A feltétel nélküli szeretet 7. síkja – A ThetaHealing azonnali változást teremtő síkja

Vianna Stibal – a ThetaHealing módszer megalkotója – érthetővé tette a számunkra a létezés észlelhető világát. Ezt a modellt a létezés 7 síkjának nevezte el. A modell szerint az ember a 3. síkon él, a szellemi létezők a 4.-en, a lélek és az angyali létezők különféle formái az 5.-en. A 6.-on az Univerzumot működtető törvények vannak, míg a 7.-en csupán a feltétel nélküli szeretet.

A feltétel nélküli szeretet minden síkot áthat és mégis….

A ThetaHealing meditációval a tudatunk felemelkedik a 3. síkról a 7.-re, hogy akkor is megtapasztalhassa, élhesse a feltétel nélküli szeretet, ha a 3. síkon az elméje tudatalattijában hitrendszerek blokkolják ennek megélését. A feltétel nélküli szeretet 7. síkja nem kizárólagos „birtokosa” a feltétel nélküli szeretetnek, utóbbi áthatja a létezés minden síkját. Mégis ha „lentebb” vagyunk, akkor elménk ki tudja zárni a feltétel nélküli szeretet annak ellenére, hogy az mindent áthat.

Mi történik a 7. síkon és hogyan hat az ember életére?

A 7. síkra „emelkedve” izgalmasan formálódik az ember élete. El kezd hozzászokni a feltétel nélküli szeretethez és ahogyan oldódnak a kapcsolódó blokkjai úgy válik újra természetévé az, amit valójában sosem vesztett el, a feltétel nélküli szeretet.

A 7. sík szeretet energiájában fürödve feltárulnak a téves programok, a blokkoló hitrendszerek, amik a tudatalatti szintjén „fogságban”, „csapdában” tartják az embert. A rálátással együtt feloldhatóvá válnak mindezek és azonnali változást eredményeznek. A feltétel nélküli szeretet 7. síkján nem egy gyógyulási folyamat zajlik, hanem egy teremtői folyamat.

A feltétel nélküli szeretet teremtői folyamata a 7. síkon

Teremtői folyamat, mert az, ami eddig történt valahogyan, az a feloldódástól kezdve másképpen történik. Azaz azonnali változás áll be.

Az azonnali változást jelzi a megkönnyebbülés, a testi tünetek enyhülése és az, amikor visszanézzük az addig problémát, bánatot, szenvedést, netán traumát okozó történetet, eseményt és azt látjuk, hogy már nem hat ránk, semleges, nincs érzelmi töltése. Sőt van, hogy annyira átalakul, hogy alig tudunk visszaemlékezni (pedig alig pár perccel ezelőtt még ezen dolgoztunk) vagy épp tiszta feltétel nélküli szeretet, fény érzés veszi át a helyét.

Ez az azonnali változás azután a további életeseményekben is megjelenik. Például már jobban bánik velünk a környezetünk, már nem történik meg az a jellegzetes esemény mintázat, ami korábban, már nem történnek olyan események, mint korábban, stb.

A feltétel nélküli szeretet 7. síkja – A ThetaHealing azonnali változást teremtő síkja

Van-e, akire nem hat?

Nincs ilyen. Viszont előfordul, hogy valakinek szinte “páncéljai” vannak a tudatalattiban. Gyakran álcázva azzal a hittel, hogy “nálam minden rendben van”, “nekem nincs ilyen gondom”, miközben kívülről mások látják, hogy valami nem stimmel. A pszichológiából ismerjük, hogy az első lépés mindig annak felismerése, hogy egyáltalán valamin változtatni kéne és bizony sokszor idáig is nehéz eljutni az önblokkoló programok okán. Van, aki tudja, hogy jó lenne változtatni, mégis, amint érzékeli a tudatalattija, hogy elindulna a változás, akkor “meghátrál” és nem engedi sem magát, sem a segítőjét a tudatalatti mélyére menni. Emiatt, bár az azonnali hatás itt is meg lehetne, előfordul, hogy mégis elmarad vagy többszöri próbálkozás után érzékelhető.

Mi oldódik fel és mi nem?

Természetesen egy-egy újrateremtett, megváltoztatott mintázat, program, hitrendszer csupán annyiban újul meg, amennyiben a feloldódással összefügg. Azaz nem várható el tőle, hogy ha feloldunk mondjuk 1 dolgot, akkor az egész addigi életünk összes búja-bánata egy csapásra megoldódjon. Más kapcsolódó dolgok sem feltétlenül oldódnak fel, bár előfordul, hogy igen. Ez a kapcsolódás tudatalatti szintjének összefüggéseitől függ. Az viszont, amin dolgoztunk feloldódik, megváltozik, újjá válik a feltétel nélküli szeretet terében.

A feloldódás fontos része a felismerés

A felismerés és a cselekvés fontos része a 7. síkon való munkának. Mikor látjuk, érezzük, tapasztaljuk az azonnali változást és utána zajlik az élet, akkor ne feledjük el megfigyelni mi változott meg. Sokszor látom ugyanis, hogy efölött simán átsiklik a figyelem, mert annyira természetes, hogy jól működnek a dolgok. Aztán lehet, hogy újra elromlik valami, nem úgy alakul valami, ahogy szerettük volna. Ilyenkor, ha korábban átsiklottunk a pozitív változások fölött, könnyű azt mondani, hogy nem változott semmi 😊. Pedig igen, csak időközben felszínre került egy újabb blokk, egy újabb téves program.

A feloldódásban a cselekvés is ott kell legyen

A cselekvésről sem szabad elfeledkezni. Ha például helyre került az önbizalom, akkor menjünk bele olyan helyzetekbe, ahol ez megmutatkozhat.

Mikor figyelünk és figyelemmel cselekszünk a megváltozottak kapcsán, akkor ez megerősíti a hitünket, a magabiztosságunkat, erőt ad a további változásokhoz. A hitnek pedig teremtő ereje van. Ezért javaslom mindenkinek, hogy ne csak „thétázzon”, hanem élje meg a gyümölcsét és vegye is észre azt.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

Hogyan kezeljük a passzív-agresszív viselkedést?

A passzív-agresszív viselkedés fárasztó minden érintett számára. Érdemes ébernek lenni a megjelenésére és időben kijelölni a határokat.

Egy komment

 1. Kupás Ferencné Ancsa

  Szia Kata!
  Nagyon-nagyon szépen köszönöm emlékeztetőt,
  hála érte.
  Szép napot kívánok szeretettel! 😙❤

  Üdv Ancsa puszi. 💞

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!