Naturmagazin
Kezdőlap | TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT | AKUPUNKTÚRA | Akupresszúra, akupunktúra, manupunktúra, lézerpunktúra
ThetaHealing videók

Akupresszúra, akupunktúra, manupunktúra, lézerpunktúra

Mi micsoda? Ismerjük meg lehetőségeinket, hogy tudjunk választani az ősi kínai gyógyítói módszerek közül. Értsük meg mi az akupresszúra, akupunktúra, stb.

Érdekes, hogy néhány akupresszúrás pontot akár pár perc alatt megtanulhatunk és stimulálásával azonnal diagnosztizálni tudjuk egyes szerveink állapotát.

Akupresszúra, vagy manupunktúra és akupunktúra megértése

Amikor az akupunktúrás / akupresszúrás pontokat a testen pl. kézzel, ujjal stimuláljuk, akkor ez akupresszúra (pontnyomás), azaz manupunktúráról beszélünk. Ha tűt használunk, akkor beszélünk akupunktúráról, de ugyanazokat a pontokat stimuláljuk akkor is.

Már a rendszerváltás idejében is legalább 20 féle ősi és modern akupunktúrát tanítottak az egyetemen. És ahogy mondani szokták „a fül az a hely, ahol valamennyi csatorna találkozik”.

Akupresszúra - Értsük meg mi micsoda az ősi kínai gyógyászatban, hogy tudjunk választani

Elektromos ellenállás az akupunktúrában

Dr. Simoncsics megemlíti, hogy elektromos ellenállás mérésével (pontosabban a szervek reagálása elektromos áramra) is megállapítható a szerveink állapota, mely elektro-akupunktúrás kezelést is tud adni számunkra. Fontos, hogy a bőr ép legyen, ne legyen túl zsírós, vagy túl hideg-meleg stb. Azért nagyon sok kívánalom van még ezen kívül, mely befolyásolja a mérést, milyen anyagból van a szék, a ruhánk, vettünk-e be gyógyszert stb.

“Tű árnyék”

„Tű árnyéknak” hívják azt az eljárást, mikor akupuktúrában a tűk segítségével érzéstelenítenek műtét során. Nagyon hasznos lehet pl. allergiás megbetegedéskor, vagy, ha a magzatot sértené az érzéstelenítés hatása. Legkönnyebben a nyak, torok, mandula, fogak érzésteleníthetőek.

Lézerterápia, lézerpunktúra

Simoncsics 904nm, 632nm és 8 nm-es teljesítményű készülékeket említ a hatékonyság jegyében, de ez a könyv 1988-ban íródott azóta sokat fejlődött ez a tudomány is és függ az indikációtól is, hogy milyen lézert érdemes használnunk, lásd pl. bőr vagy ízületi problémára. Egyébként 85 %-os javulásról számol be a könyv szerzője.

Ultrahangos akupunktúra (szonopunktúra)

Főleg nőgyógyászati megbetegedésre, övsömör, szalag- és izom megbetegedésre, zúzódásra használják ezt az eljárást.

Keresztes Attila természetgyógyász, szakértő

Nézd meg ezt is!

Mi a különbség a gyógymasszázs, thai masszázs, svédmasszázs között?

Mi a különbség a gyógymasszázs, thai masszázs, svédmasszázs között?

Fontos, hogy pontosan tudjuk mi a különbség a gyógymasszázs és a többi különféle masszázsok terén, hogy eligazodhassunk közöttük.

Guru Purnima és teljes holdfogyatkozás - Elme és Önvaló

Guru nap és teljes holdfogyatkozás ma – Elme és Önvaló

A Guru Purnima és teljes holdfogyatkozás sokszintű összhangja, ami különleges együttállás és Téged támogat, ha nem siklasz el fölötte. Légy az, ami valójában VAGY

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × 2 =