Naturmagazin
Kezdőlap | MENTÁLIS MEGOLDÁS | ENERGIA GYÓGYÁSZAT | Lássunk jobban autóvezetéskor – Milyen mellékhatásmentes lehetőségeink vannak?

Lássunk jobban autóvezetéskor – Milyen mellékhatásmentes lehetőségeink vannak?

Fáradtság, szürkület és persze a sokak által nem kedvelt éjszakai vezetés… Sajnos nem mindig válogathatjuk meg, hogy mikor vezessünk, sokszor muszáj mennünk akkor is, ha nem éppen kedvezőek a körülmények. Mivel se kávét, se energiaitalt nem ihatunk korlátlanul, válasszunk mellékhatásmentes segítőket és lássunk jobban.

Vezetés közben sokan érzik magukat kényelmetlenül, bizonytalanul, feszültnek. Különösen igaz ez rossz látási viszonyok között: éjszaka, szürkületkor, ködben, esőben. Számos közlekedési balaeset történik azért, mert a gépjármű vezetője nem lát tökéletesen. A szem nehezen alkalmazkodik a sötéthez, az éjszakai korlátozott látási viszonyokhoz.

A baleseti statisztikák szerint bár csak a gépkocsik 20%-a közlekedik éjszaka, az összes súlyos baleset 40%-a akkor történik. Ebből adódóan éjszaka a legnagyobb a közlekedési balesetek veszélye, a nem megfelelő látási viszonyok zavarják és fárasztják a szemet.

Ha a vezető ragyogó napsütésből hajt egy sötét alagútba, eleinte alig vagy egyáltalán nem lát, és a szeme csak némi idő elteltétvel képes alkalmazkodni a sötéthez. Az éjszakai vezetés során ez az adaptációs folyamat még lassabban megy végbe. Szürkületben vagy sötétben a fényszórók elvakítanak, ezért csak árnyékszerű körvonalak látszanak. Ha csak belepillantunk a szembejövő autó fényszórójába, akkor is másodpercekre “megvakulhatunk” tőle.

A pupilla rugalmassága, alkalmazkodási képessége a világossághoz és a sötötséghez 40 éves kor után fokozatosan romlik. A rövidlátás, a szürke hályog és a cukorbetegség miatt létrejött retinakárosodás is hozzájárul a látás romlásához.

Lássunk jobban autóvezetéskor: Mellékhatásmentes lehetőségek

Az éjszakai rossz látási viszonyok, a mesterséges fényforrások (utacai lámpák, illetve szembejövő járművek fényszórói) azonban nemcsak a balesetveszélyt növelik, hanem problémát és stresszt jelentenek a szemnek, aminek következtében a szem gyorsan elfárad. Mindezen körülmények kedvezőtlen hatással vannak a közlekedésben részt vevők viselkedésére is. Ügyetlennek, bizonytalannak, fáradtnak, türelmetlennek, ingerültnek vagy frusztráltnak érezhetik magukat, ami szintén negatívan érinti a vezetési képességet. Adódhatnak az életben olyan elkerülhetetlen helyzetek, amikor szürkületben, sötétben kell vezetni. Ilyen esetekben néhány homeopátiás szer nagy segítségünkre lehet.

Lássunk jobban homeopátiás szerekkel 

Arnica Montana:

A szem túlerőltetése esetén használhatjuk, amikor hosszú időn keresztül mereven nézzük az utat. Segít, ha a szemünk fáj, esetleg be is vérzik.

Ruta Graveolens:

Mesterséges fényben megfájdult szemre alkalmazhatjuk. Ez a szer hosszú távú számítógépes munkától kialakult szemfájdalomra is alkalmas.

Kalium phosphoricum:

Fáradtságra használhatjuk, illetve ebből adódó ingerlékenység, düh esetén.

Nux vomica:

Azoknak a sportos vezetőknek ajánlható, akik akkomodációs nehézséggel (a szem távolsági alkalmazkodása), általános túlérzékenységgel küzdenek. Az illető hamar feldühödik, türelmetlen, könnyen megszegi a közlekedési szabályokat.

Lycopodium:

Akkor javasolt, ha valaki szellemileg aktív ám hamar kimerül, elfárad. Ő is lehet dühös, indulatos, makacs természetű, önkényeskedő, de tartózkodó, kétségbeesett, határozatlan, félénk is. Nyugtalanító gondolatok gyötörhetik, önbizalomhiánya van.

Lássunk jobban természetes segítőkkel

A méhpempő jótékony segítőnk fáradtság ellen. Nemcsak egyedi alkalmakkor, hanem még inkább kúraszerűen érdemes fogyasztani. Elűzi a fizikai és a szellemi fáradtságot, ráadásul csökkenti az esetleges depressziót is. Érdekesség, hogy a méhpempőt kizárólag a méhkirálynők fogyaszthatják egész életükben, a “dolgozók” mindössze az első három napjukban. Valódi tápanyagkoktél: 150 biológiailag aktív összetevőt tömörít magába. Javasolt – a homeopátiás szerekhez hasonlóan – a nyelv alatt felszívódni hagyni.

A zöld teában ugyan kevesebb a koffein, mint a kávéban, ámde az, ami van, egyenletesebben szívódik fel. Így aztán fáradtságmegelőző, fáradtság elleni hatásban messze jobb lehet a kávénál.

Dr. Lipcsei Gabriella szakgyógyszerész és Ördög Virág

Forrás: MKHOA

Nézd meg ezt is!

Honnan tudjam nekem mi a jó gyógyító módszer?

Honnan tudjam nekem mi a jó gyógyító módszer?

Miért nem mindegy minként nézünk a gyógyulási folyamtokra? Mit válasszunk? Kit válasszunk? Légy éber és nyitott a lehetőségekre.

Az érintés érzéki csalódás - Ha tényleg összeérne két részecske, nukleáris reakció jönne létre

Az érintés érzéki csalódás – Ha tényleg összeérne két részecske, nukleáris reakció jönne létre

Íme a tudásunkat átformáló tudomány, egyszerűen. Miért érezzük úgy, hogy hozzáérünk valamihez? Miért érezzük különbözőnek az anyagokat? Az érintés érzéki csalódás, hogyan lehetséges ez?

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.