Döntés – Igen is és nem is? Ki dönt? A félelem vagy te?

Miért nem vágunk bele? Miért nem tudjuk mibe vágjunk bele? Miért nem haladunk? Mit tegyünk, ha tudjuk döntés kéne, de nem megy? Hogy oldjuk meg ezeket a helyzeteket?

Van egy ötletünk mégsem vágunk bele? Mi lesz ennek a vége?

Ilyenkor a félelem uralja a helyzetet. Félelem attól, hogy kilépjünk a komfort zónánkból. A komfort zónánk már ismerős, kényelmes, biztonságos az ötletünk pedig új, ismeretlen, megvalósítása meglepetéseket tartogat. És hát ki tudja mi lesz a vége? Mi lesz, ha belevágunk és rajtavesztünk? Mi lesz, ha nem sikerül, ha kudarcot vallunk?

Minden új helyzet meglepetéseket tartogat. Olyan ez, mint az új fűszer a régi ételben. Természetes, hogy izgulunk, hogy vajon jól sikerül-e? A gond akkor van, ha a félelem az újtól átveszi az irányítást fölöttünk és nem lépünk miatta, nem próbáljuk ki és beleragadunk egy-egy olyan helyzetbe, amiben rosszul érezzük magunkat.

Hogyan vágjunk bele mégis az új ötletünkbe? Döntés és siker

Theta Healing módszerrel a jelenből kiinduló jövő leolvasható. Ha bizonytalanok vagyunk ötletünk jövőbeni kimenetelét illetően, akkor meg tudjuk nézni, melyik döntésünknek mi lesz a következménye. Ha tudjuk, hogy jó az ötletünk, de a leolvasott jövőkép nem jót mutat, akkor sem kell feltétlen elvetni az ötletet. Meg tudjuk változtatni a rosszal kecsegtető jövőt azzal, hogy feltérképezzük a tudatalattinkban azokat a blokkokat, amik a rossz jövőkép felé sodornának. Ha meg van a rossz tudatalatti összefüggés, le is tudjuk cserélni jóra és a jövőkép megváltozik.

Már nem kell félnünk attól, hogy rossz vége lesz.

A tudatalattiban theta agyhullámon tudunk keresgélni és módosítani, ezért ehhez olyan mentális módszert érdemes választani, ami theta hullámon dolgozik (pl. hipnózis, Theta Healing).

Ha csak érezzük, mást szeretnénk, de nem tudjuk mit – Nem tudjuk mibe kéne belevágni?

Döntés - Ki dönt? A félelem vagy te? Igen is, nem is.

Tanítványaimnál és klienseimnél azt tapasztaltam, hogy amikor azt hisszük nem tudjuk merre tovább, mi mást csináljunk, mint eddig, valójában akkor is tudjuk. Tudjuk, mert alig 1 perc beszélgetés után kiderül, hogy valójában van ötletünk, sokszor több is, csak elvetjük őket. Miért is? Mert félünk. Félünk, hogy nem sikerül, hogy bizonytalanságot fogunk megélni a megvalósítás során. Félünk, hogy mi lesz a következménye? Félünk, hogy mit szólnak majd  szeretteink, ismerőseink ehhez? Félünk, hogy nem lesz rá elég a pénzünk, stb.

Ilyenkor a félelem legnagyobb ellenszere a tudás és megértés. Olyan ez, mint felkapcsolni a világítást egy sötét szobában. Tudás arról, hogy mi fog történni, ha ezt vagy azt tesszük. Tudás arról, hogy hogyan kezeljük majd az esetleg rossz következményeket és hogyan mentesüljünk a kritikától, az esetleges veszteségektől. Theta agyhullámon egyesével fel tudjuk cserélni a félelmeinket megoldani tudásra. A legnagyobb békét kapjuk a kezünkbe azzal, amikor tudjuk, hogy bármit bármikor tudhatunk és ennek az agyhullámnak a segítségével könnyedén tudjuk mi magunk megoldani bármely helyzetünket. Ezzel a magabiztossággal könnyedén megy a döntés is, hisz tudjuk bármikor tudunk korrigálni és bármibe belevághatunk.

Ha beleragadtunk egy helyzetbe

Akkor bizony döntés kellene. Amikor beragadva érezzük magunkat és úgy érezzük nincs kiút a helyzetből, akkor az azt mutatja döntés kellene. Igen, elsőre úgy látszik, mintha nem lenne választási lehetőségünk, mintha nem lenne kiút. Ilyenkor, ha arra fókuszálunk, hogy döntési lehetőségekké fordítsuk le a helyzetünket, akkor meglátjuk, hogy valójában van kiút, csak döntenünk kellene.

Döntés, de hogyan ha egyszer félünk tőle? Hogyan lépjünk a hála terébe?

Amíg félünk, nem tudunk jó döntést hozni. A vonzás törvénye működik és a félelmeink bevonzzák nekünk azt, amitől a legjobban félünk. Ezért legelőször is lépjünk át a félelem teréből a hála terébe (ezt a legkönnyebb megvalósítani). Hogyan tegyük ezt?

Köszönjük meg a félelemnek, hogy megtanította nekünk a biztonságot, a komfortot és hogy figyelmeztet bennünket, de most már lejárt az ideje. Köszönjük meg mindenkinek, akitől kritikát kaphatnánk, hogy építő jelleggel támogatni szeretnék a fejlődésünket. Amikor érezzük, hogy a “köszönömök” átjárják a sejtjeinket, akkor a hála terében vagyunk. Ilyenkor érezzünk bele abba a szituációba, hogy már megvalósult az ötletünk és nézzük meg mit érzünk? Ha jól érezzük magunkat vágjunk bele, próbáljuk ki és engedjük meg magunknak, hogy új utunkon bármikor módosíthassunk eredeti ötletünkön, engedjük meg, hogy egyre jobb és jobb döntés mellett tehessük le voksunkat.

Menjek vagy ne menjek? Reptéri sztrájk és amikor 20 ember vár rám

Épp most jöttem ki egy nehéz döntési helyzetből jól. Péntek este kellett indulnom Athénba repülővel, hétfői visszaúttal. Kedden már 20 embernek készültem előadást tartani. Péntek reggel értesítettek, hogy jobb, ha el sem indulok, mert Athénban 1 hetes reptéri sztrájk lesz. Mivel tanfolyamra indultam Athénba, már be volt fizetve a tanfolyam ára, ahogy az utazásom teljes költsége is, ráadásul fél év csúszást okozott volna, ha nem megyek el erre a tanfolyamra. Nem engedhettem meg magamnak… De azt sem, hogy 20 embernek okozzak csalódást.

Mit csináljak? Menjek? Ne menjek? Mondjak le 20 embert? Veszítsek fél évet? Bukjak egy csomó pénzt? Kockáztassak? Álljak neki Thetával programozni (teremteni)? És mi van, ha pont most nem sikerül valamiért?

Leolvastam Theta Healing módszerrel a jövőt. Húha, baj van. Az jött ki, hogy 1 hétig boldogan város-nézek, ahelyett hogy a rendezvényemen lennék itthon. Boldogság ide vagy oda, nem akartam város-nézegetni. Szép-szép Athén, de én haza akartam jönni. Döntés kellett és döntöttem: bízok a jövő teremtő képességemben, hiszem, hogy sikerülni fog. Ezért megkerestem a tudatalattimban vajon mi okozza azt, hogy pont velem történik ilyesmi és pont akkor, amikor a legfontosabbnak érzem, hogy ne történjen ilyen?

Theta agyhullámon kiderült, a tudatalattimban olyan téves hitrendszerek csücsülnek, mint “a körülmények áldozata vagyok”, “tehetetlen vagyok a körülményekkel szemben”, “a tömegek szabad akarata más mint az enyém”, “a tömegek szabad akaratát hiábavaló próbálkozás felülírni”, “a körülményeket el kell fogadnom, akkor is ha az rossz nekem”, stb. Úgy éreztem, hogy a sztrájkoló tömeggel szemben áll az én hazatérni vágyásom. Ezeket a hitrendszereket tudatalatti szinten (is) cseréltem olyanokra, amik támogatják a hazatérésem még ebben a lehetetlen helyzetben is. Mentálisan programoztam is a kívánt eredményt theta agyhullámon. És az eredmény?

SIKER

A mi repülőnk volt az utolsó, amit Athénban még fogadtak (voltak, akik lemaradtak a tanfolyamról emiatt). Szombat este a sztrájk minden érdekelt fél megelégedésével lezárult. Az eredeti terv szerint pontos időben hazaértem.

A sztrájk miatt sok száz érintett ember volt szereplője ennek a történetnek, ezért egy magam programozása kevés lett volna ahhoz, hogy pont eredeti terv szerint jöhessek haza. Ehhez nagyobb teremtő energia kellett. Ezért sok-sok a Theta Healing módszerét ismerő embert kértem segítségre. Köszönet és hála ezúton is mindnyájuknak, akik ebben a teremtő folyamatban részt vettek.

Az a legszebb ebben a módszerben, hogy bárki meg tudja tanulni és tudja csinálni, csak 3 nap tanulás, ennyi a titka. Gyere, nézd meg élőben…..

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!