A nő arra vágyik, hogy a férfi vágyjon rá

Mi az, ami a nőnek hiányzik a kapcsolatból? Mi az, amit nehéz szavakba önteni? A nő arra vágyik, hogy a férfi vágyjon rá.

Csak kihasznál. Úgy érzem, hogy nem szeret eléggé, nem figyel rám a párom. Már nem eléggé lángoló. De, én nem akarok “csak hasznos” lenni az életében. Én nem akarok az a nő lenni, aki mos rá, főz rá, és aki szeretettel várja haza, gondoskodik róla, miközben semmit se kapok vissza. 🙁 Én nem azt a férfit és társat akarom, aki felfúrja a képet a falra, és nem azt, aki lenyírja a füvet.” – Mondja nő, és egyértelmű, hogy nagyon hiányzik neki valami. Valami, amit nem tud megfogalmazni, amit nehéz szavakba önteni, ami  nélkül egyszerűen nem akar már ő sem adni a kapcsolatban.

Ha ez a valami megvan, akkor a nő olyat is támogat, olyat is elnéz a férfinak, ami egyébként nem is volna elvárható. Ha ez nincs, akkor minden semmivé válik a nő számára, és a hiány szinte sárkányos egos elvárásokat “kényszerít ki belőle”.

A nő csábít, a férfi hódít…

Minden kapcsolat így indul valahogyan (és a jó kapcsolatban ez meg is marad!): valaki kezdeményez.
Ha ez a nő, akkor a nő csábít… ha a férfi jön lendületbe, akkor ő hódítani fog.

A közös ebben az a vágy, ami a férfiben felébred és amit a nő felébreszt a saját vágyával.
A csábítás erről szól: a férfiben felébresztett vágyról… a hódítás pedig arról, hogy a férfi megtesz mindent, hogy ezt “megszerezze”.

A nő energetikailag VONZ, befogad – és aztán az ego birtokol, megszerez – a férfi pedig energetikailag FELFEDEZ, hódít – és aztán az ego azzal birtokol, bevesz és “magáévá tesz” (nem csak szexuális értelemben)

Leegyszerűsítettem ugyan, de valahogyan, így érthető meg az a női és férfi működés, ami együtt fantasztikus egységet tud alkotni és létrehozni olyan teremtést, ami túlnő egyenként kettejükön.

De mi történik eztán?

Olvass tovább!

Mi az, ami a nőnek hiányzik a kapcsolatból? Mi az, amit nehéz szavakba önteni? A nő arra vágyik, hogy a férfi vágyjon rá.

Aztán, amikor az energetikai kapcsolódás megszületett, a terepet átveszi és rendezi a 2 ego…

… és ez így van rendjén. Azonban, ha nem elég tudatosan teszi ezt a férfi és nő, akkor az ego túl is nő a folyamaton és túlszabályozza a szerelemben megélt végtelen és korlátlan szabadságot adó élményt és kapcsolódást.

Hiszen a kapcsolat létrejöttével “szép” elvárásokat társít később a nő is, és a férfi is.
Hogyne tennék, hiszen neveltetésük folytán a tanult és ellesett párkapcsolati sémáik, a nőies és férfias viselkedési minták ezt igénylik tőlük.

Ezek miatt már egészen el is torzul később az, amit nőiesnek tartunk, és persze az is, amitől egy férftől elvár az ember.

A párkapcsolat a fellobbanó szerelem és szenvedély (vággyal teli vonzalom, energetikai kapcsolódás) nyomán már 2 ego döntése lesz, így óhatatlan, hogy az egos elme be ne kapcsolódjon a folyamatokba.

Az elme, aki irányítani akar – a nőben és a férfiban is – magához ragadja az irányítást és kiosztja a szabályokat, meghatározza egy együttműködés kereteit, irányait és elveit. Ragaszkodik bizalomhoz, hűséghez, őszinteséghez, biztonsághoz és ezeket bebetonozott elvárásokká erősíti. Hogyne tenné, hiszek ezek mind a biztonság pillérei egy kapcsolatban az ego számára.

A szerelem és a szív erejének jelenléte, a korábban izzó vágy és szenvedély, a közösen megélt határtalan energiák egyre inkább háttérbe szorulnak.

Ha nem figyelsz, óhatatlan, hogy átvegye ezek felett az egos elme az irányítást és felül ne kerekedne az eredendő szerelmen, energetikai kapcsolódáson…

Aztán hiányozni kezd… – A nő arra vágyik, hogy a férfi vágyjon rá

Az ego jelszava a biztonság. Ennek rendeli magát alá. Azonban a biztonság olyan sok szabályt szül a kapcsolatban, hogy végül nagyon hiányozni fog valami: az, ami az elején megvolt.

Az, ami hiányzik, és amit a nő nem tudott megfogalmazni: az energia. Az a vágy, lelkesedés és figyelem hiányzik, ami a kapcsolat elején megvolt. Az az ENERGIA hiányzik, amit a férfi és nő között fennállt a kapcsolat elején. A férfi lelkesedése, vágya hiányzik a nőnek.

A nő boldogan “szolgálja” a neveltetése szerint a férfit: megtesz mindent, amit a társadalom belénevelt: türelmes, gondoskodó, kedves és odaadó. Mos, főz, takarít és támogat és bátorít mindaddig, amíg a férfi “megfizeti ezt” a vonzalmával, a figyelmével az udvarlással.

Talán egy példán át ez is fog menni

Képzeld el, hogy a férfinak vannak nőnemű barátai. Más nők. Szívesen beszélget velük, felnéz rájuk. Még programot is csinál velük. De Te tudsz minderről, és biztonságban érzed magad mindaddig, amíg a férfi figyel rád, amíg téged kíván, amíg kifejezi, hogy tervez veled, és amíg rád vágyik. Amíg ezt érzed, nem okoz gondot a féltékenység, nem okoz gondot a többi barát(nő) jelenléte.

Azonban képzeld el ugyanezt úgy, hogy a többi nővel folytatott kedves és baráti kapcsolata mellett, a rád vetett figyelme gyengül. Türelmetlen veled, nem figyel, elfelejti azt, amit kérsz tőle és nem vágyik rád, vagy nem fogalmaz meg terveket veled… a dolgok új megvilágításba kerülnek.
Nem akarsz már olyan hévvel gondoskodni róla. Nem esik jól “kiszolgálni őt”… és egyre inkább elhiteted magaddal, hogy már csak “hasznos” vagy a férfinak, aki belekényelmesedik a készbe, de magányt érzel.” Úgy érzed, hogy nem azt kapod vissza, amire “szerződtél” a kapcsolatban. Nem az anyukája vagy a férfinak, vagy a barátja, hogy elviseld a más nők felé fennálló előzékeny viszonyát. Úgy érzed, hogy nem elvárható tőled, hogy odaadó maradj, ha közben nem feléd áramlik az energia. Nem akarsz NŐ lenni a férfi mellett, ha nem RÁD vágyik, és nem tudsz párkapcsolatban maradni vele, ha nem lehetsz te a NŐ mellette. Mert a nő szemében attól lesz ő a NŐ a férfi mellett, hogy a férfi Ő RÁ VÁGYIK.”

A nőnek nem az kell, hogy a férfi hozzá menjen haza, hanem az, hogy vággyal menjen haza.
A nőnek nem az kell, hogy a férfi ott üljön mellette, hanem az kell, hogy vele akarjon lenni.
A nőnek nem az kell, hogy a férfi meghallja, hogy elromlott a hűtő és kiégett a villanykörte, hanem az kell, hogy a nőért induljon megszerelni azokat. Az kell, hogy közösen tervezzen a nővel, az kell, hogy a férfiben fennmaradjon a vágy és igény, hogy a nővel lehessen.

Miért kell ez a nőnek?

Mert a nő eredendő női energiája a csábítás, a befogadás energetikáján nyugszik. Amit befogadott, azt változtatja formálja, arról gondoskodik, azt dédelgeti…

A nő ebben él, ebben és ettől érzi saját értékét. A társadalom persze sok mindent elhitet a nőkkel a főzéstől, a takarításon, a gondoskodáson át a férfi és a család szolgálatáig, melyek tényleg a női befogadás és lágyság következményei… de nem ezektől NŐ a nő. 🙂 Ezektől csak a társadalom szemében vagy nő… Ugye, érted?

Ezek már mind a társadalmi elvárásoktól megedzett és kissé eltorzult női ego megnyilvánulásai. Ezekre is szükség van, de ezek VÁLTOZTATHATÓK! 🙂 Az eredendő energetikád viszont nem! A NŐ-séged adott, a női energiáid adottak! Éld meg őket!

A nőnek azonban – ez tény, hogy – több energia, több figyelem kell, mint a férfinak, hiszen a nő több energiát is mozgat meg. Bonyolultan érzékelő, érző lény, amit a férfi nehezen tud követni. Valójában a nőnek “csak” az kell, hogy legyen vágy, és legyen hódítás, udvarlás. Ez azonban nem kevés egy életen át, vagy hosszú tartós kapcsolatban. Nagy elvárásnak tűnhet a férfi számára, aki viszont könnyen ráun “dolgokra, helyzetekre” és vagy belekényelmesedik azokba, vagy új felfedezésekre indul emiatt…

Van nő, aki ezt az energiát a szavakon át, van, aki ajándékokkal, van, aki minőségi idővel, van, aki érintéssel és van, aki szivességekkel szeretné ezt megkapni. Ezt hívják szeretet-nyelveknek. Ezek valójában csak “formák” arra, hogyan igényli és hogyan szeretné befogadni a nő a férfitől jövő energiát.

Mit tegyél, ha magadra ismersz, és “hiányod van”?

Ne ess ki a női szerepből!
Ne várd, hogy a férfi hódítson, ha te nem akarsz csábítani.
A nő nem attól lesz vonzó, hogy a férfi udvarol neki, hanem fordítva: a férfi udvarolni fog, ha a nő vonzó.

Hogyan leszel vonzó, hogyan lesz olyan a kisugárzásod, hogy a férfi vágyjon a veled való jelenlétre, közös programokra?

Ez valójában a lehető legegyszerűbb… csak az egos elme bonyolítja és korlátozza, keretezi gátlások, komplexusok és egyéb erkölcsi szabályok miatt. Azért egyszerű, mert ha NŐ vagy, akkor az eredendő energiáid női energiák, vagyis ott van benned a csábító, a vonzó, a befogadó teremtőerő.

A “dög”, ami elcsábít, a “bölcső, ami elringat” és a “támasz”, ami gondoskodik. Nem kell gondolkodnod magadon, csak élni önmagadat!

Hogyan?

Egyszerűen azt “kell” tenni, azt élni, ami neked örömöt ad, amitől jókedvre derülsz, ami mosolyt és elégedettséget csal az arcodra. Ez az, a derű, ez az a stabilitás, ez a kedvesség, ez az a kisugárzás, ami a férfit megnyitja, elindítja és vonzza feléd. Aztán már csak “befogadnod kell!”

Légy az a nő, aki szereti az életét! Légy az az ember, aki örömmel éli a jelent és megengedi magának, hogy boldog legyen! Légy az a nő, aki mosolyog, akiben ott a nyitottság és kíváncsiság az életére és a férfira!

A férfi a tükröd! Ne várd, hogy az többet mutasson, mint amit magadból megmutatsz…

Kívánok neked ehhez izgalmas felismeréseket!

Némethi Erika szeretet tanító

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!