A te geometriád összhangban van mindennel ilyenkor

A te geometriád összhangban van a geometriai tökéletességben. A jóga tudományában megfigyeltük, hogy bizonyos test pozíciók egy-egy gyakorlat legjobb szintű kivitelézését teszik lehetővé. Más szavakkal az, amit Hatha jógának hívunk, a fizikai pozíciók, a könnyűség arról szól, hogy úgy befolyásoljuk a testünket, hogy az eljuttasson a geometriai tökéletességhez.

Olyan geometriai tökéletesség ez, amelyben a te geometriád összhangban van a teremtés magasabb szintű geometriájával

Mindig szinkronban vagy, sosem esel ki belőle. Hogy mennyire vagy egyensúlyban, mennyire látod tisztán a dolgokat, mennyire csinálod jól a dolgokat, azon múlik, hogy mennyire vagy szinkronban minden mással, ami körülvesz. Akár emberek, fák, az élet, vagy akárcsak a tér. Ez a szikron mutatja meg, mennyire puhán, súrlódás nélkül működsz a világban.

A fizikai univerzum lényege a geometria. Például, hogy egy épület meddig marad fenn, milyen állapotban, attól függ, hogy mennyire tökéletes geometriailag. Ugyanez vonatkozik a testre, az univerzumra, mindenre. A Föld nincs egy kábellel a Naphoz kötve, mégis tökéletesen kering körülötte, ez a geometria tökéletessége. Ha a legkisebb kiesés történik ebből a geometriából, akkor vége. Ahogy neked is. Neked is van egy alap geometriád. Fontos, hogy minél korábban kezdj tenni a megfelelő (egyensúlyi) geometria érzéséért.

Ebből esik ki például

Az, aki azt hiszi, hogy vele mindig csak jó dolgoknak kell történnie. Így nem illeszkedik bele az életbe. Hiszen, ha nem tudja, hogyan menjen végig egy nehéz helyzeten is örömmel, akkor ki fogja hagyni az élet nagyszerű lehetőségeit, csak azért, hogy elkerüljön némi nehézséget. Csak, amikor geometriai értelemben az összhangban állapotában vagy, akkor vagy hajlandó keresztülmenni minden helyzeten, bármi legyen is az. A jóga valójában erről a geometriáról szól, a geometriai harmóniáról.

Sadhguru (Jaggi Vasudev)

Nézd meg ezt is

Elmén túli megértés a gyakorlatban - Önvaló, videón

Elmén túli megértés a gyakorlatban – Önvaló, videón

Gyakorlati példát mutat neked arról, ahogy felismerődik az a megértés, ami gondolkodástól független, ami nem következtetésen alapszik.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!