Dzsóti Nővér, Ananda Jyotishrii – Szerzetes

Dzsóti Nővér (Avadhutiká Ánanda Jyotishrii Ácaryá), egy fiatal szocio-spirituális világmozgalom, az Ánanda Márga eleddig egyetlen magyar földről származó szerzetese vagyok. Egyénre szabottan tanítom a lelki kiteljesedés módszereit és tanfolyamokat is tartok.

Indiában 1994-ben avattak föl, ezután tíz évig tanítottam meditációt, jógát és végeztem szociális munkát gyerekek között Ázsia számos országában.

Hagyományosan a jógik békét keresvén elfordultak a világi élettől. Azonban ma a lelki kiteljesedés útját járókra aktív közösségi szerep vár.

A jóakaratú embereknek kell összefogni, és átformálni a világot, hogy az megfelelő környezetet nyújtson mindenki számára a testi, lelki és spirituális kiteljesedéshez. Hogyan lehet a mai, kaotikus, válságokkal sújtott, materialista környezetben két lábon megállni és boldogulni úgy, hogy közben ne veszítsük szem elől a legfelső Célt?

Mottónk: “Az Önvaló felszabadítása és a Világegyetem szolgálata”

Az Ánanda Márga  szocio-spirituális világmozgalom 1955-ben született Indiában, és ma öt kontinens több mint 160 országában tevékenykedik. Az Ánanda Márga a végső spirituális cél elérése érdekében egyaránt hangsúlyt fektet a belső haladásra:

meditáció, jóga, morális életvitel, vegetáriánus táplálkozás révén.

És a szolgálatra:

iskolák, gyermekotthonok, segélyprogramok, biogazdaságok, természetgyógyász központok működtetésével és társadalmi-gazdasági mozgalmak szervezésével. Az Ánanda Márga szanszkrit név, magyarra „a teljesség  útja” vagy “az egység boldog útja”-ként fordítható.

A meditáció, a jóga- és az életviteli gyakorlatok olyan módszerek:

melyek elmélyítik az önismeretet, és elősegítik a rátekintést létünk alapvető igazságaira. A jógát az intuíció tudományának nevezik, melynek segítségével eljuthatunk az intellektuálisan bejárható területeken túlra is.

Dzsóti Nővér – Küldetésem

Az Ánanda Márga vallásos jellegű korlátoktól mentesen kínál módszereket a lelki kiteljesedésre. Ez felbecsülhetetlen értékű tudás, ezért nem tesszük árucikké – nem üzleti alapon tanítjuk.

Meditáció:  Személyre szabott meditációs technikákat tanítok ingyen, hat, egymásra épülő lecke keretében, melyeket a tanítvány saját törekvésének ütemében kap meg. Már az első lecke magában foglalja az Astaunga Jóga mind a nyolc elemét (jáma, nijáma, ászana, pranajáma, pratyahára, dharaná, dhyán, szamádhi).

Számomra a meditáció a legértékesebb eszköz valódi önmagam (az Önvalóm) megtapasztalásához. Ott, belül lelek rá arra a végtelenségre, nyugalomra, elragadó szépségre, egységre és teljességre, amit korábban kívül kerestem, mert nem tanították sem a szüleim, sem az iskolában, sehol, hogy belül van. A meditálás fontosabb számomra, mint az evés, és ha késlekedek, szabályosan éhezik a lelkem. Ha pusztán leülnék, becsuknám a szemem, stb, attól nem tudnám a “kis énemet” meghaladni, az elmémet az eddig ismeretlen finomságú valóságokra hangolni. Ez csak úgy következik be, ha odaadóan vezetem az elmémet annak a technikának a segítségével, amit a Mesteremtől: Shrii Shrii Ánandamúrtitól tanultam (és amit mindenkinek örömmel tanítok – természetesen ingyen -, aki kész komolyan gyakorolni).

A jóga hétezer éves kincsestárából a meditáción és az ászanákon kívül sok más – testi és lelki – gyakorlatot tanítok.

Dzsóti Nővér – Elérhetőségem

E-mail: didijyoti@gmail.com

Tel.: +36 30 822 8102

https://sites.google.com/site/anandamargamagyarorszag/

Nézd meg ezt is

Pogány Zsuzsanna Aviva oktató, Életmódtanácsadó

Pogány Zsuzsanna Aviva módszer oktató vagyok. Az Aviva mellett Életmód tanácsadással is segítem a hozzám fordulókat. Hormon problémák, stressz, meddőség, tudok segíteni...

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!