Naturmagazin
Kezdőlap | TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT | AYURVEDA | ZYO – Mi az a ZYO? Visszatérés a valódi lényedbe, az Önvalódba

ZYO – Mi az a ZYO? Visszatérés a valódi lényedbe, az Önvalódba

Honnan jött a ZYO? Mikor elértem mindent, amiről úgy hittem fontos, lényeges az életben ahhoz, hogy boldog legyek és minden tökéletes legyen körülöttem, rájöttem, hogy semmi fontosat sem értem el. Mert bármilyet és bármennyit és bármennyire értem is el, csupán rövid ideig tett boldoggá, örömtelivé, rövid ideig éreztem jól magam igazán. Sőt, nemcsak nem éreztem jól magam igazán, hanem folyton megjelent az érzés, hogy tovább, tovább, ez még nem elég, még nem elég jó, több kell. Mikor feltettem a kérdést, hogy ha hiábavaló mindent elérni, amit csak akarok, hisz az sem elég, attól sem érzem igazán jól magam, akkor ezek mikor, mitől jönnek el? Mi kell ehhez? Mit tegyek? Mi az én utam? Merre tovább?

Ekkor – az akkori – ateista, racionális, logikus, semmiben hittem típusú személyiség Énemet egy óriási meglepetés érte: minden érzékszervemmel érzékelhető, megfoghatatlan formában megjelent az, hogy Z Y O és a betűknek valahogy értelme volt (bár nem tudtam mi) és valahogy benne voltak a feltétel nélküli szeretetben és én sem különböztem a feltétel nélküli szeretettől. Ekkoriban ebből az egészből egy mukkot sem értettem. Nem tudtam másként tekinteni erre, mint valamiféle isteni válaszra (pedig ateista voltam!) a belső kérdéseimre, melyek lekötötték mindennapi figyelmem.

Kutattam mit jelenthet ez? Még ingáztam is az ügy érdekében. Végül a latin szavak adtak meg az értelmét, azonban azok is csak úgy, hogy éreztem a helyénvalóságukat és a szavak helyességét, de még sokáig nem értettem, hogy mire utalnak.

A megértés mai szintje folyamatosan született meg bennem, ahogy ráébredtem arra kik vagyunk valójában és ahogy elmélyültem ebben és ahogy leolvadt az, ami korábban elhomályosította az emberi létezés valóságát. A ZYO arról az – emberi szemszögből nézve – folyamatról szól, amikor megtaláljuk és fel is fedezhessük (sőt újra tisztán azzá válhassunk) a személyiségünk mögötti, az emberi, az egyéni test-lélek-szellemnél több önmagunkat.

Visszatérés az esszenciánkhoz, a valódi tiszta lényünkhöz

Létezik egy olyan mély nagyon tiszta belső vágy, egy finom, lágy, mély, gyengéd, belső “sürgető” érzés, ami semmihez sem fogható. Ez a Forrás iránti vágy, a gyökerekhez való visszatérés, a valódi tiszta lényünkhöz, az Isteni Énünkhöz, az Önvalónkhoz, a tudatos jelenléthez, a létezéshez való visszatérés vágya, egy nem fizikai hazatérési vágy. Van, aki ezt a mennyország iránti vágyként éli meg, csak megijed tőle, mert nem tudja, hogy ez itt a Földön van, nem kell menni sehová.

Eleinte annyira gyengéd, annyira finom vágy ez, hogy nem is biztos, hogy feltűnik az elme szokott zajában. Gyakran csak akkor vesszük észre, hogy bennünk is él ez a vágy, amikor valami olyan történik (gyakran “rossz” vagy annyira spirituális, hogy nem tudjuk hová tenni), amitől már nem tud homályban maradni. Így kezdődik az ébredés. Ráébredés arra, hogy minden, amit eddig kívül tárgyakban, élményekben, emberekben kerestünk az már VAN, bennünk VAN. A valódi lényünk AZ. Ráébredünk arra, hogy amit kerestünk az mind a “miénk” és azzal teljesedik ki és be, hogy visszaolvadunk a valódi lényünkbe és elengedjük, átadjuk a személyiség Énünket annak az egyetemes intelligenciának, amik valójában vagyunk.

Miről szól a ZYO?

A személyiség élete arról a fejlődésről szól, ami a feledés homályába merült valódi lényünkbe, az Önvalónkba visz vissza. Ez a fejlődés nem a változó világ eredményességének fokozásában való személyes részvételről szól, hanem a létezésünk végtelenségébe, annak állandó örömébe, boldogságába, a szeretet békéjébe való visszaolvadásról szól.

A ZYO “utazás” befelé. A kiteljesedés “folyamata” ahol végül megszünik az, aminek addig ki kellett teljesednie és marad a tiszta tudat, a jelenlét, a személytelen, a feltétel nélküli szeretet teljessége, egyetemessége. Ez az út a tiéd (is), ezen a folyamaton minden elme-egó-személyiség átmegy előbb vagy utóbb, hogy visszatérjen oda, ahol az alfa és omega egyesül. Fogalmazhatjuk ezt úgy is, hogy az, amik valójában vagyunk, az Önvaló minden megnyilvánulásából (a személyiség is az) egyesével ébred fel és válik fokozatosan teljesen önmagával eggyé.

A ZYO gyakorlati útmutatások sora ebben számodra. Segít eligazodni az Önvaló – Elme táncában, a valóság – nem valóság felismerésében, a tisztánlátásban, a legfelsőbb igazság megismerésében, az élet áramlásának szabaddá tételében (a te esetedben). A ZYO-k rámutatnak az Önvaló arcaira, ébresztenek téged az elme-személyiség-egó “álmából”, illúzióiból. Megtapasztalhatod, megélheted azt, amiről írtam és tudsz benne tovább mélyülni. Egészen addig, míg teljes mértékben át nem tudod adni magad annak a benned élő, belső “gurunak”, mesternek, erőnek, ami valójában te vagy. Onnantól nem lesz szükséged “külső” útmutatókra, figyelmeztetőkre, rámutatásokra, felismerés segítőkre, mert ez jönni fog belülről. Eddig kísér téged a ZYO. Segíti lebontani a tudatalatti és a tudott korlátaidat, hitrendszereid, kondicionáltságodat, szokásaid, mintáid, hogy visszatérhess természetes állapotodba és ezek ne tarthassanak többé az elme-egó-személyiség fogságában.

A befelé forduló figyelem

belső ajtókat nyit meg a minden Jó terébe és ahogy fokozódik a békesség, nyugalom, fel-feltűnik valódi lényed egy-egy arca, az örömé, a harmóniáé, az elégedettségé, a szereteté, a teljességé.  Eleinte pillanatokra, majd egyre hosszabb és hosszabb időkre. Aztán egyszercsak már nem egy-egy arcát látod, hanem elkezdenek összeolvadni lényed arcai a bensődben. A Minden Jóban, az Önvalódban való kezdeti hitet felváltja a bizonyosság és megszűnik a kétség. Aztán egyszercsak összeolvad az egész és Minden Egy lesz. Az elme-személyiség-ego beleolvad valódi lényedbe, hogy valódi lényedként, egyetemes szeretetként, egyetemes intelligenciaként tudj megnyilvánulni a testeden keresztül.

ZYO - Mi az a ZYO?Mi az a ZYO?

A ZYO egy tiszta szó, ami meghatározhatatlan, hogy tükrözhesse az Önvalót és annak arcait, felismerését és az “ide vezető  utat”. “Utat mutat” az időben az időtlenségbe, a valódi lényedbe, a Minden Jó, a feltétel nélküli szeretet, békesség, öröm, a létezés terébe.

Hol találsz ZYO-t?

Itt találod az eseményeket, ahol elsőre is bepillantást tudsz nyerni Önmagadba. Mindegyik ZYO esemény az Önvaló különböző aspektusával emlékeztet önmagad valódi aspektusaira, a személyiségeden, elméden túli módon. Az eseménynaptárat célszerű többször is megnézni, mert folyamatosan változik és az események is cserélődhetnek benne az élet áramlása szerint.

Ha már van bepillantásod az Önvalódba

Akkor itt találsz olyan ZYO eseményt, ami az Önvaló-Elme táncában ad segítséget, útmutatást, hogy el is juss a végéig. Természetesen erre emelett bármelyik ZYO-n lehetőséged van.

Egyéni konzultáció

Erre is van lehetőséged, keress meg a linkre kattintva.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is!

Elmúlás - ezek mind fölösleges félelem keltő gondolatok: Tényleg kellenek neked?

Elmúlás – ezek fölösleges félelemkeltő gondolatok: Tényleg kellenek neked?

A tényeken nem segít, de a lelki békéden igen. Íme néhány gondolat típus, amit fontos elengedni. Az elmúlás, halottak napja alkalmából szeretettel.

Chlorella Alga - sejtfal kötődéssel kapcsolódik a méreganyagokhoz

Chlorella Alga – sejtfal kötődéssel kapcsolódik a méreganyagokhoz

A Chlorella alga különleges segítője az emésztésnek, májnak, vérnek, a szöveteinknek, stb. Hogyan hat? Miért és mire jó?

7 hozzászólás

 1. Szia,
  Még nem tartok ott, ahol szeretnék, bár biztos ott tartok, ahol tartanom kell.
  Nem sikerült megszabadulnom a testi fájdalmaktól, de már nem is ijedek meg tőlük. Azt a teljesen kívülről való rálátást még nem tudom megélni, de sokszor egy-egy tünetet más szemmel nézve jobban rólatok a miértre is. Pl. A múltkor az merült fel, hogy azért viselkedek valahogy, mert hiteles akarok lenni egy bizonyos szerepben és nem azért mert valójában ilyen vagyok. Aztán jött is a gondolat, hogy hogyan is akarok én megszabadulni a házhiteltől, ha ragaszkodom hozzá, hogy hiteles legyek.
  Úgyhogy azért van fény az alagút végén 😉

 2. A legutóbbi konzultációnk után, négy napig egy annyira csodálatos állapotban voltam. J Majd szóban részletesen beszámolok, de a lényeg, hogy teljesen megéltem az egységet, a tökéletességet, a feltétel nélküli szeretetet. Minden félelem és annak még a lehetösége is eltünt, egyszerüen nem volt „alkalmazható“. Olyan volt az egész, mint egy színház és történhet bármi engem az nem érint, nekem minden teljesen tökéletes volt. J Totális megengedés és öröm. Még a testi fájdalmak sem tudtak megérinteni. Jaj de jó volt, annyira természetes és felszabadító… aztán eltünt… pfff
  Minden esetre nagyon hálás vagyok, mert ilyet még sosem éltem át és ezt nem is tudnám elfelejteni, még ha akarnám sem. Még most is “vissza tudok nyúlni” oda, de nem tudok igazán belekerülni. Szóval hálás vagyok neked, mert ehez neked is közöd volt, nagyon sokat segítettél!
  Köszi! J
  Puszi
  Melinda

  • Drága Melinda,

   Köszönöm kedves szavaid. Az, amit tapasztaltál nem egy múló élmény. Ez az Önvaló, ez a Te valódi lényed, ez Te vagy. Igen, sokaknál kezdődik így a ráébredés arra, hogy nem azok a személyek, személyiségek, egó-k, akinek eddig hitték magukat, nem azok, akiknek eddig megszokták magukat. Ennél sokkal, sokkal szebb, jobb, több, gazdagabb az, amik vagyunk, ami vagy. Eleinte szokatlan, mert az elme nem tudja felfogni, nem tudja hová tenni és nem is kell neki, de azért megpróbálja :), ahogy eddig megszokta. Mivel nem tud vele mit kezdeni és még nagyon hallgatsz az elmére, ezért besorolódik az egész az élmény kategóriába. Az élmény pedig múlandó. Így úgy tűnik, mintha elmúlt volna. Valójában azonban nem tud eltűnni, mert Te vagy és ha eltűnne, akkor ki látná, hogy eltűnt :). Ha pedig itt van most is, akkor észrevehető, felfedezhető. Így hát csak ezen múlik. Keresd meg, figyeld meg, fedezd fel. Ott van, ott vagy, csak vedd észre. Sok embernél láttam már ugyanezt, meg fogod találni újra :). Csak engedd el az a hitet, hogy ez egy élmény.
   Szeretettel, Kata

 3. Horváth Zsuzsanna

  Mikor eljövök Tőled, minden olyan jó és

  mindig történik valami meglepő, ha apróság is, de amire már rég

  várok.

  Képzeld, ilyen még nem volt, szinte „lebegtem” hazáig, meg még

  talán itthon is egy darabig. 😊

 4. Közös meditációinkban csodálatos lelki élményeket élek meg, melyeket kifejező szavak talán nincsenek is. “Rózsaszínű lebegéssel” írható le leginkább.
  Olyan végtagfájdalommal érkeztem a ZYO-ra, amely egy tízes skálán 8-as erősségű volt. Bevallom, küzdöttem, hogy egyáltalán ülni tudjak a széken, miközben az önvalóról hallgattalak.
  Kedvesen próbáltál rávezetni, hogy ez a testem jelzése, amely megtanít arra, hogy ne azonosuljak a testemmel sem, és az elme játékával sem. Keressem csak a szemlélőt, aki mindezt látja. A szépséges lelki élmények előterében éreztem, ahogy a fájdalom kicsit elmozdul, szubtilis részeire esik szét. Még ott gomolyog ugyan, a test szenved, de elindult egy folyamat. Reggelre a 8-as fájdalom már ötösre mérséklődött. Próbálgattam, figyelgettem, hogy változik-e, amitől tényleg, kicsit hullámzott az erőssége, de már nem korlátozott a napi rutin végzésében. Másnap gondoskodó szeretettel felhívtál telefonon, és kedvesen végig vetted velem újra, hogyan is nézzek a testemre az önvalómból?
  Ahogy én megtapasztalom önmagamat, ahogy bennem a hiedelmeim által kreált világ létezik és mozog, – mennyivel könnyebb ezt megélni, mint leírni!- további fájdalom parányok váltak szét és semmisültek meg.
  S ami a legfontosabb, hogy felismerésem által tisztul a kollektív tudat! Ha én megteszem az önismeretem, a saját lényegem megismerése felé a megfelelő lépéseket, úgy tisztul fel az egész emberiség számára, hiszen ebben az egységben élünk.
  Szeretettel köszöntelek
  I. Piroska

 5. Köszönöm Kata!
  Azóta is ülök az autóban és nem tudom abbahagyni a nevetést….. EZ ÓRIÁSI volt!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂

 6. Az esemény után úgy éreztem szűk lett a bent lét és elmentem sétálni. Leírhatatlan érzések voltak vannak bennem. Hol sírtam hol nevettem! Ahhoz tudnám hasonlítani mikor egy börtönből szabadul az ember. Alig tudta a testem elviselni az érzéseket tág lett a terem mintha egyszerre láttam volna mindent és éreztem volna. Mindenben ott voltam az emberekben a madarakban a kövekben. Végtelen szeretetet érzek mindenki és minden iránt a tárgyak , állatok növények iránt is. Mindenkit és mindent szeretnék megölelni hogy tudja szeretem!
  Egyszerűen belül minden könnyű lett és minden félelmem elmúlt mindenről. Ami az elmémet egy kicsit megzavarta zavarja de lassan nyugszik ő is.
  Úgy érzem a nagy kép lassan össze áll és minden világos lesz. Érzékeltem kivüről magamat láttam a világot kint és bent egyszerre.
  Tudom most már miért vonzott az univerzum mióta tudom az eszem. Most is oda vágyom a végtelenbe de mellette van egy nagy szeretettem e világ felé. Csodálatos a föld és csodálatosak az emberek és minden ami rajta van.
  Bármilyen élet helyzetbe kerültem mindig is szeretem az életet. De ez a megtapasztalás nincs hozzá fogható.

  Köszönöm neked és a Teremtőnek hogy felismerhettem!

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.