Bőszné Stofán Mónika természetgyógyász, kineziológus, Bach-virágterapeuta, Reiki tanár

Bőszné Stofán Mónika, természetgyógyász, kineziológus, Bach-virágterapeuta, Reiki gyógyító és tanár vagyok.

Életpályám megkezdésekor a materialista világban tevékenykedtem. Főleg a reklámszakmában, ügyfélkapcsolati-, médiavásárlói-, felületértékesítői munkakörükben dolgoztam. De voltam iskolatitkár, kereskedtem irodaszerekkel. Mondhatni színes tevékenységi köröket tudhatok magaménak. És – úgy gondolom – mindenhol helyt álltam, meg tudtam felelni az elvárásoknak. Mégis valami másra vágytam mellette.

A mások iránti empátia gyerekkorom óta elkíséri az életemet és egyre inkább érezhető volt egy idő után, hogy a mások problémáinak meghallgatása és a másokon való segítés az én életutam.

Már fiatalon elkezdtem érdeklődni az alternatív gyógymódok iránt. Leginkább a „beteg lélek” gyógyítása érdekelt. Azt is észrevettem, hogy az emberek szeretik velem megosztani a problémájukat, és szívesen hallgatják meg a tanácsaimat. Úgy éreztem, hogy az empátiához kell pluszban egy kis háttér-ismeretanyag, aminek segítségével segíthetnék az embereken – úgy igazán.

A materiális vonalon is jellemző volt rám, hogy szinte mindig tanultam valamit, hogy továbbfejlesszem magam, szélesítsem az adott területeken az ismereteimet. Az eddigi életemet gyakorlatilag végig tanultam. Szeretek új dolgokat megismerni és elsajátítani.

A gyerekek mindig is fontos szerepet játszottak az életemben, lánykoromban nagyon készültem az anyaszerepre.  Nagy családot terveztem, végül 2 fiam született. Már jócskán munka mellett – és első gyermekemmel a szívem alatt – 1997-ben diplomáztam óvodapedagógusként. Az óvodapedagógusi szakmában viszont csak jóval később, 2013-ban kezdtem el dolgozni. Meggyőződésem szerint ez is egy jó lehetőség arra, hogy minél több gyereken segíthessek, mind a gyerekek, mind a szüleik lelkének ápolásával. A pedagógiai szakmai továbbképzések keretein belül is igyekszem olyan tanfolyamokat végezni, melyek inkább a lelki oldalát fogják meg a nevelési területeknek. Ennek érelmében végeztem el a pedagógusoknak meghirdetett meseterápiás tanfolyamokat is. Az ott tanult dolgokból is át tudtam venni olyan technikákat, melyeket be tudok építeni a kezeléseimbe (Igen! Akár felnőtt kliensek esetében is), és komplex módon tudom alkalmazni a többi területtel.

Tapasztalatom szerint a természetgyógyász területek megismerésének útjára az embereket leginkább a saját életükben tapasztalható krízishelyzetek, pszichés- vagy testi – bár szerintem ezek egy tőről fakadnak – problémáik alternatív megoldása miatt lépnek. Vannak, akik csak az öngyógyítás- és a családtagok gyógyítása vonaláig jutnak, és vannak, akik továbblépnek, mert másokon is segíteni szeretnének a tanult módszerekkel.

Én 2005-ben léptem erre az útra. Azóta – amikor csak tehetem – újabb területekkel ismerkedem meg. Az elmúlt évek során

  • okleveles kineziológus (Brain Gym és One Brain területeken) lettem
  • Reiki gyógyítóvá és -tanárrá váltam
  • tanultam Bach-virágterápiát, belső utaztatást és agykontrollt
  • elsajátítottam a Tarot-ot, mint önismereti- és önfejlesztési módszert és
  • autodidakta módon számmisztikával is foglalkoztam

A megismert területeket, módszereket vegyítve, azokat saját módszertanommá gyúrva, komplexen alkalmazom és persze az intuícióimat is nagy mértékben használom a gyógyítások során.

Bár sok mindent tanultam, sok módszerrel megismerkedtem, mégis meggyőződésem, hogy nem a módszer számít, hanem a szeretet és a segíteni akarás, amivel a másik ember felé fordulok. Vélem, hogy gyógyító és gyógyulni vágyó egymásra talál. És ez a találkozás mindkét fél számára energizáló-energetizáló és gyógyító hatással bír!

Bőszné Stofán Monika

+36/70/389-9291

bsm.monika@gmail.com

www.stmonica.eoldal.hu

Nézd meg ezt is

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem - Önvaló és beteljesülés

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem – Önvaló és beteljesülés

Hogyan lehetséges, hogy már meg van, amire vágytál, pedig fizikailag még nem látszik. A vágyak irányítanak, ha a vágyak mentén cselekszel vagy nem cselekszel. Így sok nehézséggel, bajjal, szenvedéssel találkozol és kevés örömmel, beteljesedéssel. Folyton úton vagy a jó felé, ahelyett, hogy "megérkezve" lennél, Önvalóként. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!