Naturmagazin
Kezdőlap | CSALÁD | Csecsemő rák – a baba, aki meggyógyult
ThetaHealing videók

Csecsemő rák – a baba, aki meggyógyult

Csecsemő rák gyógyulásának valós története ez. Tanulsága az is, mennyire fontos várandósság alatt kezelni az anyát érő stresszt. Hogyan gyógyult meg a pici és hogyan támogatta őt az anyukája?

Bevett gyakorlat a körzetünkben, hogy az egy hónapos tanácsadáson a csecsemők hasi és koponyaultrahang szűrésre beutalót kapnak. Andriskánál ebből derült ki, hogy a jobb mellékveséjében 4 cm-es elváltozás, a májában pedig egy 4 mm-es hypodensitas (jó vagy rosszindulatú elváltozás) látható. Az onkohematológiai ultrahang során felmerült a lehetősége bevérzésnek is, de nagyobb eséllyel daganat lehetett az elváltozás. Később igazolódott be, hogy a mellékvésében található elváltozás neuroblastoma (egy daganat típus).

Bizonyos daganatkezelési elmélet szerint a daganatoknak egy hirtelen, váratlan, a beteg környezetében kibeszélhetetlen, feldolgozhatatlan lelki oka lehet. Ebből indultam ki, amikor már az első ultrahang után megkezdtem mind a baba, mind az anya kezelését.

Stressz várandósság alatt

Az anyukát várandóssága alatt is ismertem és emlékeztem arra, hogy milyen nagyon várta a picit és arra is, hogy közben élete legnehezebb időszakát élte át. A család nehéz anyagi körülményein szeretett volna segíteni, amikor állást változtatott és még próbaidő alatt teherbe esett. Sajnos emiatt a próbaidő után nem hosszabbították meg munkaviszonyát és a család még nehezebb körülmények közé került, mint korábban volt. Ilyen helyzetet egyébként is feldolgozni, várandósan pedig különösen nagy stresszt jelentett az anyuka számára.

Praxisomban a betegeimet csupán akkor kezelem homeopátiával, ha ezt kérik tőlem. Andriskáéknál intuíciómnak köszönhető, hogy meggyőztem az anyukát a gyógyulás homeopátiás szerekkel történő támogatásáról. Az anyuka szerencsére beleegyezett és megkezdődhetett a kezelés. A csecsemő rák esetén a csecsemő kezelése mellett az anya támogatása is fontos, hiszen az anya lelkiállapota támogatja a baba lelkiállapotát. Ezért az anyának Ignatia 30 CH-t adtam, hogy megkönnyítsem az állásvesztés okozta csalódás, veszteség feldolgozását. Ezt a szert a baba is kapta, és a bevérzés lehetősége miatt neki még Arnica 30 CH-t is adtam.

A csecsemő rák kontrollja

miatt Andriskát hetente figyelték az onkológián ultrahanggal. A daganat csökkent fokozatosan, viszont a májban az áttétnek tűnő elváltozások száma 1-ről 3-ra nőtt és a kockázat túl nagy volt, ezért 4 hét múlva megműtötték. A műtét előtt közvetlenül végzett ultrahang tanúsága szerint a daganat összességében 37-39 mm-ről 27,2 körülire csökkent. A kivett daganatot vizsgálva a szervezet öngyógyító hatásának nyomai voltak tapasztalhatóak, a daganat nagyrészt (90%-ban) már nem tartalmazott ráksejteket. A műtét után Andriska tovább kapta a műtét előtti homeopátiás szereket. Az Arnica-t ezúttal a sebgyógyulás érdekében.

Csecsemő rák - a baba, aki meggyógyult
A kép illusztráció

Homeopátiával gyógyultak meg az áttétek

A csecsemő rák esetében is, ahogy más rák esetén is sugárkezelést, kemoterápiát szoktak alkalmazni, de az onkológusok további kezelést nem javasoltak.  A mellékvese neuroblastoma nem nőtt vissza, a máj áttétet pedig szintén homeopátiával kezeltük az anyuka beleegyezésével. A Phosphorus 30 CH-t (“májszer” és a mosolygós kisbabánál alkati szer is) és Carduus Marianus 5 CH szereket alkalmaztuk.  A baba folyamatos ultrahang kontroll alatt állt. Az áttétek láthatóan folyamatosan szűntek meg és a 3. hónap végére az összes eltűnt. Andriska 1 évvel a műtét után is kontrollált, panasz- és tünetmentes.

Andriska esete kapcsán felvettem a kapcsolatot egy anyukával, akinek a szavai számomra mély igazságról tesznek tanúbizonyságot és

fontos tanulságnak tartom minden szülő számára:

“Élet és gyógyulás kérdése a hozzáállás! A pici babáknak óriási előnyük, hogy semmiféle negatív gondolatuk nincsen, nem roskadnak össze a hírtől, nem lesznek depressziósak, ők egyetlen dolgot akarnak, gyógyulni és élni, ez pedig a daganatok legyőzésénél kulcskérdés. Az anyuka dolga az, hogy felvegye a pici pozitív életszemléletét és folyamatosan képzelje, ahogy haladnak a gyógyulás és az egészség felé! Panaszkodás, sírás, rettegés helyett mosolygás, a gyógyult állapot elképzelése, jó hozzáállású emberek társasága, mert a pici megérzi, hogy támogatják benne a korából fakadó természetes élet- és gyógyulni akarást. Tudom, hogy ez kemény, feladat, rendkívüli önuralommal kell végigcsinálni, a pici hiába még csak néhány hónapos, érzi az édesanya érzéseit és rezgéseit, ezért az anyukának muszáj elterveznie és elképzelnie, hogy ez a csöppség meggyógyul, és együtt játszanak majd egészségben. Az egész család támogatása nagyon fontos, a gyerekek különösen sokat segíthetnek szeretetükkel, nyugalmukkal. ” Ezek a szavak Andriskáéknál a hűtőn voltak hónapokig.

Én személy szerint a stressz kezelését tartom különösen fontosnak, nemcsak a csecsemő rák esetében, hanem a megelőzése érdekében, és természetesen bármely más probléma megelőzése esetében is. A stressz ellenszereként sok módszert tartok jónak, akár a pszichoterápiát, az alternatív vizualizációs technikákat, a verbalizációt is, de saját tapasztalataim a homeopátiás megoldásokkal kapcsolatosan a legkedvezőbbek.

Dr. Földi Ágnes gyermekorvos, homeopátiás orvos

Nézd meg ezt is!

Mit akarsz bizonyítani valójában? - Önbizalom

Mit akarsz bizonyítani valójában?

Elég jól csinálom? Sikerül jó szülőnek, társnak, főnöknek, beosztottnak, betegnek, stb. lennem? Mikor engedhetem meg magamnak, hogy úgy érezzem, most már elég jó?

Mi az, ami a nőnek hiányzik a kapcsolatból? Mi az, amit nehéz szavakba önteni? A nő arra vágyik, hogy a férfi vágyjon rá.

A nő arra vágyik, hogy a férfi vágyjon rá

Mi az, ami a nőnek hiányzik a kapcsolatból? Mi az, amit nehéz szavakba önteni? A nő arra vágyik, hogy a férfi vágyjon rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.