Az Univerzum sír és nevet az emberen keresztül ilyenkor

Az Univerzum sír és nevet az emberen keresztül, amikor az ember kezd ráébredni a valódi Énjére az Önvalóra. A megvilágosodás pillanataiban (satori) gyakran tapasztalható – kívülről furának tűnő, hirtelen – sírás, nevetés, vagy mindkettő egyszerre. Az Önvalóra ébredés folyamatában a régi, személyes sírás és nevetés helyét szó szerint átveszi egy sokkal mélyebb, sokkal hatalmasabb, sokkal hovatehetetlenebb érzetű jelenség.
Kívülről ugyanolyannak tűnik. Bár van, hogy kívülről úgy látják indokolatlan az illető sírása, vagy nem odaillő a nevetése. Belülről ez elképesztő, és még a síráskor is csodálatos.

Síráskor

Van, hogy az egész emberiség téves hitrendszereken alapuló fájdalma szabadul fel a testeden keresztül, és az egész emberiség nevében sírsz. Az Univerzum sír ilyenkor.
Hogyha ez most történik veled, az természetes, hiszen az egész emberiségre ható energiák vannak jelen “vírus” címkével ellátva. Sírsz, mert a lényed mély együttérzés…
Mert hiába nem valós a sírás oka, hiába csak hitrendszereken alapszik a fájdalom, mégis emberek sokasága éli meg emiatt, ezzel összefüggésben a szenvedést. S te magadban érzed ezt a szenvedést, mint sajátodat.
Sírsz a nevükben, sírsz értük, sírsz magadért, sírsz a tévedés miatt, sírsz azon, hogy már tudod, ez a szenvedés fölösleges, sírsz azon, hogy tudatában vagy a szenvedés nemlétének, és sírsz azon, hogy ennek ellenére szenvedés érződik.
Sírsz azon, hogy nem érted az egészet, nem is tudod miért sírsz, hogy nem tudod hová tenni, sírsz azon, hogy hol voltál eddig, miért hitted másnak magad, mint ami igazából vagy, hogyhogy eddig nem így láttad a dolgokat… Sírsz, hogy egyszerre érzed nincs is sírnivaló, nincs is fájdalom, szenvedés és közben mégis úgy érzed, hogy van. Érzed, hogy nem a tiéd és valahogy mégis a tiéd.

S ez a sírás egy cunami

Olyan cunami, ami a lényedben cipelt mérhetetlen fajtájú és mennyiségű szenvedés, fájdalom, bánat energiát transzcendentálja. Nem pusztán a te emberi lényedről beszélek, hanem az egyetemesről… Az egyetemesben zajlik ez az átalakulás, miközben ha az adott ember szintjén nézzük, ott nincs is ok a sírásra…  🙂 Egyetemes megtisztulás ez, ami után tisztaság, megkönnyebbülés, fény, a szeretet üressége marad.

Nevetéskor

Az Univerzum kacag a testeden keresztül, nevet a száddal. A létezés természete a humor, a derű, a nevetés, ami az emberen keresztül ölt 5 érzékkel észlelhető formát. Mikor az Önvaló igazsága átlép az elméden és leállnak a gondolatok… Hirtelen egyértelművé válik a valódi igazság, és a valósnak hitt világunk egyszerre. Ekkor rádöbennünk, hogy Önvalóból, Önvalóként nézve ez a világ rendkívül vicces. Vicces, mert komolyan elhiszi, hogy valótlan dolgok igazak. Nevetéskor az üresség szabadsága, a szeretet mindenhatósága, a komolyan vett dolgok semmisége, a minden vagyok békéje érződik, tapasztalódik. S annyira magával ragadó az egész, hogy nincs benne az az oldal, ami a sírásnál.

Mikor az Univerzum sír és nevet egyszerre

Egyszerre érzed, hogy az egész egy vicc, s egyszerre érzed az értelmetlen szenvedést, a komolyan vett téves igazságokat, s együttérzel…. S mindeközben végtelen béke és szeretet van benned. S totálisan nem értesz semmit, mert egyszerre találod meg magadban az összes ellentmondást, ami logikailag nem létezhetne egyszerre, és nem tudod megfejteni mi is. Oly összetett, oly elképesztő, oly semmihez sem fogható, oly lehetetlen, oly képtelen, olyan rejtély, olyan meghatározhatatlan, olyan nem tudhatóság, mégis olyan furcsán csodálatos…. Mégis van.
Ezek olyan tapasztalások, amik maguktól történnek a megvilágosodás különböző szakaszaiban, sőt még utána is, ámde nem szükségszerű, hogy megtörténjenek. Ne erre fókuszálj, hanem arra, hogy fedezd fel az igazi önmagad, és lásd tisztán, mi hamis. Ez minden olyan tapasztalást megmutat magától, amire valóban “szükség” van.

Nézd meg ezt is

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban – videó

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban, hogy ez mit is jelent és hogyan tapasztalható. …

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!