A fiatalító gondolkodás titkai – Öreg vagy fiatal?

A fiatalító gondolkodás alapja a gondolatok teremtő ereje. Csak az a bökkenő vele, hogy főleg akkor teremt, mikor nem akarjuk :). Szeretnénk megtartani fiatalosan a külsőnket? Minden erőnkkel ezen vagyunk? Harcolunk a fiatalosságunkért?Megteszünk mindent az ügy érdekében? Valahogy mégsem vagyunk elégedettek az eredménnyel?

Mi a rejtett motivációnk?

Vajon miért akkor teremtenek a gondolataink a leginkább, amikor épp nem akarjuk őket valóra váltani? Mert a folyamatot a félelem motiválja. Mikor fiatalosak, fiatalok szeretnénk maradni, akkor úgy hisszük ezzel teremtjük a fiatalosság valóságát, de nem. Ugyanis a háttérben ott munkál a félelem az öregségtől, a ráncoktól, a szépségünk elvesztésétől. Minél nagyobb az igyekezetünk annál nagyobb félelem rejtőzik a háttérben. A cselekedeteink önmagukban eredményesek lehetnének, azonban a pozitív hatásra ellentétes erő hat, ezért gyakran a végeredmény csekély vagy elmarad.

Ami ellen küzdünk, annak energiát adunk

– mondja Abraham – Hicks is. Ezért inkább tudatosítsuk magunkban, hogy mindig olyan fiatalok vagyunk, amennyire csak a legjobban lehetséges. Higgyünk abban, hogy mi mindig fiatalok vagyunk, ahelyett, hogy abban hinnénk, hogy öregszünk vagy veszítjük a szépségünket. Hisz mit veszítünk azon, ha fütyülünk a tényekre? 🙂 És mit nyerhetünk azon, ha a pozitívabb nézőpontot választjuk és hagyjuk, hogy a gondolat teremtő ereje a javunkra dolgozzon.

Alakítsunk ki egy másik tudatot

Mikor pedig a külsőnket ápoljuk, ne a ráncaink növekvő számát, a bőrünk öregedését figyelve tegyük, vagy azon gondolkodva, hogyan fordíthatnánk vissza a folyamatot, hanem azzal a tudattal, hogy milyen jó érzés törődni magunkkal. Így cseréljük le a félelmet támogató energiára.

Kedves tanítványom egész családja jóval fiatalabbnak tűnik a koránál pedig nem fordítanak különösebb figyelmet erre a kérdésre. Egyetlen dolgot tesznek csak, úgy gondolják, hogy az egész családjuk természetes jellemzője a koruknál fiatalabb külső. Teszik ezt “az nem is kérdés, nem is lehetőség, hogy ne így lenne” hozzáállással. Eszünkbe sem jut tartani az öregedő külsőtől. Miért ne tehetnéd ezt te is?

A fiatalító gondolkodás és önmagunk – Mit hiszünk önmagunkról?

Azt, hogy mi is hamar megöregszünk? Hogy túlhajtjuk magunkat? Nem törődünk eleget magunkkal? Nincs időnk önmagunkra? Hogy nem vagyunk képesek pozitívan gondolkodni? Hogy tele vagyunk gondokkal? Hogy nekünk nem megy a szépség ápolás? A hit is gondolat halmaz, teremtő ereje van. Rajtad múlik, hogy miben hiszel. Ugyanannyi abban hinni, hogy képes vagy valamire, mint abban, hogy nem. Ugyanannyi abban hinni, hogy szép vagy és az is maradsz, mint abban, hogy nem. Ugyanannyi abban hinni, hogy épp eleget törődsz magaddal és erre mindig van időd, hiszen szereted magad, mint ennek ellenkezőjében. Még mikor romlik a külsőnk, mert túlhajtjuk magunkat, akkor sem kell megtetézni ezt a tényt azzal, hogy hiszünk is benne. Helyette inkább válasszunk itt is pozitívabb nézőpontot, mint pl. a “nekem energiát ad még ez a sok munka is és olyan a külsőm, aminek még ez sem tud ártani”.

A fiatalító gondolkodás

A fiatalító gondolkodás része a lelki állapot is

A lelki állapotunk is meglátszik a külsőnkön. Mennyi lelki problémánk van? Mennyit rejtettünk el a “szőnyeg alá”? Akár a felszínen van, akár rejtve a lelki probléma “kiül” a külsőnkre. Viszont nem kell az összeset megoldanunk, hogy fiatalosak maradhassunk, csak a nyomasztó terhe az, ami nyomot hagy kívül is. Ezért engedjük el a lelki probléma tudatot. “Helyzet” mindig van és lesz, de ha nem címkézzük fel a probléma feliratú címkével, akkor máris jobban fogjuk érezni magunkat. Ha pedig így van, akkor a külsőnk is jobban fogja magát érezni.

Tudat és tudatalatti

A tudatos nézőpont váltások, az új módon történő gondolkodás sokszor nem sikerül, mert hiányzik hozzá a tudatalatti támogatása. Ezért fontos lehet a tudatalatti szintű letöltés is, amit Theta Healing módszerrel oldottam meg neked (ha szeretnéd) és itt találod ebben a Facebook csoportban (ennek a cikknek a tetején):

https://www.facebook.com/groups/524617121073203/

Ha pedig így sem sikerül, akkor annak a tudatalatti szintjén meg lehet találni a gyökér okát és fel lehet oldani.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing instruktor (tanár)

Nézd meg ezt is

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Az anyagiak szegény-gazdag játszmája Önvalóként (a valódi Énünk) energia mezővé szelidül, amit tudatosan meghaladunk. Az anyagi kérdések ily módon többé nem okoznak szenvedést, bánatot, vagy aggodalmat, problémát. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!