Naturmagazin
Kezdőlap | EGÉSZSÉG | Feng Shui és a negatív energiák
Theta Healing Bemutató

Feng Shui és a negatív energiák

Feng Shui – Hogyan hat a rendetlenség, kacatolás, befejezetlenség a lelkünkre és egészségünkre? Mire számíthatunk, ha helyreállítottuk?

A Feng Shui tanítása szerint a földet láthatatlan erővonalak szabdalják keresztül-kasul, némelyik kedvező, másik káros hatású.
Arra kell törekednünk, hogy a kedvező erők hatását a magunk javára fordítsuk és fontos, hogy elkerüljük az ártó erővonalakat (gyilkos leheletet). Óvakodjunk attól, hogy huzamosabb ideig olyan helyen tartózkodjunk (együnk, aludjunk, dolgozzunk), amely ki van téve a láthatatlan erők káros hatásának.

Feng Shui és Chi

Az életenergia (Chi) a természet lélegzete, vagy univerzális energia. Ott érezzük jól magunkat, ahol a Chi zavartalanul áramlik és védve vagyunk. Sok lakás „energiavámpírként”-ként hat az emberre, nem hogy erőre kapna, hanem a maradék energiáját is elszívja.
A Chi szereti a rendet, a harmóniát, a tágasságot, a lágy lekerekített vonalakat, ugyanakkor nem szereti a kacatokat, a rendetlenséget, az egyenes vonalakat és a félre eső területeket.
A Chi szereti a tavaszi nagytakarításokat és a frissességet, mely költségkímélő, ám igen hatásos energetizáló módszer, az ember böjti méregtelenítéséhez hasonlatosan a ház méregtelenítését szolgálja.
Számoljuk fel a rendetlenséget, mielőtt belekezdünk a térrendezésbe.

A kacatolás lelki összefüggései
Ne kacatoljunk, pl.: selejtezzük le a ruhákat, ha már nem hordjuk, mert ez egy gyűjtő szenvedély, boldogsághiányt jelent és aggódási tünet.

A felesleges holmik halmozói örökösen fáradtak, levertek, azt állítják, nincs energiájuk a takarításra. A szemét dédelgetőknek gyakran van székrekedése, a szemük fénytelen, a bőrük tompa fényű, nem szoktak tornázni, általában túlsúlyosak. A test elhájasodása és a felesleges holmik gyűjtögetése az önvédelem egyik formája. Úgy gondolják, hogy a zsírképzéssel és a lom felhalmozással kipárnázhatják magukat az élet megrázkódtatásaival szemben.

Amikor állandóan keresgélünk valamit

A lomok depresszióssá, reményvesztetté tesznek, az elerőtlenedés gátolja a cselekvést, szétszórtak leszünk (állandóan keresgélünk valamit). Az egészséges élethez nélkülözhetetlen az energia akadálytalan áramlása, az elakadt energiák gátló folyamatként hatnak az életünkre.

Feng Shui és rendetlenség, befejezetlenség

Feng Shui és a negatív energiákAkármilyen rendetlenség képes akadályt gördíteni a térben áramló éltető energiák útjába. A mentális zavartság, az elődök rossz energiái, a fizikai szennyeződések, a tisztátalanság éppúgy befolyásol, mint a tárgyi hulladékok.
A befejezetlenség is rendetlenség, akár fizikai, szellemi, érzelmi vagy lelki, súlyosan terheli egészségünket. A halogatott javítanivalók (pl.: leszakadt fiókgomb visszaillesztése, elromlott gépek javítása, csöpögő csap bőrözése, kert rendbetétele, stb.) szinte egy energiavámpír sebességével fosztanak meg erőinktől.

Feng Shui és a rend – amikor a rend helyreáll

Miután eltakarítjuk az akadályokat, ritkábban betegszünk meg, tisztábban gondolkodunk és könnyebben határozzuk el magunkat bármi újra. A lomok között csak egyedül lehet meglenni, de ha kitakarítjuk a szemetet, bizakodva helyreállíthatjuk társasági kapcsolatainkat.

A rendetlenség és a szemét felszámolása a gyógyulási folyamat fontos része, elvezethet az úton a boldogabb, kényszertől mentes élet felé.

Dr.Fauszt Terézia belgyógyász és kardiológus főorvos,  feng shui szakértő és oktató

Nézd meg ezt is!

Shiatsu - Gyógymód, amit nemcsak kapni jó, hanem adni is

Shiatsu – Gyógymód, amit nemcsak kapni, adni is jó

Mi a shiatsu és mire jó? Testünk energia keringésének harmóniája a hagyományos kínai orvoslás tudása és tapasztalatai alapján.

Fejfájás - 10 természetes mód, hogy ne fájjon a fejünk

Fejfájás – 10 természetes mód, hogy nélküle élhessünk

Több millió ember küzd fejfájással. Mit tegyünk és ne tegyünk, hogy a fejfájás ne legyen visszatérő vendégünk? Egyszertű, természetes módok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.