Naturmagazin
Kezdőlap | TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT | HOMEOPÁTIA | Menstruációs ciklus – Panaszok esetén homeopátiás kezelés

Menstruációs ciklus – Panaszok esetén homeopátiás kezelés

A menstruációs ciklus során a leggyakoribb tünetek az alhasi, deréktáji, medencekörnyéki fájdalom, melyhez a mell feszülő érzése társulhat. Időnként hányinger, hányás, hasmenés, fejfájás is jelentkezhet. Mi segíthet ilyenkor?

Ha a menstruációs ciklus túlzottan is bőséges 

A bőséges mennyiségű menzesz egyik orvossága a Sabina ilyenkor a menzesz az átlagostól hosszabb ideig tart. A távozó menstruációs vér színe élénkpiros, de a legkisebb mozdulatra vérömlenyek ürülhetnek és a panaszok fokozódnak. A fájdalom a keresztcsonttól a szeméremcsontig terjed, és a combok felső része felé sugárzik.

Ha a menzesz nagyon gyakran jelentkezik, nagy mennyiségű, élénkpiros vérrel, akkor a Trillium pendulum javasolt. A fájdalom azzal az érzéssel jár, mintha a medencecsont apró darabokra tört volna, ilyenkor a fájdalmat enyhíti a szoros fűző felvétele és a pihenés.

Erős vegetatív tünetek

Veratum albumot akkor alkalmazzuk, ha a vegetatív tünetek igen erősek, azaz hideg verejtékezés, hányás, hasmenés lép fel, de eszméletvesztés is jelentkezhet a menzesz alatt.

Kis mennyiségű vérzés

A kis mennyiségű vérzések egyik homeopátiás készítménye a Viburnum opululs ez főleg ideges, ingerlékeny nők készítménye, akik hajlamosak az ájulásra a menzesz ideje alatt. A menzesz ritkán kis mennyiségben, hirtelen fellépő görcsös fájdalommal jelentkezik és pár óra alatt hamar el is múlik.

Görcsös alhasi fájdalom

A menzesz mennyiségétől függetlenül kiváló készítmény a Magnesium phosphoricum, mely hatékonyan oldja a görcsös alhasi fájdalmakat. Oldjunk fel 10 darabot egy liter forró vízben és nap közben lassanként igyuk meg. Az alhasra, a fájdalmas területre helyezett meleg ruha a panaszokat javítja.

Pszichés tünetek

Amennyiben a fájdalmak mellé pszichés tünetek is társulnak az alábbi készítmények javallottak:

Cyclamen: ez a nagyon szomorkás hangulatú, aggódó, sírásra hajlamos nőknek nyújt segítséget. A menzeszük bőséges, véres-fekete, néha elapad. A menzeszt fejfájás, látászavar, szédülés kísérheti.  A Lilium Tigrinum a depresszióra hajlamos nők készítménye, akik a kismedence elnehezülő érzéséről panaszkodnak. A menzeszük gyakran sötét színű, korábban és kis mennyiségben jelentkezik. A fájdalom gyakran valamelyik petefészekben jelentkezik és a combokba, vesékbe sugárzik. Gyakran szapora szívdobogásérzésről és mellkasi fájdalomról panaszkodnak.

Ha a betegek a fájdalomra érzékenyek, akkor a Chamomilla javasolható. A nő labilis, rossz hangulatú, könnyen haragra lobban, menzesze bő mennyiségű, a fájdalom görcsös jellegű.

A menstruációs problémák esetén mindig forduljunk először nőgyógyász szakorvoshoz! Érdemes egy részletes kivizsgálást végeztetni, hogy megtudjuk áll-e szervi, hormonális probléma a háttérben. A hormonegyensúly problémák kezelésére is léteznek homeopátiás készítmények, de persze ez megfelelő szakember irányításával lehetséges.

Dr. Balogh Andrea

Nézd meg ezt is!

ZYO Gyógyító lélek gyógyuló test

ZYO Gyógyító lélek Gyógyuló test – A test öngyógyító erői – Feb. 23.

A legtermészetesebb gyógyulás a test öngyógyító erőinek felszabadítása a blokkoltság alól. Ahogy visszatérsz természetes Énedhez, az Önvalóhoz, úgy szabadul fel a test is. Mi itt és most ezen "dolgozunk", a szervezet öngyógyító erejét szabadítjuk fel.

Epe - Mit jó tudni az epéről? 6 pont az egészségért

Epe – Mit jó tudni az epéről? 6 pont az egészségért

Miért fontos szervünk az epe? Hogyan betegszik meg? Mire figyeljünk? Orvosi szemmel természetes megoldásokkal az egészségért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.