Jól megélni abból, amit szívből jó csinálni? – Neked is megy

Tudtad, hogy ez is a tudatalatti programján múlik? Nézd meg mit tesz veled? Megtörtént eset alapján… És milyen egyszerű ezen változtatni…
Azt csinálni, amit szívből jó, látszólag nehéz. Valahogy úgy tudjuk, hogy a pénzért meg kell dolgozni, hogy, ami a szívünkből jön az nem munka.

Tudtad-e, hogy ez is tudatalatti hitrendszer kérdése?

Miért is ne lehetne olyan munkád, amit szívből szeretsz és jól megélsz belőle? Miért kéne olyan dolgokat vállalnod magadra, ami nem igazán te vagy, ami Neked nem igazán jó érzés? Csak azért mert azt láttad, hogy mások jól megélnek belőle? Talán nekik jó érzés ezt csinálni… Te ettől jól fogod-e magad érezni?
És vajon meddig tartana az a jó érzés, ami amiatt van, hogy jól megélsz abból, amit nem szívből csinálsz? És meddig bírnád csak azért csinálni, mert kell a pénz?
Igen tudom, van akinek már az is előrelépés, ha végre van pénze még ha nem szívből teszi is a dolgát.
DE
Nézzünk a mélyére.

Mi történik ilyenkor legbelül?

Egy darabig öröm van, siker érzés, büszkeség…. Lám nekem is van, nekem is sikerült. Önbecsülés, na ez már igen. VÉGRE, Vagyok Valaki. Csupa jó érzés, boldogság. Meddig? Egy darabig biztos. És mi van utána?
Mélyen bent valami fordul, megszokod, hogy van pénzed és szép lassan el kezded érezni, hogy valami hiányzik, nincs rendben. Olyan, mintha nem lennél Önmagad. Akkor is ilyen, miközben jól megélsz, akkor is mikor ebben a nem szívből jövő munkában sikereid is vannak. Mégis úgy érzed ott az érthetetlen feszültség, valami belső értelmetlenség érzés, belső üresség és a kérdőjel, hogy Ez Vagyok ÉN? Ez az Életem értelme? Ezt akarom csinálni? És ha nem ezt, akkor mit? Elpárolog az öröm, a boldogság, jön a “fuldoklás” érzés, amiből az apróbb sikerek, az önbecsülést erősítő dicséretek, a van pénzem vásárolni érzés kis levegővételnyi szünetet hoz a fuldoklásban.

És persze van rosszabb is…

A lázadó személyiségtípus (a lázadó itt nem kritika, hanem személyiségtípus! Ugyanolyan jó, mint bármelyik másik!) pl. nem elégszik meg azzal, hogy eltűrje nem érzi jól magát, hiába keres jól, odébb áll vagy teremt magának egy olyan helyzetet, ahol elveszíti munkáját. Miért tesz ilyet bárki? Mert tudat alatt tudja, hogy könnyebb a környezetének elfogadnia ezt a helyzetet, ha elveszíti a munkáját, s nem ő hagyja ott. Így végül még a megélhetése is problémás lesz.

Azt csinálni, amit szívből jó – Megtörtént eset segít Neked 

A minap az egyik konzultáción a jéghegy csúcsán egy elveszített vállalkozás + elveszített munkahely állt és a gond, hogy most merre tovább…
Theta Ásás közben kiderült, hogy az elveszített vállalkozás maga volt a szenvedély, amit igazán szívből szeretett csinálni. És az is kiderült, hogy a munkahely a megélhetés forrása volt megfűszerezve a muszáj, kell, mert kell a pénz terhével. Innen már könnyű kitalálni, hogy mi a jéghegy csúcsa alatt a valódi gyökérprobléma 🙂
2 téves/tanult hitrendszer akadt össze:
A munka=megélhetés, kell, muszáj, ha pénzt akarok. Munkával lehet pénzt keresni, sikeresnek lenni (ha pénzem van, sikeres is vagyok).
Ha valamit szívből csinálok és élvezem, ez a szenvedélyem, akkor az NEM MUNKA. Vagyis, ha nem munka, akkor nem is fogok belőle megélni, nem is lesz pénzem és így sikeres sem leszek.

A következményt is könnyű kitalálni

A lelkesedésem és a szívből élés vágya hajt és megcsinálom álmaim vállalkozását, lelkesen ténykedek benne, majd mikor már megélnék belőle, jön valamilyen formában a krach és vége az egésznek. Így teremtem meg a hitemmel a valóságomat: nem lehet megélni abból, amit szívből szeretek csinálni.

És mit gondoltok miért vesztette el a munkáját is?

Mert már elege volt abból, hogy az elmúlt évtizedek alatt élete nagy részét (napi 8 órát) kell-ben, muszáj-ban töltött. A lelke nem bírta tovább ennek a szenvedését. Az, hogy egy darabig élvezhette szívből is élni az életét egy új dolgot tanított neki:
a munkának nem kell muszáj-nak, kell-nek érződnie.
Ahogy a munkával kapcsolatos hitrendszeréről lekapcsolta a muszáj, kell-t, ezzel ismét új valóságot teremtett magának a gondolat teremtő ereje folytán: megszüntették állását.
Igen, ez ijesztően hangzik, mert úgy hangzik, mintha rossz dolog történt volna vele.

De nem!

Egy új lehetőség nyílt meg előtte abban az irányban, hogy azt csinálhassa, amit szívből szeret.
Már csak egy dolog maradt ehhez hátra
Azt a hitet felülírni, hogy amit szívből szeretek csinálni az nem munka… Dehogynem! Felülírtuk tudatalatti szinten, kiszedtük a pénzzel kapcsolatos tudatalatti blokkokat (is) és megengedtük, hogy új hitrendszer szülessen, ahol lehetséges jól megélni abból, amit szívből jó csinálni. És igen, ezután cselekedni is kell :). Az eredmény? Siker.
Azt csinálni, amit szívből jó és pénzt keresni vele

Miért is ne lenne lehetséges azt csinálni, amit szívből jó és jól megélni belőle?

Rajtad múlik miben hiszel. A hited teremti a valóságodat, azaz szállítja neked a bizonyítékokat (élethelyzeteket) arról, amiben hiszel. Ez a gondolat teremtő ereje, hisz a hited is gondolat. Arra akarsz bizonyítékokat az élettől, hogy lehetetlen azt csinálni, amit szívből jó és megélni belőle vagy arra, hogy lehetséges?
Van, akiknek elég ennyi és megoldja a saját új hitét. Van, akinek nem elég és gondja akad a saját hitével. Erre is van megoldás…

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!