A sors teszi velem vagy egy tudatalatti hitrendszer?

Kapcsolatainkban és a sorsunkban észrevétlen gyermekkori beidegződés felnőttkorban függő viszonyt okoz. Nem a sors teszi…

Hogy kel életre a sors teszi gondolat?

Gyermekkorban a gyerek a szülőtől kap mindent. Szeretetet, gondoskodást, tudást, lehetőségeket, anyagiakat, a szükségleit fedező dolgokat, stb. Ennek természetes velejárója az érzés, hogy függök valakitől. Valakin múlik, hogy mennyi jut és milyen jut. Mélyen elraktározódik ez a tudatalattiban és felnőve is ott marad. Már nincs szülő, már önálló az ember, mégis zsigerileg érzi úgy, mintha függene valakitől, valamitől. Természetes ez a számára, hisz gyermekként – amikor még nem tudott semmit sem megkérdőjelezni – beleivódott. Ha függ valakitől, ha valaki rajta kívülállótól kell várja, hogy mindene meg legyen, akkor ez az érzés egyenesen okozza a kiszolgáltatottság érzését. Az pedig – egy dominó lánc – tovább gyűrűzik és okozza a megfelelési kényszert és még sok minden mást.

Felnőttként már nem logikus, sőt zavaró a szülőkre várni, rájuk hivatkozni és elhinni, hogy tőlük függünk. Okos elménk keres hát egy másik logikus függőséget a szülői helyett:

A függő kapcsolatok

Függőnek érezzük magunkat a főnökünktől, a párunktól (pl. ő az én egyetlenem, ezért a dolgokat úgy kell tennem, ahogy neki jó), az ügyfeleinktől (tőlük függ a jövedelmem, stb.), a kormánytól, a hivataloktól, stb. Valójában a gyermekkorból ott ragadt függőség kereste meg új tárgyát. Míg jól mennek a dolgok addig nincs is gond ezekkel a függő kapcsolatokkal. A gond akkor van, amikor valami rosszra fordul. A főnök nem ismer el, a párom olyat vár el, amit nem akarok, az ügyfelek túl sokat követelnek, a hivatal akadályoz, stb. Ilyenkor igyekszünk mindent megoldani, semlegesíteni a helyzeteket, de nem sikerül. Okos elménk ezért újabb magyarázatot keres és azt mondja, aha ez a sorsom. A sors teszi ezt velem. Biztosan karma, ezért nem tudok előrelépni, megoldani.

Ha a sors teszi velem, akkor oké, akkor el kell fogadnom, hogy így van. Ha a főnök, a párom, a hivatal, stb., akkor nem fogadhatom el, de ha a sors, akkor rosszul esik, de oké. Szenvedünk, de így legalább elfogadható és megmagyarázható a szenvedésünk.

Kell-e szenvedni a sors miatt?

A sors vagy inkább a tudatalatti hitrendszer? Gyerekkorból hozzott függő kapcsolat

Az, amit sorsnak hívunk a hitrendszereink halmaza. Nemcsak az, amit fentebb olvastál, hanem még sok-sok más egymással összefüggő hitrendszerünk van a tudatalattink szintjén. Ezek mozgatják életünk eseményeit. Bevonzzák vagy taszítják őket úgy, hogy közben nem tudatosulnak bennünk. Mikor felismerjük, megtapasztaljuk az események és a hitrendszereink közötti összefüggéseket ráébredünk arra, hogy ez is mi vagyunk, ez is tőlünk függ. Nem én függök a sorstól, hanem a sorsom függ tőlem. A sorsom a szerint alakul, hogy miben hiszek. Ha a gyermekkori függő viszonyt szeretném fenntartani, akkor úgy fogok élni, hogy mindig függhessek valakitől, valamitől. Ha elengedem ezt a hitet és a saját sorsom kovácsává válok, akkor független leszek, valójában független.

A ThetaHealing technikája lehetővé teszi a hitrendszerek tudatalatti feltérképezését és elengedését, hogy valóban a sorsunk kovácsai lehessünk.

Mi az a sors túl a hitrendszereken?

A sors az is, amikor úgy érezzük, hogy a hitrendszereinken túl is van valami, ami meghatároz bennünket. Hiszen ha vagyok én és vannak hitrendszereim, akkor mindennek valamiben létre kellett jönnie. Vagyis kell legyen valami „nagyobb”. S ha az van, akkor az befolyásol engem és létrehozza a sorsomat. Isten, Univerzum, Felsőbb, stb. Létezik egy olyan „pont”, ahol túllépünk a hitrendszereinken és innen nézve ráébredünk, hogy ez a „felsőbb” is mi vagyunk (lsd. Önvaló). Ez a „magasabb” pedig nem gyárt hitrendszereket és nem gyárt sorsot, csak feltétel nélküli szeretettel hagyja, hogy az ember és az ő egyéni Lelke ezt megtegye. Így hát rajtunk múlik. Alkotunk-e magunknak sorsot vagy túllépünk ezen is.

Túllépni a sors okozta korlátokon

A felismerés az első lépés, s aztán jön az az időszak, amikor örömmel tapasztaljuk, hogy mi irányítunk. Ezután pedig rájövünk, hogy erre sincs szükség, mert Önvalóként Minden Jó.

Fontos felismerés, hogy nincs szükségünk arra, hogy valakitől függjünk, hogy ez csupán egy gyermekkori beidegződés. NEM FÜGGSZ SENKITŐL ÉS SEMMITŐL. S, ha most ellenérzés, kétség, ellenvélemény jelenik meg benned, természetes. A tudatalatti hitrendszereid okozzák, ugyanazok, amik blokkolják, hogy valójában megélhesd önmagad.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban – videó

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban, hogy ez mit is jelent és hogyan tapasztalható. …

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!