Naturmagazin
Kezdőlap | FITT

FITT

Férfi stressz a hormonok ellensége – Ez megoldható, tudtad?

Férfi stressz - csak meg kéne állítani valahogy a tesztoszteron csökkenést

A férfiaknál is a hormonok felelnek a szexualitásért, a külsőért, az egészségért, az egyensúlyért, a nemző képességért, erőnlétért. Ha ezt mind tönkre szeretnénk tenni, akkor ne vegyük észre a jeleket és ne keressünk megoldást. Ha megtartanánk, akkor íme a megoldás. Férfi stressz le, férfi hormonok egyensúlya fel.

Bővebben »

Nyirokrendszer – Szépség és egészség szolgálata

nyirokrendszer a szépség, egészség szolgálatában

A nyirokrendszer fontosságát legjobban Dr. Mayr foglalja össze: „Ami első pillantásra hájas hasnak tűnik, arról sokszor kiderül, hogy valójában nem pusztán zsírból van, hanem javarészt pangó nyiroknedvből". Ha tudjuk mi a szerepe, akkor ezt a folyamatot, akár meg is fordíthatjuk és támogathatja a szépségünket is és persze az egészségünket is.

Bővebben »

Stressz csökkentés ősi keleti módszerekkel

Stressz csökkentés ősi módszerekkel

A stressz csökkentés ősi módszereit eredetileg nem a stressz csökkentésére hozták létre. Ezek az ősi filozófia “mellékhatásai”. Mik ezek a módszerek? Az ősi módszerek az ember külső és belső egyensúlyát, harmóniáját célozták. Azt szerették volna elérni, hogy békében éljen a környezetével és önmagával is. Amikor minden ember viszonya harmonikus a környezetével, akkor a közösség is harmonikus, így nincs tere a stressznek. Ahhoz, hogy harmonikus lehessen a környezetével, az embernek önmagával is békében kellene élnie. Ez egy oda-vissza ható folyamat. A közösségek erősítik a benne élőket, aktívak a benne élők, növelik az életesélyeket, késztetik egymást az együttműködésre, evolúciós előnyt biztosítva a környezeti hatásokkal szembeni esélyes fellépésre és eredményes válaszok adására. Ahogy a sejt és környezete, úgy az egész szervezet és külvilág között az élet során folyamatos kölcsönhatás figyelhető meg. Ez az állandó anyag, információ,- és energiaáramlás hozzásegíti az élő szervezetet az alkalmazkodáshoz, a belső működés harmóniájának kialakításához, és nem utolsó sorban a védekezés folyamatainak „megtanulásához”, alkalmazásához. Egyetlen sejt ennek az összetett interaktív kommunikációnak köszönhetően érzékeli az egész rendszer állapotát. Ha ezt elfogadjuk, akkor érhetővé válik a holisztikus szemlélet, és a taoista mondás is, mely szerint „a tengerben benne van a csepp, és a cseppben benne van a tenger.” Stressz hatások A …

Bővebben »

Biodinamika és a craniosacralis ritmus jelentése

Biodinamika és craniosacralis ritmus

A biodinamika szerint a természethez hasonlóan a testnek is van saját belső ritmusa, amely egészséges szervezet esetén belső egyensúlyi állapotot tart fenn, ami hatással van a test szöveteire és ezen keresztül a test minden egyes részére is. A test különböző ritmikus tevékenységei összhangban vannak egymással illetve ez az összhang borul fel betegség esetén.

Bővebben »