Naturmagazin
Kezdőlap | MENTÁLIS MEGOLDÁS | AGYKONTROLL | Tükörneuron – Miért érezzük mások érzéseit?
ThetaHealing Bemutató

Tükörneuron – Miért érezzük mások érzéseit?

Miért érezzük magunkat rosszul negatív emberek tömegében? Hogy maradjunk pozitívak közöttük is? Élet az empátia negatív hatásai nélkül, tükörneuron a javunkra.

Mi az a tükörneuron?

A tükörneuronokat olasz kutatócsoport majom kísérletek során fedezte fel és az 1980-1990-es évek óta kutatják őket. A tükörneuronok a neuronok kb. 10%-át alkotják (még nincs pontos szám) és a majmok után az emberi agyban is felfedezték őket.

Leegyszerűsítve megfigyelték, hogy a tükörneuron számára ugyanazt jelenti megfigyelni valamit, mint megcsinálni valamit. Azaz a tükörneuronnak köszönhetjük, hogy az agyunk számára mindegy, hogy velünk történt-e valami vagy mással és mi csak láttuk. Mindkettőből tud tanulni, mintha mindkettő a saját tapasztalásunk lenne. Ez magát az empátiát is megmagyarázza az agykutatók szerint.

Empátia

Mások érzéseinek megértése és a bennük való osztozás. A tükörneuronoknak köszönhetően érezzük úgy mások érzéseit, mintha a sajátunk lenne, hisz az agyunknak mindegy, hogy mi érezzük az érzést, vagy mi csak megfigyeljük, látjuk. Marco Iacoboni agykutató szerint: “A másik ember azért tudja, mit érzek, mert szó szerint ő is ugyanazt érzi, amit én.”

Miért érezzük rosszul magunkat tömegben?

Tükörneuron - Érezni mások érzéseit, Empátia

Minél magasabb szintű az empátiás képességünk, annál fogékonyabbak vagyunk mások érzéseire. Theta Healing-et végzett tanítványaimnál és magamnál is látom, hogy mindnyájuk empátiás képességei magasabb szintre lépnek a tanfolyam után és médiumoknál, látóknál, spirituális embereknél is tapasztalható a magas szintű empátiás képesség/készség. Emellett ez együtt jár a tömeg “iszonnyal” is, hiszen minél nagyobb a tömeg körülöttünk annál több ember érzéseit érezzük a sajátunkként. Ez feszültséget, stresszt, idegességet, frusztrációt, akár depressziót is kiválthat, ha tartós állapotot jelent és nem tudjuk kezelni. Emellett lehet, hogy pl. ingerültek, szomorúak, megbántottak, stb. lehetünk csak mert a tömeg többségének ilyen érzelmei vannak.

Hogyan fordítsuk a javunkra a tükörneuron hatást?

Ugyanakkor a javunkra is fordíthatjuk a tükörneuron hatást, ha pl. felemelő zenei koncerten a tömeg lelkesedését és emelkedett hangulatát tesszük magunkévá. A tükörneuronok miatt van jó hatással ránk a tömeges meditáció is és ezért van az, hogy még aki nem tud meditálni, nem hisz a meditáció erejében, az is jól érzi magát meditáción és tömegben ő is automatikusan meditatív állapotba tud kerülni (erős ellen szándék kivétel).

Hogyan kezeljük a magas empátia szintünket negatív emberek közt?

Sokszor már az is elég, hogy tudjuk, hogy a tömeg “iszonyunk” és menekülhetnékünk az empátiás képességünk következménye, ha tudjuk, hogy tükörneuronjaink tréfálnak meg bennünket. Ilyenkor, ha rosszul érezzük magunkat, akkor fordítsuk figyelmünket önmagunkba és tudatosítsuk, hogy melyik érzés valójában a sajátunk és képzeljük el, ahogy a mások érzéseiről “lecsatlakozunk”.

Az is jó lehet, ha a figyelmünket valamilyen erős pozitív érzésre összpontosítjuk a tömegben, pl. családunk szeretete, hála, stb.

Theta Healing technikával programozható a különbséget tenni tudás.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Check Also

JÓT taszító tudatalatti hitrendszer és feloldása

JÓT taszító tudatalatti hitrendszer és feloldás

Hogy hat az életünkre, mit tesz velünk ez a hitrendszer? Honnan tudhatod, hogy van ilyen hitrendszered? Hogyan oldható fel ez a JÓT taszító tudatalatti hitrendszer?

Szülő - tehetetlen a gyerekkel

Szülő, amikor nem tud segíteni gyerekén: Lélek és tudatalatti okok

Ki nevel, a szülő vagy a gyerek? Lélek útja gyerekként hogy hat a szülőre? Mit csináljunk mikor tehetetlenek vagyunk a gyerekkel kapcsolatban?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.