Naturmagazin
Kezdőlap | Dr. Francia Boglárka | Fizikai és finom energetikai világ – összefügg

Fizikai és finom energetikai világ – összefügg

Fizikai és finom energetikai világ – Test, Lélek, Szellem és Tudat hogyan működik együtt? Hogyan torzul a harmóniájuk? Miben hasonlít az Ember és a számítógép?

A fizikai és finom energetikai világ – a harmónia

Az Ember Test, Lélek,  Szellem és Tudat négyes egysége. A Test sűrű, mindenki számára érzékelhető, míg a Szellem és a Lélek a „finomabb anyagi világ” része. A Tudat mint egy átalakító műszer egyszerre van jelen a fizikai és finom energetikai világban. Az agyat meg lehet fogni, a gondolatokat nem.

Sokan érzékelik és sokan nem ezeket a részeinket. Meggyőződésem, hogy nincs jogunk leértékelni azon embertársainkat, akik érzékelik, és nem erőltethetjük rá a tapasztalatainkat azokra se, akik nem érzékelik.

Az orosz Dr. Arkagyij Petrov professzor, aki bíróságon védte meg azt a saját élményét, hogy a kioperált epehólyagját mentális technikákkal visszanövesztette, azt mondja, hogy a Szellem funkciója az anyag és az információ mozgatása.

A Lélek az információ forrása: a Lélek egy nagy információs halmaz.

A Szellem egyik funkciója, hogy mozgassa az információt és az anyagot. Minden ami dinamizmus, ami mozgás, az a szellemi működés. Ha eldöntöm a Tudatommal, hogy felemelem a jobb karomat, akkor magát a mozgást a Szellemem fogja elvégezni.

A Tudat olyan, mint egy információt átalakító állomás, egy optikai rendszer, ami átengedi a Lélek információját, a fizikai síkra és ezáltal megteremtődik a fizikai világ.

A fizikai és finom energetikai világ teremtési folyamata

A Lélek indítja el a fizikai Test megteremtését, és a Szellem mozgatja ezt az információt a Lélek teréből a fizikai sík irányába, majd a Tudat, mint egy szűrő átengedi azt, és így materializálódik a Lélek, a Szellem és a Tudat közreműködésével az emberi Test. Ezt a folyamatot a Mindenség Forrás Energiája segíti.

A Tudat tényleg olyan, mint egy információ átalakító. A Lélekből csak harmonikus, jó információ jön. Ha a Tudatban (a Tudatalattiban) van egy önkorlátozó gondolat: például “Én kövér vagyok”, akkor sajnos csak ezen az információn át tud átjönni a Lélek információja. A Lélek információ csinos, fitt, egészséges testet tud teremteni, a Tudat információjával szennyeződve viszont torzul az információ és ez egy kövér testet eredményez. A Theta Healing® technika foglalkozik bővebben ezen önkorlátozó tudatminták lecserélésével.

Elképzelni materiális szemlélettel

Persze materiális szemlélettel nehéz elképzelni, hogy van „finom energetikai” részünk: Szellemünk, Lelkünk. Közben mégis az életünk részét képezi a „finom energetika” jelenléte, hiszen nem tudom megfogni a gondolataimat, az érzéseimet és mégis mindannyian átéljük, nap mint nap, hogy ezek vannak.

Ember és számítógép hasonlósága – Test és finom energetika 

Fizikai és finom energetikai világ - Hogyan működik együtt

Ha a számítógéphez hasonlítjuk az embert, akkor a Forrás Energia maga hálózati energia, az áram. A világunkat összetartó törvényeken át nyilvánul meg a Forrás energia teremtő hatása. A szoftver a Tudatunk és a Tudatalattinkban tárolt, akár ősi eredetű programok halmaza. A fizikai Test a hardver. Az információ un. felhőkben is szokott tárolódni, ez maga a Lélek információs halmaza, és mindaz, ami az információs felhőből a számítógépünkre elhozza az információt az maga a Szellem. A Lélek mint információs felhő a legmagasabb rendű része az embernek, ezért tiszta, teremtő minőségű információt tartalmaz.

Mint ahogy a számítógép ideális működéséhez is kell forrás energia, szoftver, hardver, törvényszerűségek, információs tárhelyek, úgy az Ember ideális működéséhez is nélkülözhetetlen, hogy a fizikai és un. “finom energetikai” részei is harmonikusan együtt működjenek.

dr. Francia Boglárka orvos, természetgyógyász, a ThetaHealing® és Grabovoj® módszerek tanára

Nézd meg ezt is!

Bach virágterápia - Érzelmi harmónia virágesszenciákkal

Bach virágterápia – Érzelmi harmónia virágesszenciákkal

Mi a Bach virágterápia? Hogyan alkalmazzuk és mire? Gyorssegély változata is van, előkaphatjuk a táskánkból és máris sokkal jobb...

ThetaHealing Ásás - a lelki feltárás és oldás módszere

ThetaHealing Ásás – a lelki feltárás és feloldás alapja

A ThetaHealing ásás a ThetaHealing módszer egyik lényegi eszköze. Ilyenkor tudatalatti szinten dolgozunk tudatosan theta agyhullámon. Lelki problémák oldódnak, változtatni tudunk szokásainkon, hitrendszereinken, lelki beidegződéseinken, mintáinkon, s ennek köszönhetően életünk eseményein, kapcsolatainkon, testi gondjainkon, bajainkon.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.