Naturmagazin
Kezdőlap | EGÉSZSÉG | Egyensúly | Shiatsu – Gyógymód, amit nemcsak kapni, adni is jó
ThetaHealing videók

Shiatsu – Gyógymód, amit nemcsak kapni, adni is jó

A shiatsu (siacu) a hagyományos kínai orvoslás (HKO) tudására és tapasztalataira épülő alternatív gyógyító eljárás. Segít megteremteni és fenntartani testünk energiakeringésének harmóniáját, ezáltal egészségünk megtartásának, különböző fájdalmaink, betegségeink gyógyításának hatékony eszköze.

Az érintés ereje

Ebben a terápiában alapvetően az akupunktúrás pontok és az azokat összekötő energiapályák (meridiánok) kezelése történik. A gyógyulást elősegítő változásokat nem tűszúrással, hanem érintéssel, nyomással valósítjuk meg. A megfelelő helyeken alkalmazott ujjnyomás a betegségek, tünetek kialakulásához vezető okokat igyekszik megszüntetni.

Shiatsu - Gyógymód, amit nemcsak kapni jó, hanem adni is

A shiatsu egyéb módszerei is fájdalommentesek, a kezelés kellemes élményt nyújt. Ez erősíti a terápia hatékonyságát, hiszen az ellazult, kényelmes állapot aktivizálja a paraszimpatikus idegrendszer regenerációs működését, s megteremti a gyógyulás feltételeit.

Szakértelem

A diplomás shiatsu-gyógyászok négyszemeszteres, 750 órás képzésen vesznek részt, ahol az elméleti tudás megszerzése mellett nagy hangsúllyal szerepel a gyakorlati tapasztalatok megszerzése, az érintéssel történő diagnózis és terápia gyakorlása. Készségszinten elsajátítják az egészleges érzékelést, a finom testi jelzések jelentését, az energiaáramlás harmonizálásának lehetőségeit, az érintésen keresztül megvalósuló támogató kommunikációt.

Segítő kapcsolat

A terápia a holisztikus szemléleten alapul, amely szerint nincs elválasztottság az ember testi, lelki, szellemi szintjei illetve életkörülményei között. A kezelés beszélgetéssel kezdődik, amelyben a shiatsu-gyógyász nem csak a tünetekre kérdez rá, hanem informálódik az életenergia különböző szinteken megnyilvánuló jellegzetességeiről is.

A kezelés az egész testet érinti, a shiatsu-gyógyász a beszélgetés és az érintéses állapotfelmérés alapján azokat a meridiánokat illetve akupunktúrás pontokat kezeli, amelyek a leghatékonyabban segítik a változást. A terápia kiegészülhet mozgásgyakorlatok (Do-in) megtanításával, vagy életmód illetve étkezési tanácsadással. A gyógyulni vágyó és a terapeuta között nélkülözhetetlen a bizalommal teli kapcsolat, a jó együttműködés, a felelősség közös vállalása.

A shiatsu eredményessége

Az Európai Shiatsu Szövetség megbízásából, a University of Leeds által készített Átfogó európai tanulmány eredményei tudományosan is igazolják a gyógymód hatékonyságát. Tartós változást általában 4-6 kezeléssel tudunk elérni, amely kúraszerűen, heti rendszerességgel történik.

Az egészség megtartására, a betegségek kialakulásának megelőzésére irányuló kezelések ugyanakkor személyes igény szerint bármilyen időközönként, pl. kéthetente, havonta is igénybe vehetők.

Madocsai Eszter shiatsu-gyógyász, AMM terapeuta

Nézd meg ezt is!

Jógázz együtt iskolás gyermekeddel szerdánként

Jógázz együtt iskolás gyermekeddel szerdánként

Kell ezt magyarázni :) Mozgás, móka együtt és még a jóga jótékony hatásai is... Jógázz együtt iskolás gyermekeddel. Ha tudsz, a legjobb rendszeresen :)

A feltétel nélküli szeretet mélységei

A feltétel nélküli szeretet mélységei – szeretet kérdések

Az élet valódi mélységei elgondolkodtató, léleképítő kérdésekbe öntve. Segítség, hogy ráébredj önmagad szeretet lényére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 4 =