Naturmagazin
Kezdőlap | Fekete Kata cikkei | Érzelmek befolyása – érzelmeink irányítanak?
ThetaHealing videók

Érzelmek befolyása – érzelmeink irányítanak?

érzelmek befolyása alatt állsz vagy uralod azt? Veled is előfordul néha, hogy bár azt hiszed ura vagy a gondolataidnak és a tetteidnek, mégis hirtelen felindulásból reagálsz valamire? Tettél olyat, amit később nem is értettél miért? Érzelmeink befolyásolják a tetteinket és a gondolatainkat.

Hamarabb érzünk, mint ahogy a tetteinket irányító gondolataink megszületnének, azaz a lelkünk vezeti a gondolatainkat. Kutatók most be is bizonyították érzelmeink elsődlegességét, sőt azt is honnan származnak.  Az érzelmek befolyása a szívünkből ered – támasztja alá az amerikai kutatók kísérlete Az intuíció elektrofiziológiája címmel, melynek során választ akartak találni a szívvel, a gondolkodással és érzelmek hatásával kapcsolatos kérdésekre. Ennek során mérték a résztvevők agyhullámait, szív munkáját és a két szerv egymásra hatását. A résztvevőknek gombot kellett nyomniuk, amikor megjelentek előttük a pozitív vagy a negatív érzelmet generáló fotók. Az érzelmek első jele a szív által kibocsátott elektromos hullámokban jelent meg. Csupán másodikként reagált az agy és némi reakcióidő után valósult meg a gombnyomás, azaz az érzelmek tudatosulása után alakult ki a gondolat.

Az sem volt mindegy, hogy pozitív vagy negatív érzelmet vált-e ki a kísérleti alanyból az adott fotó. A kibocsátott elektromos hullámok mintázata szoros összefüggést mutatott az érzelem típusa szerint. Negatív érzelmek hatására a szív rendezetlen, míg pozitív érzelmek hatására a sinus görbékhez hasonló, szabályos hullámokat bocsátott ki. A kutatók úgy vélik, hogy az egészséges működésünkhöz erre a szabályos ritmusú szívverésre van szükségünk, ez az, ami összehangolja a szívet az aggyal, minden más szervvel és miriggyel.

A kísérletről a The living matrix c. film számol be, amit itt láthatsz:

https://www.youtube.com/watch?v=yPbQOrZnPik&feature=youtu.be

Kutatók azt is igazolták, hogy az érzelmek befolyása a testünkre is érvényes

A biológiai összeköttetés az érzelmeink és a testünk sejtjei között adott. Neurotranszmitterek idegpályákon továbbítják az érző idegsejtek információit sejttől sejtig. Azt viszont csak most bizonyították be a tudósok, hogy érzelmeink olyan mély hatást gyakorolnak a testünkre, hogy még a DNS-ünk is megváltozik miatta.

DNS és az érzelmek befolyása
DNS és az érzelmek befolyása

A Heartmath kutatóintézet kutatása során 28 tudós 28 DNS tartalmú fiolának erőteljes érzelmeket fejezett ki előre betanult módon egyformán. És bár logikus agyunk erre azt mondja, hogy nyilván nem történt semmi, a kutatás során az derült ki, hogy a DNS nagyon is reagál az érzelmekre. “Lazít”,  amikor pozitív érzelmeket kap, mint pl. a hála, a szeretet és a megbecsülés. Ilyenkor a DNS szálak letekerednek és a DNS meghosszabbodik.

Negatív érzelmek esetén, mint pl. a tesztelt frusztráció, düh, félelem, stressz esetén, a DNS “összehúzza magát”, a szálai megrövidülnek, sőt DNS kódok kapcsolódnak ki. Vagyis nemcsak te kapcsolsz ki, amikor eleged van a világból, hanem a DNS-eid is.

 Azt is tudjuk már, hogy a hosszabb DNS szálak összefüggésben vannak a fiatalságunk megőrzésével, az öregedés ellen hatnak (lsd. telomer elmélet). Eszerint az érzelmek befolyása még a fiatalságunk megőrzésében is megmutatkozhat.

Mindezt akár fel is használhatjuk, nincs mit vesztenünk: ha fókuszálunk arra, hogy örömteli érzelmeket kiváltó dolgokat tegyünk, minél több dolgot becsüljünk meg, legyünk minél többet hálásak és szeressünk minél többet. Ha valóban igazuk van a kutatóknak, akkor nemcsak a közérzetünk fog javulni, de az egészségünk is és hátha még a fiatalságunknak is jót tesz.

Szerző: Fekete Kata

Felhasznált források: Az élő mátrix – youtube.com,  Local and Non local Effects of Coherent Heart Frequencies on Conformational Changes of DNA: Hearth Math, Cancer & Nat. Teraphy Foundation of Australia: Heart Approach to Healing

 

Nézd meg ezt is!

Szívmező az emberi kapcsolódásokban

Szívmező energia hatása emberi kapcsolódásainkban

A szívmező kutatási eredményei. Hogyan hatunk egymásra a szívmezőn keresztül öntudatlanul? Hogy hat a szívmező a közösségekre, a kollektív tudatra?

Mit akarsz bizonyítani valójában? - Önbizalom

Mit akarsz bizonyítani valójában?

Elég jól csinálom? Sikerül jó szülőnek, társnak, főnöknek, beosztottnak, betegnek, stb. lennem? Mikor engedhetem meg magamnak, hogy úgy érezzem, most már elég jó?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.