Naturmagazin
Kezdőlap | EGÉSZSÉG | Hormonok | Kapilláris terápia – természetes népi gyógymód
ThetaHealing videók

Kapilláris terápia – természetes népi gyógymód

Minden betegség lényege – a káros anyagok felgyülemlése, amit a beteg szervezet nem képes se lebontani, se oxidálni, se elégetni, se eltávolítani, általános fiziológiai úton. Ez pedig a kapillárisok elváltozásaiban is jelentkezik. A kapilláris terápia így az egész szervezetre kedvező hatást gyakorolhat, akár megelőzési céllal is, de különösen kedvező az endokrin és a mozgásszervi megbetegedésben szenvedők számára.

Miért fontosak a kapillárisok?

A vérkeringésben a főszerep a legparányibb véredényeknek jut – a kapillárisoknak. A kapillárisok a véredény rendszernek az a része, amelynek a falán keresztül a tápanyagok és az oxigén a vérből a szövetekbe jutása történik, a szövetekből pedig az anyagcsere következtében keletkezett égési termék és a széndioxid a vérbe kerül.  “A kapillárisok a szervezet és a szövetek mélységi vérellátását végzik és bennük a vér 80%-a cirkulál.” (Dr. Zalmanov)

A kapilláris falát endothelium alkotja (egyrétegű laphám, ami a hajszálerek belső felületét béleli), amely résjellegű csövecskét alkot. Az endoteliális sejtek nem passzív membránok, amiken keresztül az anyagcsere zajlik, hanem aktív filterek, amelyek áteresztő képessége különböző anyagok esetén változhat. Ezért a különböző betegségeket okozó toxikus anyagokat elnyelhetik, vagy akár felgyorsíthatják kivezetésüket az emberi szervezetből a kapillárisok falai. A kapillárisok ilyen jellegű tulajdonságát használja fel a népi gyógyítás egyik kevésbé ismert ága: a hajszálér, más néven a kapilláris terápia.

A kapillárisok összehúzódása és kitágulása fontos szerepet játszik minden patológ folyamatnál: traumáknál, gyulladásoknál, allergiáknál, fertőzéseknél, toxikus folyamatoknál, bármilyen sokkos állapotnál és trofikus sérüléseknél. Amikor a kapillárisok kitágulnak, az artériás vérnyomás csökken, amikor azok összehúzódnak, az artériákban a nyomás emelkedik.

Kapilláris terápia - népi gyógymód endokrin, mozgásszervi megbetegedésekre és kapilláris problémák megelőzésére

Gyulladás és vizenyő

A hajszálerek membránja áteresztő képességének szintje fontos szerephez jut a gyulladások és a vizenyő kialakulásában, valamint az anyagok szekréciójánál (kiválasztásánál) és rezorbciójánál (visszaszívódásnál). Normális állapotban a kapillárisok falai a nem nagyméretű molekulákat eresztik át, például: a vizét, a vizeletét, az aminosavakét, a sókét, ám nem engedik át a fehérje molekulákat. Patológ állapotban növekszik a membránok áteresztő képessége, és a fehérjék makromolekulái átjutnak a vérplazmából a szövetek közti folyadékba – így keletkeznek a szövetek vizenyői.

A kapilláris terápiát a szervezet kapilláris rendszerének tisztítására, újraélesztésére ajánlja a szakirodalom. Ez az eljárás, melyet sikerrel alkalmazhatunk az endokrin betegségek gyógyítására is egy oroszországi orvos, dr. A. Sz. Zalmanov nevéhez fűződik (később Franciaország egészségügyi minisztere volt). Szerinte a kapilláris vérkeringés felújítása után a szervezet önmaga elvégzi a többi feladatot. Az ember egészségét tehát kapillárisainak egészsége határozza meg.

Hogyan hathatunk a kapillárisokra?

A kapillárisokra vízzel tudunk hatást gyakorolni, úgy a meleggel, mint a hideggel. Minden meleg és forró kádfürdő, és elsősorban a terpentines kádfürdő, tisztítja a beteg szervezetet. Ez a kapilláris terápia lényege.

A mesterségesen előidézett hipertermia segít a szervezetnek lebontani a toxikus anyagokat, szétbontani azok gigantikus molekuláit kisebb tömegű molekulákra, amelyeket a beteg szervezetnek könnyebb a vesén, a tüdőn, a nyálmirigyeken és a bőrön át eltávolítani. A hipertermikus terpentines kádfürdők elégetik a beteg szervezetet szennyező szerves szemetet és port, kitisztítják a nyirok- és vérellátó kapillárisokat, megtisztítják a sejtek közötti és sejteken belüli folyadékokat. Ebben rejlik e fürdők univerzális gyógyításának titka.

A fürdők lehetnek helyi jellegűek, amikor egy testrészt merítünk vízbe és általánosak, amikor egész testtel belemerülünk a fürdővízbe. A fürdő időtartamát és hőfokát könnyű szabályozni, ám a kapilláris hálózatra igen hosszú ideig tartó kezelés szükséges, amelynek idejére állandó hőmérsékletre van szükség. Ezt a nehézséget oldotta meg dr. Zalmanov, aki 8 év kutató munka után megtalálta a terpentines keverékeknek azokat a formáit, amelyeknek az alkalmazása jelentősen lerövidíti a gyógyító kádfürdők időtartamát.

Lényege a terpentines kádfürdő, amely amellett, hogy normalizálja a vérkeringést a hajszálerekben, eredményesen gyógyítja a fájdalommal járó, krónikus mozgásszervi betegségeket is.

Terpentin ősi hagyományok szerint

A terpentint fenyőgyantából nyerik. A szervezetre nézve oldó, serkentő és fertőtlenítő hatással rendelkezik. Gyógyító céllal sumér elődeink, az ősi egyiptomiak, a görögök és a rómaiak is használták.

Azt a szövetet, amelybe az egyiptomi fáraót göngyölték előzetesen gyantával itatták át. A tudósok állítása szerint 4000 év elteltével sem veszítette el mikrobaölő hatását a gyantás impregnálás. Azért alkalmazzák napjainkban is a fenyőt meleg borogatásokhoz, fürdőkhöz – mivel terpentint tartalmaz.

Tehát a terpentin nagyszerűen oldódik, könnyen áthatol a bőrön és hatással van az idegvégződésekre.

Kapilláris terápia módszere

Ezeknek a fürdőknek az általános hatása a kapilláris és a nyirok áramlás javítása, az életenergia növelése minden egyes sejtben és a szervezet egészében.

  • A fehér emulzióval készült kádfürdők stimulálják a kapillárisokat.
  • A sárga emulziós kádfürdők pedig javítják a szervezet anyagcseréjét, segítik az ízületekben, az inakban és a véredények falain lerakódott sók oldását.

A meleg hidroterápiás kezelések detoxikációs folyamatot hoznak létre

Serkentik a vér- és a nyirokedényekben a keringést, élénkítik a sejten belüli és a sejteken kívüli folyadék áramlatot, felgyorsítják a vérplazma és a gerincvelő folyadék megújulását, megkönnyítik a tápanyagok sejtbejutását, valamint a salakanyagok eltávolítását a sejtekből. A meleg vizes kezelések mesterségesen megemelik a test belső hőmérsékletét és akkumulálják a steril meleget, erősítik a sejtekben és a szövetekben a metabolitok égését (az anyagcsere végtermékeit), megnyitják az elzárt kapillárisokat, növelik a sejtmembránok átjárhatóságát, gyorsítják az anyagcsere folyamatot. A mikrocirkuláció újjá éleszti a kiszáradó, haldokló sejtszigeteket, a sejtek újra kapnak elegendő oxigént és tápanyagot, aminek következtében teljes értékű működésbe kezdenek. Ezt felismerve fogalmazta meg Zalmanov doktor, hogy „Bármely krónikus betegség a szervezet időelőtti öregedése. Minden valódi gyógyítás megfiatalodással jár együtt. Nekünk 100 évesen kellene meghalnunk és akkor is viszonylagosan fiatal, és aktív emberként.”

A cikk folytatódni fog…

Kovács József természetgyógyász, reflexológus, író

Nézd meg ezt is!

Sungit - gyógyhatások és érdekességek

Sungit ásvány hatása szépségre, egészségre

A Sungit egyedülálló ásvány a Földön, még csak ismerkedünk vele, bár 2 milliárd éves. Kutatják, tapasztalják és használják. Spirituális és gyakorlatias egyszerre. Oroszországban nem kételkednek gyógyító és fiatalító hatásaiban.

D'Souza visszafordította öregedését pedig csak gyógyulni akart

D’Souza visszafordította öregedését pedig csak gyógyulni akart

Betegségeit gyógyíthatatlannak tartották, ezért a természethez fordult. Nemcsak meggyógyult, hanem egy fiatalodási folyamat indult be és tart ma is a szervezetében. Sikere titkait már több, mint 150 országban megosztotta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz + 16 =