Naturmagazin
Kezdőlap | EGÉSZSÉG | Egyensúly | Mi a közös a betegségek kezdetében – Hogy lehet csírájában elfojtani őket?

Mi a közös a betegségek kezdetében – Hogy lehet csírájában elfojtani őket?

Az emberi test csodálatosan működik önmagától. Öngyógyító ereje még ma sem teljesen feltérképezett, ismert. Bámulatra méltó, ahogy kompenzálja a környezeti hatásokat is és a belső, lelki kibillenéseinket is. Vagy az, ahogy alkalmazkodik a testet érő sok-sok helyzethez, mint pl. a túl meleg, a túl nagy terhelés, stb. Sok, erős, tartós hatás kell ahhoz, hogy a test feladja, hogy teljesen visszaállítsa önmagát a norma állapotra.

Arra szoktunk figyelni, ügyelni, hogy testünk ne legyen tartósan kitéve az időjárás, a vegyszerek, a nem megfelelő táplálkozás, stb. hatásainak. Van viszont valami, amire nem is szoktunk gondolni:

Milyen a lelki állapotunk?

Mikor a betegség tünetei felütik fejüket, akkor már javában tart az a lelki folyamat, ami az egész mögött áll. A fizikai test tükre a lelki állapotnak. A stressz, a problémák, a rossz érzések, a megoldhatatlannak tűnő dolgok, a nehézségek és a mélyen eltemetett ámde megoldatlan dolgok belső feszültséget okoznak. A test öngyógyító működése miatt sokáig rejtve maradhat a lelki feszültség testre gyakorolt hatása. Ezért nem szoktunk tudatában lenni annak, hogy melyik lelki probléma melyik testi tünetet eredményezi. A tudatalatti feltérképezése során viszont meg lehet találni ezeket az összefüggéseket is.

Mi a közös a betegségek kezdetében? Hogy lehet csírájában elfojtani őket?

Mindegyik betegség mögött ott vannak azok a történetek, amik nyomot hagytak érzelmileg, lelkileg. Ezek érzelmi töltése eredményezi a test feszültségét. Ezt kell elkapnunk akkor és ott, amikor keletkezni készül. Vagyis a legegyszerűbb, ha a betegségek kialakulását azzal előzzük meg, hogy törődünk a lelki állapotunkkal.

Időt szakítunk arra, hogy a lelki egyensúlyunk mindig meg legyen. Mindig fog olyan történni, ami kibillent belőle s épp ez az ideális idő megállni egy pillanatra. Ilyenkor célszerű fókuszt váltani a feszültség okáról, körülményeiről, miértjeiről, következtetéseiről, értelmezéséről a lelki békére.  Mindenkiben megtalálható a lelki béke tere, amit ha egyszer felfedezel, utána már könnyebben megy a fókusz váltás.

A lelki béke belső tere maga az egyensúly. Az egyensúly pedig a test normál működését segíti és segít megelőzni a betegségek kialakulását, csírájában fojtva el a belső feszültségeket.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is!

A testi fájdalom így születik, ha nem tudunk önmagunk lenni

A testi fájdalom így születik, ha nem tudunk önmagunk lenni

Bármit hiszünk magunkról, bármilyen elképzelésünk van magunkról az nem lehetünk mi, legfeljebb csak hit, elképzelés. Fáj másnak lenni, mint önmagunk? Testi fájdalom születik belőle, íme.

ZYO Tényleg ennyi vagyok? Tényleg ennyi az élet?

ZYO Tényleg ennyi vagyok? Tényleg ennyi az élet? – Több, mint egy személyiség: Ingyenes önfelfedező esemény

A személyiséged mögötti Éned felfedezése az élet színének meglátása a fekete-fehér helyett. Míg nem tudod, hogy mit nem tudsz, addig nem látod, hogy nem is látod önmagad színeit :).

Egy komment

 1. Kupás Ferencné Ancsa

  Szia Kata!
  Igyeķszem tartani lelki egyensúlyaimat,sokat dolgozom rajta..
  Egyre türelmesebb vagyok.
  Kevesebb a gond a sogoromal.
  Üdv Ancsa puszi. ❤

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.