Daganatos sejt – sorsa ellen lázadó sejt

Ismerd meg a daganatos sejt lelki összefüggéseit – az Ismerjük meg ellenségünket, a rák folyamatát sorozat 3. epizódja tovább kalauzol a rák holisztikus szemléletű megközelítése felé. Nézd meg a daganatos sejt és az egészséges sejt különbségeit.

 „Aki teljesen helyre akarja állítani az egészségét és teljesen az is szeretne maradni, annak a természetes élet – és gyógymódok egészét kell igénybe venni, állandó intenzív kapcsolatban kell lennie, maradnia a természettel és mindazzal, ami természetes.”

Dr. Oláh Andor orvos-természetgyógyász szavai méltó bevezetőként szolgálhatnak a daganatos sejt kialakulásán, működésén és megoldásain alapuló cikk sorozatunk következő nagy fejezetéhez, amelyben a rák holisztikus szemléletű kialakulásáról, annak diagnosztikájáról és terápiás össztüzeiről, daganatos protokolljairól  szeretnék szólni. Talán picit bővebben is, mint az onkológia konvencionális „arany témáiról”, s talán gyakorlatiasabban is, mert következő fejezetrészekben megtalálhatóak lesznek olyan elemek is, melyeket könnyedén beépíthetjük a napi életvitelünkbe, szokásrendszereinkbe, gondolati sémáinkba.

A daganatos sejt megértéséhez ismerjük meg a test-lélek-szellem egyensúlyát

Az ember, mint bolygónk legmagasabb szintű élő szerveződése a test – lélek – szellem hármas egysége. Ez egy függőleges hierarchikus rendszer, amelyben a finomabb, magas rezgésű testi megnyilvánulásainkat szellemi minőségünk, mindenkori gondolataink, érzéseink, emlékképeink, és bioenergetikánk determinálja. Ugyanis többszintű energetikai lények vagyunk. Ezek a minőségek állandó jelleggel formálják, alakítják fizikai szintű durva-testünket. Gondolataink és érzéseink úgymond hologramokként működnek, energetikai információkat hordoznak, melyekről minden pillanatban értesül a fizikai testünk összes sejtje és természetesen erre az akcióra azonnali válaszreakciót is produkálnak. Az úgynevezett pozitív gondolatok és érzések, mint például a szeretet, a megbocsájtás, az alázat, harmonikusan, építő jelleggel befolyásolják ezt a bonyolult mikro-kozmikus rendszert, mint az emberi test, míg negatív párjaik, mint a harag, a gyűlölet vagy az irigység destruktív, romboló jellegét bizonyosan már mindannyian tapasztaltuk testünkben, életünkben. A fizikai testünkben előforduló betegségeknek lelki-szellemi előképei vannak, amelyek sokszor hónapokkal, évekkel megelőzik a fizikait, mintegy felhíva ezzel magukra a figyelmet, amelyet ha tulajdonosuk semmibe sem vesz, a szőnyeg alá söpör, tovább folytatják „csendes életüket” és gyenge pontjainkhoz kapcsolódva szerveink alul- vagy éppen túlműködését, s végül kimerültségét okozhatják.

És bizony így alakulnak ki testünkben a daganatos sejt telepek is.

Az olyan állapotok, mint az önmagunk felé irányuló megbocsájtás és szeretet hiánya, a düh, a harag kifejezésének, megélésének zavarai vagy akár szociális kapcsolatrendszereinkben elszenvedett sorozatos kudarcaink mind-mind befolyásolják sejtjeink, szöveteink integritását, az egyért, az egységért, a szervezetért vállalt közös munkát. Ugyanis minden egyes sejtünk mindig és mindenkor áldozatot vállal az egészért, az egészség fenntartásáért, míg a daganatos sejt telepek fokozatosan eltávolodnak ettől a teljesség filozófiától és önkényesen „sorsuk ellen lázadnak”, ezáltal fokozatosan elveszítik a legértékesebbet, amely minden – a szervezetért dolgozó – sejtek tulajdona: az aktív kapcsolatot a környezettel. És hogy ez mennyire fontos, azt közvetve

a ráksejt jól bizonyítja

elszakadva életterétől elveszíti addigi működési tervét és visszafejlődik egy fejletlenebb sejtformába, ahol csakis arra törekszik, hogy egy olyan életteret alakítson ki, amely megfelelő önmaga megsokszorozódásának.

Milyen is az egészséges ember ebben a holisztikus, emberközpontú szemléletben?

Legnagyobb valószínűséggel szeretetben él önmagával és környezetével. Megbékélt, elfogadta magát. Érzelmi élete és gondolatvilága harmóniában vannak cselekedeteivel és szellemi minőségével. Energiaáramlása kiegyensúlyozott, szervezete enyhén lúgos kémhatású, sejtjei az egészért dolgoznak.

Ezzel szemben a daganatos beteg,

általában, inkább másokra gondol, mint önmagára. Ritkán borul ki, inkább lenyeli mérgét és bánatát. Érzéseit, legyen az öröm vagy düh, rosszul tudja kifejezésre juttatni. Eltagadja vagy elfojtja gondjait és ezáltal inkább válik tehetetlenné és reményvesztetté. Környezete ezért, hamisan, a világ „ legjóságosabb” emberének tekinti. Sejtjei, szövetei elsavasodottak és tiltakoznak ezen „struccpolitikával” szemben. Elrákosodott sejtjei már „önmagukért” dolgoznak, s nem a szervezetért. Ez, a fentiekben jól érzékelhető kontraszt érvényes a szervezet szöveti és sejti szintjén is.

Az egészséges sejt a „fény gyermeke”, a daganatos sejt a „sötétség szolgája”. 

A normális sejthártya felületi feszültsége kb. 80 milivolt, s ha a Kedves Olvasó ezt alacsony értéknek tartaná, akkor ki kell hogy ábrándítsam: ha képzeletben a sejtet szobanagyságúra növelnénk, akkor több tízezer voltos áramfeszültség ugrándozna a hártyafelületén. A daganatos sejthártyán ez a feszültség már korántsem akkora – csupán 20 milivolt vagy annál is kevesebb. A normálisan működő sejt élete során többször is lecsökkenti ilyen alacsony értékekre a felületi feszültségét. Az egészséges sejt osztódása két leánysejtté is csak ilyen feszültségtartományokban lehetséges. Viszont osztódás után azonnal visszaáll benne a 80 milivoltos rend. Nem úgy a daganatos sejtnél. Ő csakis ezen a szinten rezonál, s így nem meglepő, hogy csak osztódik és osztódik…., s mindent elkövet, hogy ez így is maradjon. Az egészséges sejt sejten belüli és kívüli tere enyhén lúgos kémhatású, sejtvizének struktúrája, Pí vízhez hasonló, hexagonális hatos háló, míg a daganatos sejt eredendően savas kémhatású, s a benne és környezetében lévő víz rendezetlen, pentagonális ötös hálózatot alkot. A két sejt között még további számtalan érdekes különbség van, mint például a rezgésszámuknak a hullámhossza, közegeiknek az oxigéntartalma…stb., de azt hiszem elegendőek az eddig közöltek ahhoz, hogy átérezzük, milyen szélsőséges szakadék is tátong a két közeg között. Holott, ne felejtsük és hadd ismételjem önmagamat: ezek a rosszindulatú sejtek a szervezetünk egészséges sejtjeiből alakulnak ki , a valaha egészséges sejtjeink „kergülnek” meg, s nem valami külső ragályos betolakodóval állunk szemben.

Foglaljuk is össze, mit is szeret a rákos sejt?

„Imádja” a savas, oxigénhiányos és cukordús közeget, ami egy nagy bűzös szemétlerakóhoz hasonlíthat inkább, tele salakanyagokkal és nehézfémekkel, ahol „vidáman lubickolnak” a nehézfémek, a vírusok, baktériumok, gombák és paraziták. A rákos sejt „megveszik” azért a medencéért, amely egy deformált szerkezetű, ötös rácsú vizet tartalmaz és ahol a felhalmozott szabad gyökök késpengeszerűen szabdalják a teret. Ezzel a környezeti változással viszont leszakítja magát a nagy telefonközpontról, a szervezetről és szociális izolációba, „örök” remeteségbe vonul.

Ennek a kórélettani folyamatnak tökéletes tudatában kell lennie annak a terapeutának, aki biológiai holisztikus rákterápiával szeretne foglalkozni, ugyanis ezen információk ismerete adja meg azt a kiindulási pontot, hogy mivel is állunk szemben, mit is szeretnénk gyógyítani, miben is szeretnénk segédkezni…. Az első lépés ennek a daganatos miliőnek a lehető legpontosabb feltérképezése, amire a harmadik  évezredben már nagyon pontos vizsgálati lehetőségeink vannak. De mi is ez a holisztikus állapotfelmérés? Folytatjuk…

A sorozat előző cikkei:

  1. rész
  2. rész

Dr. Csóka Tibor, klinikai onkológus

Nézd meg ezt is

Trigger pontok - Gyógyító pontok a kínai gyógyászatban

Trigger pontok – Gyógyító pontok a kínai gyógyászatban

Mik a trigger pontok? Mik a kiválasztásuk szabályai? Mi az a Head zóna? Mire jók …

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!