Naturmagazin
Kezdőlap | Dr. Szabó Katalin cikkei | Szemünkből leolvasható milyen a személyiségünk
ThetaHealing videók

Szemünkből leolvasható milyen a személyiségünk

Mit árul el rólunk a szemünk színkavalkádja? Milyen betegségre hajlamosít a személyiségünk? Személyiség tükör a szem szivárványhártyája.

Alaptípusok az íriszen

Az írisz (szivárványhártya) színe alapján tulajdonképpen két alaptípust lehet megkülönböztetni a kéket, és a barnát. Létezik egy harmadik szín is, mely nem önálló, hanem az előző két szín keveréke, úgy is nevezik, hogy kevert szín. Néhány jellemző vonás alaptípusonként.

Személyiség tükör – Mit árul el a kék színű szem?

Jellegzetességei, a szín erőteljesen kék, vagy kékes-szürke, esetleg szürke. Az írisz rostja hullámosak.  Gyakran fehér, sárgás-barna apró foltok (pigmentek), gyűrűk megjelenhetnek.

szem_szemelyiseg_tukor_a-kek-szemuek

Személyiség jegyeiben gyakran megfigyelhető a hiperaktivitás. Mentálisan és fizikálisan. Ezek a személyek nagyon intuitív emberek, a kemény munka, teljesítmény kényszer, néha már a „megszállottság” határát súrolhatja. Ritkán tudnak lazítani, pihenni. Családjuk, környezetük iránt a teljes gondoskodás jellemző. Nemcsak rendkívüli teljesítményre képesek, de csak az általuk elvégzett munkát találják megfelelő minőségűnek.

Ez az állandó stimuláció, nyugtalanság egyensúlyhiányt eredményezhet, továbbá a szimpatikus idegrendszer működésének túlsúlyát is maga után vonhatja. Ezekből következően a nyirokrendszer működésében is az egyensúlytalanság lesz jellemző. A leggyakrabban jelentkező egészségi problémák a felső légutak enyhébb-súlyosabb megbetegedései (köhögés, nátha, allergia stb.), a bőr irritációi (száraz bőr, esetleg ekcéma stb.), hurutos jellegű bélgyulladások, megnagyobbodott mandulák.

Milyen típusú ember, akinek barna a szeme?

A barna színű íriszben legnagyobb koncentrációban vannak a pigment sejtek, az írisz szálak sűrűn helyezkednek el, mely sima bársonyos megjelenést kölcsönöz. Ebben a barna színben nem lehet mögöttes kékes, kékes-szürke színt látni. Személyiség jegyeiben jellemző, hogy általában a közösségi gondolkodó, a család számára is.

szem_szemelyiseg_tukor_a-barna-szemuek

Ha erőre kapnak a negatív gondolatok, akkor mániákussá válhat, egy gondolat körül kering, megoldhatatlan tűnő helyzetekben találhatja magát. Ha egy szóval kellene, leírni a kulcsszó a kitartó lenne. Általában a jó egészségnek örül. Hajlamos arra, hogy elnyomja a tüneteket, családja, a közösség, illetve az egész világ előtt. A „gyenge” szerve az emésztő rendszer. Puffadás, hasi fájdalmak, máj –és/ vagy epehólyag betegségek, esetleg epekövek. Hajlamos lehet a fejfájásra, különösen abban az esetben, ha eltitkolja még a családja előtt, hogy valami bántja.

A kevert szín, milyen személyiség?

A szín jellegzetessége a perem felé kékes, kékes-szürke árnyalat. A pupilla közelében azonban mindig barna. A hajszín a világos barnától a sötét barnás-feketébe hajló.

szem_szemelyiseg_tukor_a-kevert-szemuek

Az írisz rostjai döntően lazák, nem tömörek, gyakran körkörösen, vagy sugár irányban összefüggően, vagy elszórtan sötét barna, narancs/arany-barna, vagy vöröses-barna színeződés, pigment látható. Miután ez a szín döntően két szín keveréke egészségügyi problémák vonatkozásában is mindkét alapszínre jellemzők megfigyelhetők. Emésztési funkciók, légző,- és /vagy immunrendszeri folyamatok érintettek lehetnek. Előfordulásuk rendkívül változatos.

Személyiség jegyekben bizonyos fokú összhang hiánya látszik a tettek és az elképzelések között. A tettek gyakran megelőzik az elképzeléseket (nincs pontos terv egy feladat megoldására „majd lesz valahogy”), vagy ellenkezőleg sokáig „érlelődve” a tettek késnek.

Mire használja a természetgyógyász a szem, mint személyiség tükör módszerét?

Az írisz analízis (állapotfelmérési módszer) alapját képezi a fenti alaptípus felmérés, mert az eltéréseket ehhez képest vesszük figyelembe.

Az írisz analízissel már nagyon korán, még a betegségek klinikai tünetei előtt le lehet olvasni – a velünk született jellegzetességek alapján- olyan információkat, melyek bizonyos kellemetlen folyamatok lehetséges helyét, előfordulását (szervét/szervrendszerét) jelzi.

Dr. Szabó Katalin állatorvos, természetgyógyász

Nézd meg ezt is!

Hajszál híján - Bölcsességek az egészséges hajért

Hajszál híján – Bölcsességek hajhullásra

Mi segít a hajunknak? Mit tegyünk hajhullás ellen? Mire figyeljünk? Mi okozza, hogy hajszál híján maradhatunk? Bölcsességek gyűjteménye az egészséges hajért.

Mit akarsz bizonyítani valójában? - Önbizalom

Mit akarsz bizonyítani valójában?

Elég jól csinálom? Sikerül jó szülőnek, társnak, főnöknek, beosztottnak, betegnek, stb. lennem? Mikor engedhetem meg magamnak, hogy úgy érezzem, most már elég jó?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.