A test öngyógyító, nem önbetegítő – Betegítő gondolkodás mintáink

A test öngyógyító, nem önbetegítő. A róla való gondolkodásunk viszont képes a testet betegíteni.
Mikor AKARSZ meggyógyulni, azzal a talajoddá, gondolkodásodban alapoddá teszed, hogy te beteg vagy. A gyógyulás természetes. Minél többet gondolkodsz a gyógyuláson, minél többet vagy elfoglalva az egészségre való törekvéssel, annál inkább alapoddá válik, hogy beteg vagy (először gondolati szinten). Hisz, ha tényleg annak lennél tudatában, hogy egészséges vagy, akkor minek kéne erre törekedni?

Gondolkodási csapda

Gondolkodási csapda az is, mikor azzal a hittel törekszel az egészségre, hogy a jövőben is egészséges legyél. Ezzel lényegében azt programozod a gondolkodásoddal, hogy a jövőben beteg leszel, tehát meg kell védened magad. Azaz a jövőben az alapoddá a betegség válik. Mivel azonban a jövőt is csak most tudod elképzelni (az még nincs itt), ezért kettőssé válik a mostani érzeted. Egyszerre érzed még az egészséget, és már a betegség előszelét, fenyegetését. Ezzel a MOST-ba hozod a betegséget, és MOST a talajod a betegség.
S mikor a betegség talajáról akarsz elrugaszkodni, akkor a gravitáció folyton visszavonz a betegséghez. Ettől még nagyobb ugrással próbálsz elrugaszkodni, s ezzel még nagyobb tömegűvé teszed a betegséget. Így még inkább felerősödik a gravitáció. Egyre fárasztóbb, nehezebb a betegségből kilábalni, s a jövő is egyre nagyobb betegség-veszélyként jelenik meg. Egyre többször visszajön, egyre erősebben, vagy épp el sem múlik. Vagy úgy érzed egyre többet teszel az egészségedért, mégis egyre több jele van, hogy veszélyben vagy, egyre jobban közelegni látszik a betegség. 

Az egésznek a talaja azonban illúzió

Nem a betegség az alap. Nem ez az alap állapotod. Az alap állapotod az egészség. A test öngyógyító, nem önbetegítő.
Az egészség talajáról a test ki tud billenni, persze (sokféle okból). Aztán vissza is billenti magát, és végül ennek a következménye azt, amit úgy érzékelsz, meggyógyultál.
Vagyis sokat tehetsz magadért azzal, ha nem a “beteg vagyok” “meg kell gyógyulnom” (ez még mindig ugyanaz, mint a beteg vagyok) címkével látod el magadat. Még, ha azt mantrázod is, hogy “egészséges vagyok”, az is azt jelenti, hogy a betegséget hiszed a talajodnak, máskülönben miért kéne mantráznod ezt?

Honnan tudhatod, hogy a betegség talajáról működsz vagy a természetes egészség az alapod?

Figyeld meg a cselekedeteid motivációját. Mi a mozgató rugód? A betegséget próbálod elkerülni? Vagy tudatában vagy az egészségednek? Ha tudatában vagy az egészségednek, akkor mi motivál arra, hogy célod, törekvésed legyen az egészség?

A test öngyógyító, nem betegség tagadó

Az, hogy nem célod az egészség, nem törekvésed az egészség, nem azt jelenti, hogy akkor beteg leszel és nem-törődöm. Nem erről van szó.
Tudsz egészségesen táplálkozni, élni úgyis, hogy nem a betegségtől való félelem irányít, hanem a test valós természetének tudatában cselekszel.
Egyszerűen csak együtt lélegzel a testtel, aminek igényei vannak. Csak szereted ezt a testet, hogy azt kaphassa meg, amire tényleg szüksége van. A vele való összhang önmagától, önmagában, intuitíven olyan cselekvéseket eredményez, amik összhangban vannak a test egészségével. Nincs mögötte betegség hit, betegségtől való félelem, sem egészség cél, egészség ELÉRÉSI szándék, stb., mert ezek önmagukban hordoznák a mögöttes finom, apró hitet, hogy valami baj van MOST, valamitől tehát védenem kell magam.
Ha egyszerűen csak tudatában vagy annak, hogy vagy, és nem teszel hozzá semmit, akkor ezzel hagyod, hogy a tested természetes módon tudjon működni. Ettől tud a saját talaján működni, nem pedig a róla gondoltak talaján. 
A természetes működés pedig egészséges és öngyógyító.
Jelenti ez a betegség tagadását? A gyógyító eljárások tagadását. NEM.
Hitrendszereinkkel, gondolkodás mintáinkkal, a korábbi múltunkkal, amit még cipelünk, stb. képesek vagyunk annyira kibillenteni a testünket az egészség talajáról, hogy végül már tényleg bele kell avatkozni a működésébe.
A legjobb, ha el sem jutunk idáig (valaha ez is valamilyen betegítő gondolattal kezdődött, talán tudat alatt :)). Vagy, ha már eljutottunk idáig, akkor legalább levesszük azt a terhet a testről, hogy tükröznie kelljen ráadásul még a “beteg vagyok/leszek” gondolatát is.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban – videó

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban, hogy ez mit is jelent és hogyan tapasztalható. …

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!