Belső megtisztulás – tudatalatti mintázatok tisztító tüze

A belső megtisztulás olyan, mint a tisztító tűz a természetben, elégeti, ami már nem kell és így utat enged a változásnak, az újnak. Ha elfojtod látszólag elalszik a tűz, a mélyben azonban tovább parázslik. Elég egyetlen kicsi szikra és hirtelen belobban a parázs. Ilyenkor elfojtott, beakadt tudatalatti téves hitrendszerek, célunkat akadályozó blokkok, örökölt, kialakult mintázatok “égnek el” és a Lélek felszabadul a múlt cipelt terhei alól. A lelkedet “lehúzza” a sok rossz érzés és minél többet cipelsz belőlük, annál nagyobb a “rossz” érzések hátizsákja, annál nehezebb a teher. A Lélek célja nem a terhek gyártása, hanem valódi énjének megtapasztalása a fizikai világban. Tapasztalását pedig akadályozza a teher-zsák, ezért elindul a belső megtisztulás, akár tudatos döntésed ez, akár nem.

Személyként élve (és nem Önvalónkként) ritkán tudatosul ez a folyamat és nem értjük mi és miért történik velünk, csak annyit látunk, hogy folyton valami “rossz” történik.

Hogy szabadul a Lélek az addig cipelt terhektől?

Mikor a Lélek útját akadályozzák a múlt terhei és le szeretné őket tenni, akkor ez úgy lehetséges, ha ezek felszínre kerülnek és ezáltal tudatosul, hogy mit cipelsz magaddal. Ilyenkor mondjuk azt, hogy “hú milyen rossz dolog történt velem”. A terhek ugyanolyan “rosszként” raktározódtak el a tudatalattiban, amilyenként átéltük őket. Mikor pedig felszínre kerülnek, akkor ugyanazt a mintázatot adják vissza, mint amiben elraktároztuk őket. Felszínre kerüléskor azt szoktuk hinni, hogy a történés új, ezért nem értjük ennek miértjét.

Maga a történet tényleg új, de az érzés a régi

Ha megfigyeled a történeteidben levő érzéseket és nem a történetet figyeled, akkor ráébredsz a különböző történetekben levő érzéseid kísérteties hasonlóságára. Az érzések mintázatot alkotnak a tudatalattiban és ezek a mintázatok hívják életre a látszólag különböző történeteket, eseményeket, különböző szereplőkkel, különböző élethelyzetekben, különböző életterületeken. Mindeközben ugyanarról a mintázatról van szó. Olyan ez, mint egy dominó lánc. Ha valamelyik eleme eldől (ilyenkor történik valami, ami “rossz”), akkor a többi eleme is. Érzelmi mintázatod bármelyik lánc szeme dől el, az beindítja a többi láncszemet.

Nincs más oka, csak a belső megtisztulás

Nem a sors sújt le rád, nem a Teremtő büntet, nem a környezeted bánik veled igazságtalanul, nem te rontottál el valamit, sőt valójában baj sincs, mégha annak látjuk is a történést. Csupán a Lelked szeretne megszabadulni a fölöslegesen cipelt tehertől, ami immár akadállyá vált az utadon. Ha ezt megérted, képessé válsz bármilyen negatívnak tűnő életeseményt abból a szemszögből figyelni, hogy vajon mi jó elől zárt el téged az esemény mögötti érzelem mintázat, ami most az adott helyzetben megmutatkozik. Ettől könnyebbé válik a belső megtisztulás.

A belső megtisztulás kámforként égeti el azt, ami már nem vagy

Belső megtisztulás - tudatalatti mintázatok tisztító tüze

Ha figyeled a negatívnak látszó eseményt és megfejted a mögötte levő érzelem mintázatot, akkor azt el is tudod engedni (mégha segítség is kell hozzá). Ahogy távoznak ezek a mintázatok úgy válik érezhetővé a megkönnyebbülés. A megkönnyebbülés új lehetőségeket hoz, mert a belső megtisztulás felszabadítja az önmagadról alkotott téves hitrendszereket és lehetővé teszi, hogy az legyél, aki valójában vagy. Ez pedig belső szabadságot ad.

Hogyan akadályozhatod önmagad?

Természetes, hogy megijedünk, amikor valami “rossz” történik velünk. Azzal, hogy erre koncentrálunk és arra, hogy minél előbb megszűnjön és többet vissza se jöjjön, tanult cselekvés mintánk szerint reagálunk. Ez egy természetes “menekülés”. Ha viszont így teszünk, akkor ez nem oldja fel a tudatalattiból kísértő mintázatot és bár lehet, hogy gyorsan megszünik, de vissza is tér egy másik formában. Így beleragaszt a múltba és úgy fogod érezni, hogy nem tudsz megszabadulni a sok “rossztól”. A múlt így uralni tudja életedet.

Hogy lehet elősegíteni a belső megtisztulás folyamatát?

Mikor tudatosul benned, hogy épp megijedni készülsz az események hatására, akkor menekülés helyett jobb szembenézni vele. Jobb hagyni “elégni” a régi mintát. A test is megszabadul a salaktól, a Lélek is. Jobb hagyni ezt a folyamatot. Félelmetes ez? Igen, sokszor előfordul, hogy félünk szembenézni azzal, amit cipelünk. Nem is újraélni kell, csak tudatosítani, mi a félelem tárgya. Jobb azt választani, hogy megfigyeled az eseményt, a mögöttes érzelem mintázatot, tudatosítod, hogy hány féle helyzetben jelent már meg ugyanez és tudatosítod, hogy ez már nem a tiéd, ez már nem te vagy, többé nem hiszel neki. Ezzel el is engedted, “elégett” a régi akadályozó érzelem minta. Ha erős akaratú, önmagában bízó a személyiséged, akkor ennyi a belső megtisztulás. Ha már nyertél valaha bepillantást a valódi éned mélységébe, az Önvalódba, akkor az elengedés ennél is kevesebb, mert nem kell tudnod mi távozik, csak hagyni kell tudni távozni. Ez viszont csak akkor sikeres, ha a folyamat alatt Önvaló vagy és nem azonosulsz a személyiséggel.

Ha tudatalattira ható módszert ismersz, akkor mindegy milyen személyiség jegyeid vannak, tudatalatti módszerrel a fentiekhez hasonlóan tudsz feloldani.

Nem mindenkinek megy ilyen “könnyen”, ilyenkor külső segítséggel fog menni.

A “rossz” rossznak tűnik ugyan, mégis szolgál

A ún. “rossz” szolgál téged, azzal szolgál, hogy megmutatja mi a tárgya a belső tisztulás folyamatának. Különben honnan tudnád mit kéne elengedni? Hogyan máshogy érhetnéd el a céljaidat (vagy a változást az életedben), minthogy feloldódnak az útban álló akadályok? Ha minden esemény habos torta lenne, akkor hogy vennéd észre, hogy akadály van az utadon?

Ehhez a cikkhez tudatalatti szintű (ThetaHealing) segítő letöltést ebben a csoportban találsz: https://www.facebook.com/groups/524617121073203/

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

Elmén túli megértés a gyakorlatban - Önvaló, videón

Elmén túli megértés a gyakorlatban – Önvaló, videón

Gyakorlati példát mutat neked arról, ahogy felismerődik az a megértés, ami gondolkodástól független, ami nem következtetésen alapszik.

Egy komment

  1. Igen, köszönöm

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!