addig, míg fel nem oldódik. 🙂

Az elkülönültség magányos érzésének feloldódása az egységbe, az egyetemesség érzésbe vezet. Ez pedig a szeretet, öröm, boldogság, amit mindig is kerestünk….

Kaptunk más ajándékot is…

Időt a megpihenésre, a megállásra, a befelé figyelésre, az átértékelésre, a valódi értékeink tudatosítására, a belső fejlődésünkre.

Sőt, ha elismerjük magunknak, hogy nem tudunk semmit, nem tudjuk mi lesz holnap, velünk, az országgal, a többi országgal, semmivel…. Akkor végre a figyelmünk a jövőről a mostra tud fordulni. Ezáltal tudatosulni tud, hogy amúgy, csak a most valós, a jövő az fikció, feltételezés. S ezzel végre, lehetőségünk van jelen lenni, igazán. Hisz a vírus “elveszi tőlünk” a jövőbeli elkézeléseinket, kihúzza alóluk a talajt. Mi marad itt? A most. 🙂

Itt és most, így is, ilyen helyzetben is itt vannak az igazán értékes dolgok az életben, itt van a szeretet, a béke. Csupán a figyelmünket kellene ide irányítani, hogy tapasztalhassuk…

Te vajon milyen ajándékot kaptál a vírus kapcsán az élettől?

Vajon mekkora hatalmas szeretet van abban,

 • ahogy fel tudtunk készülni a megelőzésre
 • ahogy mindenünk meg van, ami igazán kell
 • ahogy minden megoldódik, pedig semmit nem tudunk, nem igazán értünk
 • ahogy figyelni kezdtünk a szeretteinkre
 • ahogy megmozdul minden, hogy ne kapjon támogatást a vírus terjedése
 • ahogy biztonságban érezzük magunkat otthonainkban
 • ahogy megteremtődtek a feltételei az otthon maradásnak
 • ahogy együtt lehetnek a családok, mintha karácsony lenne 🙂
 • ahogy van időnk szeretteinkre
 • ahogy van időnk magunkra
 • ahogy megpihenhetünk, megállhatunk
 • ahogy új lehetőségeket láthatunk meg az életünkben
 • és még biztos tudod folytatni a felsorolást…

Nahát mire képes ez a vírus, pedig milyen kicsi… Ugye látod már? Nem ellene küzdünk, inkább vele együtt. Nem a vírus nagy erejű, hanem az emberiség gondolkodásának, cselekedeteinek együttműködőbbé, közösebbé válása, az átformáló erő a nagy erejű. A vírus csupán ennek szolgálatában áll. Az egyetemes, globális jóért, mégha áldozatokkal is.

Az ébredő tudatosság mély béke és szeretet, ami benned van. Ezért, a koronavírus kapcsán ingyenes Egyetemes béke-szeretet meditációt tartok, melynek részleteit erre a linkre kattintva találod.

Fekete Kata ThetaHealing, ZYO

Nézd meg ezt is

ZYO Önvaló önazonosság

ZYO Önvaló önazonosság 2 részes, online, máj. 21.

Ezt a ZYO-t az a sok tévelygés ihlette, amivel jómagamnak is meg kellett birkóznom, mire ráébredhettem, hogy milyen is a valódi önazonosság a személyes önazonosság helyett.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!