Naturmagazin
Kezdőlap | SZAKEMBEREK | Edzők | Fekete András – test-lélek edző

Fekete András – test-lélek edző

ThetaHealing Bemutató

Ha csak felületesen nézel rám azt hiszed, hogy csak a gyúrással foglalkozom és életemet az edzőtermekben töltöm. Ha beszélsz velem, már látod, nem az vagyok, akinek látszom. Ha megismersz, meglátod, hogy ki vagyok valójában.

Fekete András test-lélek edző
Fekete András

Sosem érdekelt a külsőm, számomra ez csupán mellékhatás. Fizikailag nehezen kivitelezhető, erőfeszítést igénylő gyakorlatokkal a végsőkig feszítem a testem-lelkem húrjait. Így keresem, ismerem meg a határaimat, hogy azután legyőzhessem őket. Minden önmagam felett aratott győzelmemtől fejlődök. Míg a határaim meghaladásának útját járom testi szinten, közben megismerem önmagam és megtanulom, hogyan legyek egyre jobb és jobb. Megtanulom, hogyan váljak azzá, akivé szeretnék. Így számomra a sport a lélek fejlődésének eszköze.

A sport mélyebb filozófiája az ellenfél tisztelete, önfegyelem, önuralom, fair-play, játék, eredménye a lelki béke, kiegyensúlyozottság, belső erő, kitartás. Emellett tapasztalatom az, hogy lelki épülésre, erős tiszta mentális állapotra törekedve testünkből is sokkal többet hozhatunk ki, mintha csupán a külsőségekre építkeznénk, így inkább oda-vissza hatást látok a test és a lélek között.

Edzéseim

Az edzéseimen épp ezért az erősítés és technikai oldal mellett mindig fontos szerepet kap a meditáció, a relaxáció, valamint a jóga gyakorlatok, és alapelvek, melyek elősegítik személyiségünk fejlődését, szunnyadó képességeink kibontakozását.

Én leginkább a sport mélyebb filozófiáját tartom szem előtt, elkerülendő a testtudat túlzott megerősítését, a túlzott függőséget a test külső formájától.
Persze ki ne szeretne elégedett lenni a testével. De úgy tartom ennek nem szabad elsődlegessé válnia senki számára, hiszen ezzel alábecsülnénk magunkat és képességeinket.
Személy szerint rengeteget köszönhetek a sportnak, mestereimnek és edzőimnek. Korábban többféle küzdő sportot űztem magas szinten (kupákat is nyertem), mint a karate (különböző stílusokban), kick-box, thai-box, számomra ez művészet. Filozófiai gondolkodásom vonzott a budhizmus, hinduizmus iskoláinak irányába, ahol a lélek fejlesztésének ősi módszereit tanulmányozhattam, ill. ennek hatására fordultam a jóga irányába, majd a holisztikus masszázs irányába. Ez a fajta szemléletem vitt el ahhoz is, hogy 2005 óta vegetáriánus vagyok.
Edzéseim személyre szabottak, egyéni edzéssel is foglalkozom, de a csoportos edzéseim is a test-lélek egyensúlyáról szólnak. Ennek megfelelően az erőfeszítést igénylő gyakorlatokat váltja az általam vezetett relaxáció ill. használom a jóga elemeit is.
Személyre szabott edzéseimen felmérem a személyes határokat, a terhelhetőséget, megbeszéljük a motivációkat, pontosítjuk a még homályos elképzeléseket, tisztázzuk a célokat és a fontossági sorrendet.

Küldetésem

Megfelelni a mestereimnek, edzőimnek azzal, hogy ahogy ők, úgy én is ki tudjam hozni másokból a legjobbat, segítsek megerősíteni, megmutatni, hogy erőnk, energiánk nem kívülről jön, hanem belülről. A technikai tudás mellett átadni a belső fejlődés kulcsait is. Akkor tartom magam sikeresnek, ha tanítványaim elérik a céljaikat, javul az önbizalmuk, a testképük, a teljesítményük és sikerül átlépniük a saját határaikat.

Elérhetőségem

Tel: +36 70 255 0719

Fekete András

Nézd meg ezt is

Simon Nóra

Simon Nóra DaoYin gerincterapeuta

Simon Nóra masszőr, WuShuang DaoYin Kínai gerincterapeuta vagyok. Célom az élvezhető mozgásban segíteni mindenkit és az általam használt terápiákkal javítani életminőségükön.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.