Naturmagazin
Kezdőlap | TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT | AYURVEDA | ZYO – Mi az a ZYO?
ThetaHealing Bemutató

ZYO – Mi az a ZYO?

Létezik egy olyan mély nagyon tiszta belső vágy, egy sürgető érzés, ami semmihez sem fogható. Mikor megérezzük (sokan pici gyerekkoruktól fogva folyamatosan), akkor elménk értelmezésében ez valamilyen honvágyféleként (otthon is), szabadságérzés vágyaként, szeretet vágyként, mennyország vágyként, stb. jelenik meg.

Gyakran csapódik le a vallásban való vígasz, vad kalandok, veszélyhelyzetek, élvezeti szerek keresésében. Pedig ez a mély vágy csupán egy ösztönös vonzó erő, ami vissza akar vinni erendendő, természetes állapotunkba. Abba, akik valójában vagyunk, abba a lényünkbe, kinek számára a személyiség csupán önmaga korlátozott képe, egy szerepe.

Miről szól a ZYO?

A személyiség élete arról a fejlődésről szól, ami a feledés homályába merült valódi lényünkbe visz vissza. Arról a fejlődésről, ami nem a változó világ eredményességének fokozásában való személyes részvételről szól, hanem a létezésünk végtelenségébe, annak állandó örömébe, boldogságába, a szeretet békéjébe való visszaolvadásról szól.

Mikor megérzed magadban a mély vágy erejét a szeretet, a békesség, az öröm, a boldogság, a szabadság, az igazság, önmagad megtalálása iránt, akkor a kegyelem megérintett téged és figyelmedet húzni kezdi befelé.

A befelé forduló figyelem belső ajtókat nyit meg a minden Jó terébe és ahogy fokozódik a békesség, nyugalom, fel-feltűnik valódi lényed egy-egy arca, az örömé, a harmóniáé, az elégedettségé, a szereteté, a teljességé.  Eleinte pillanatokra, majd egyre hosszabb és hosszabb időkre. Aztán egyszercsak már nem egy-egy arcát látod, hanem elkezdenek összeolvadni lényed arcai a bensődben. A Minden Jóban, az Önvalódban való kezdeti hitet felváltja a bizonyosság és megszűnik a kétség. Aztán egyszercsak összeolvad az egész és Minden Egy lesz. Az elme-személyiség-ego beleolvad valódi lényedbe, hogy valódi lényedként tudj megnyilvánulni a testeden keresztül. Minden letisztul, világossá válik, csak a legfelsőbb igazság marad. Eltűnnek, a ragaszkodások, félelmek, szenvedések, kötöttségek.

Ez az emberiség legnagyobb felfedezése, amikor ráébredünk a valódi lényünkre, az Önvalónkra. Erről szól a ZYO. 

Mi a szerepünk az egészben?

Az Önvalóról nem elég olvasni, tudni, elmével érteni. Érezni, tapasztalni, figyelni, felismerni lehet. Magadnak kell ezt megtenned, senki, senki sem tudja helyetted megtenni. Mikor belekezdesz még személy Én vagy, mikor vége van, akkor már Önvaló, személy Én nélkül :).

Tévhitek az Önvalóról

Sok-sok tévedés, torzulás övezi a köztudatban, mint pl. hogy lemondással jár valami jóról (pl. egyedül kell maradni, stb.). Valójában Önvalóként nem “kevesebbé” hanem “többé” válunk. Másik kedvencem: a “nem tudom összeegyeztetni a hétköznapokkal” :). Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy nem tudok egyszerre szerelmes lenni és munkába járni :). A valóságban Önvalóként a legvacakabb hétköznapok is csodálatosak (és nem azért mert csak azért is így döntöttünk, hanem magától).

Mennyi idő ráébredni Önmagunkra?

Egyetlen pillanat is lehet és lehet sok-sok élet, pár év, pár hónap, pár nap, stb. Azon is múlhat mennyire vagy elkötelezett, személy-magadat átadó, valódi lényedben megbízó, mennyire szoktad meg, hogy az elmédre hagyatkozz, milyen hit-, szokásrendszereid, gondolkodás mintáid vannak és ezekhez mennyire ragaszkodsz és mennyire ismered fel, amikor megérint a kegyelem és megmutatkozik a valódi lényed.

Mindenkinek minden pillanatban “nyitva áll az ajtó”, hogy meglássa önmagát, de hogy meg is nézi-e, hogy egy pillanatra nézi-e meg, hogy egy múló emléknek tekinti-e és visszatér a szokott elme-személy önmagához vagy megmarad valódi lényeként, ez már mindenki egyéni “útja”.

ZYO - Mi az a ZYO?

Az önmegismerés útja

Először általában egy-egy rövid bepillantással kezdjük el felismerni önmagunkat. Rádöbbenünk, hogy tényleg nem a megszokott személyiségünk vagyunk. Utána hosszabb-rövidebb Elme-Önvaló “tánc” kezdődik, ahol leolvadnak a valódi lényünkre rárakódott gondolkodási-érzelmi-szokás rendszerek, mintázatok, ragaszkodások. Leolvadnak a félelmek, karmák, szenvedések, fájdalmak és marad, ami most is ott van “alattuk”, amit én csak Minden Jó-ként szoktam emlegetni. Az önmegismerés útja gyönyörű, amikor nem ellenállásban vagyunk az élet áramlásával szemben, hanem elfogadásban. Amikor meglátjuk a konfliktusainkban, a fájdalmainkban, a félelmeinkben a szétolvadásukat és eltűnésüket. És igen, meg fognak jelenni, hogy megszűnhessenek, szeretetté alakulhassanak. Lesznek olyan időszakok amit a szülési fájdalomhoz lehet hasonlítani :), amikor a sok lerakódott “sár” felszínre kerül és távozik. És lesz sok-sok gyönyörű pillanat, amikor egyre mélyebben érzed majd magad Önvalód végtelenjében, annak meghatározhatatlan, határtalan, semmihez sem fogható Jó érzetében.

Mindez mindenkinél másképp zajlik, nincs két egyforma.

Mi a vége?

A semmihez sem fogható határtalan Jó. Nem az anyagi világ tárgyaiban, anyagi eredményességben, hanem a belső teljességben, belső “jóllakottságban”, tökélességben, feltétel nélküliségben, amiben kétség nélkül érzed, tudod, hogy ennél nincs több és nincs mit változtatni rajta. Ez a belső csönd, a mély béke és a tiszta, feltétel nélküli szeretet állapota is, anélkül, hogy ezek meghatároznák vagy korlátoznák. Ezt akár nevezhetjük mennyországnak is, itt a Földön :).

Buddha, Krisztus, Krisna, Ramana Maharshi, Sri Nisargadatta Maharaj, Papaji, Mooji, Rúmi erről beszéltek (beszélnek). 🙂

Mi az a ZYO?

A ZYO egy tiszta szó, ami szándékosan meghatározhatatlan, bár ha nagyon akarnánk tökéletesen rá tudnánk illeszteni mozaikszavakból az Önvaló-életre. Magát az Önvalót tükrözi ennek a szónak a formájában. “Utat mutat” az időben az időtlenségbe, a valódi lényedbe, a Minden Jó, a feltétel nélküli szeretet terébe.

Hol találsz ZYO-t?

Itt találod az eseményeket, ahol elsőre is bepillantást tudsz nyerni Önmagadba. Mindegyik ZYO esemény az Önvaló különböző aspektusával emlékeztet önmagad valódi aspektusaira, a személyiségeden, elméden túli módon. Az eseménynaptárat célszerű többször is megnézni, mert folyamatosan változik és az események is cserélődhetnek benne az élet áramlása szerint.

Ha már van bepillantásod az Önvalódba

Akkor itt találsz olyan ZYO eseményt, ami az Önvaló-Elme táncában ad segítséget, útmutatást, hogy el is juss a végéig.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is!

Energia gyógyászat - Mi történik halálunk után?

Mi történik halálunk után? Halál, mint szellemi születés 2.

Miért jó tudatosnak lenni a halálról? Hogyan segítsük halottainkat és haldoklóinkat? Hogy segíti ez az élet a halál utáni életet?

Nem a testünk vagyunk?

Nem a testünk vagyunk? Mi utal erre?

Nem szoktunk gondolkoduni rajta, hogy mi van, ha nem a testünk vagyunk. Csak kutatjuk a világűrt, a mikroszkopikus világot, a történelmünket, a testünket, de nem kérdezzük meg, kik is vagyunk. Úgy hisszük, ez evidens. Vajon tényleg?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.