A spirituális ember csapdája – Hogy tegyünk jót, ha nincs pénzünk rá?

Doreen Virtuet hívtam segítségül. Ébred a világ és közben a pozitív energiák érvényesülésének útját állja a pénzhiány. Hogyan lehetne a pénzt a Jó szolgálatába állítani? Mi lenne, ha nekünk is lenne pénzünk Jót tenni? Éljünk a spirituális ember csapdája nélkül

A spirituális ember csapdája Laksmi csatornázásával

Doreen Virtue Laksmival (hindu istennő, aki a Föld lakóit abban is segíti, hogy hivatásukban kiteljesedve, örömben, elégedettségben és bőségben élhessenek) folytatott “beszélgetését” idézem a témában:

“A szellemi élet számos ígéretes tehetsége irtózik a pénz megszerzésétől, holott a pénz hozza meg a hőn áhított szabadságot, és ez teszi lehetővé, hogy megszerezzük a célok kivitelezéséhez szükséges eszközöket Számos spirituális mester és gyógyító utasítja el a szolgálataiért felajánlott pénzt, holott ez nem lelki nemességüket bizonyítja, csak rövidlátásukat, mert pénz hiányában könnyen eljöhet a nap, amikor más (lélektani értelemben haszontalanabb) munka után kell nézniük a megélhetés végett. Aki elfogadja a pénzt, önmaga és más rátermett emberek munka lehetőségét biztosítja, egyúttal lehetővé teszi, hogy teljes egészében munkájának és spiritualitásának szentelhesse az idejét.

A spirituális ember csapdája - Hogyan tegyünk Jót, ha nincs elég pénzünk?

A pénz a mennyek magasságából

A pénzzel kapcsolatos dilemmát nem lehet figyelmen kívül hagyni, s mi itt a mennyek magasából számos olyan megoldást kínálunk, hogy ne kelljen nyomorognotok, de még el tudjátok viselni a gazdagság terheit. Ezért mondom neked, igyekezz elmédből kiiktatni azokat a gondolati korlátokat, amelyek visszatartanak attól, hogy tisztességgel elláthasd magadat. Jó esetben a világi vagyon is belső gazdagságodat gyarapítja. Minden attól függ, hogy miként használod azt, amihez hozzájutsz. Ha lazítasz, és nyugodt elmével átgondolod, mire való a gazdagság, milyen sok értelmes dologról gondoskodhatsz általa, bizonyára teljesen feloldódnak a megszolgált gyarapodással kapcsolatos ellenérzéseid. “

Mi a spirituális ember csapdája?

Szeretnénk a Földet és más emberek, csoportok életén segíteni, de ugyan hogyan tudnánk nekik segíteni, velük törődni, ha közben időnk nagy részét az köti le, hogy hogyan teremtsük elő a saját családunk számára azt, amire szükség van?

Mit tehetsz te magad?

A világ megmentése is Önmagunk megmentésével kezdődik. Ha nekünk nincs pénzünk, mert ellenérzéseink vannak vele szemben tudatosan vagy tudat alatt, vagy csak úgy érezzük, hogy nem helyes pénzt kérni a gyógyítói, spirituális munkánkért, akkor másoknak sem tudunk adni és jó eséllyel, a másik pénzkereseti forrásunk miatt csak csekély időt fogunk tudni tölteni azzal, amivel valóban a Jót szolgálnánk és így csak keveseknek marad időnk segíteni.

Ideig-óráig működik, hogy adományokat gyűjtünk, társadalmi munkát végzünk, de ennél sokkal, sokkal többet tehetnénk, ha nem csak mások pillanatnyi gondjait oldanánk meg egy-egy adománnyal, hanem hosszú távú megoldásokban segédkezhetnénk és ezeken is lenne időnk és pénzünk törpölni.

Belegondoltál abba, mennyivel többet segíthetnél, ha több pénzed lenne?

Belegondoltál valaha abba, hogy ha sok pénzed lenne, mennyivel többet tudnál segíteni? Milyen jó példát tudnál mutatni másoknak, hogy ők is éljenek bőségben? És, ha magad bőségben élnél vajon mennyivel nyugodtabb, békésebb lehetnél és mennyivel többet tudnál tenni a saját békéd teréből? És miközben másoknak bőséggel tudnál adni, azzal mennyivel többet tudnál adni a világnak?

A spirituális ember csapdája nem a sors műve és megváltoztatható

Gondolkodásunkon, megszokásainkon nem megy egy csapásra változtatni, szeretnénk több pénzt, hogy jobb életünk lehessen és másokért is többet tehessünk, de a tudatalattink tele van blokkoló hitekkel, ellenérzésekkel és előítéletekkel, amik a tudatos szándékot megakadályozhatják. Olyan érzés ez, mintha a sors, vagy valamilyen láthatatlan erő blokkolna bennünket. Ez nem így van, csak a tudatalattinkban gubancolódtak össze a dolgok és ha “kifésüljük”, megoldjuk őket, akkor képessé válunk összeegyeztetni a spirituális szellemünket és a földi szükségleteket a köz-Jó érdekében is.

Ezért döntöttem úgy, hogy az üzleti világból származó tudásomat is megosztom veletek, nemcsak a Theta tudásomat, abban a reményben, hogy hasznotokra válik és a bőségetek a világ javát fogja szolgálni.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Forrás: Doreen Virtue Arkangyalok és felemelkedett mesterek

Nézd meg ezt is

A fájdalom teremtésének titkos receptje és e műalkotás feloldása

A fájdalom teremtésének titkos receptje és e műalkotás feloldása

Végy egy fájdalmat (pl. múltbeli emlékből). Helyezd bele a MOST fájdalom mentes terébe. Fókuszálj erősen, sok gondolattal, hittel tartósan........

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!